Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tot ce știm despre situația de la CSM Steaua București

Eduard Popa

Eduard Popa
29.08.2018

protocol csm steaua

CSM Steaua București a fost în stagiunea precedentă la două meciuri de câștigarea titlului național, după un playoff spectaculos în care băieții lui Jukka Toijala au trecut de BC SCM Timișoara și U-BT Cluj după serii în 5 meciuri, cu victorie în decisiv chiar în Polivalenta din Cluj-Napoca.

Se pare însă că finala cu CSM CSU Oradea ar putea fi „cântecul de lebădă” al proiectului inițiat între cele două branduri bucureștene, CSA Steaua și CSM București. Asta pentru că cel mai probabil, cele două cluburi se vor despărți. O decizie în acest sens trebuia să se ia în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, din 23 august, dar aceasta a fost mutată pentru 6 septembrie. Cel mai probabil, cele două formații se vor destrăma, din rațiuni care depășesc atribuțiile președinților de secție din cadrul celor două cluburi, care au rămas la administrarea echipei după plecările lui Virgil Stănescu și Ionuț Georgescu.

Victimă colaterală a acestui „război” vor pica însă antrenorii și jucătorii. Astfel, din fosta CSM Steaua mai au contract cu CSM București antrenorul Jukka Toijala și jucătorii Marius Runkauskas, Dragan Zekovic, Iuri Fraseniuc și Vlad Negoițescu. De asemenea, la CSA Steaua mai are contract antrenorul secund Sasha Ocokoljic, dar și nou-veniții Andrei Mandache și Radu Vîrnă.

Potrivit protocolului semnat între cele două echipe, în cazul în care acordul se rupe locul din LNBM i-ar reveni celor de la CSA Steaua, în timp ce CSM București ar fi revenit în Liga 1. Cum Liga 1 nu mai există acum, asta înseamnă că echipa Primăriei ar rămâne în aer în sezonul următor. Asta ar însemna că cei patru jucători vicecampioni naționali cu clubul roș-albastru, dar și Jukka Toijala, ar avea un angajament, dar nu ar avea unde să își practice meseria.

„Nu știm ce se va decide. Noi am făcut tot ce ținea de noi în acest parteneriat și așteptăm o decizie din partea celor de la CSM București. Vă dați seama că dacă ne vom despărți, ni i-am dori pe cei patru jucători și pe Jukka, doar că nu avem buget pentru salariile lor, care sunt destul de mari pentru nivelul nostru”, a spus managerul secției de baschet din cadrul CSA Steaua, Dragoș Barbu.

„Dacă s-a dorit ruperea acestui protocol, atunci trebuia să se anunțe la finalul sezonului precedent. Așa, am fi avut și noi timp să ne înscriem în urna C valorică, iar partenerii de la Steaua să își facă un plan pentru sezonul următor. Nu știu, sincer, ce vom face cu jucătorii, în cazul unei despărțiri. Vom căuta să îi împrumutăm, dacă vom putea”, a declarat și Sorin Rudeanu, managerul secției de baschet din cadrul CSM București.

Ce-i drept, în acest moment ruptura pare inevitabilă, mai ales că Steaua și CSM și-au înscris separat echipele în competițiile de juniori.  Dar protocolul semnat între cele două formații mai este valabil pentru două sezoane. Iar poate conducerea celor de la CSM București (adică Primăria Capitalei) vor dori totuși să nu se lege la cap fără să îi doară și în al 24-lea ceas vor alege să continue colaborarea cu clubul Armatei.

Oricum ar fi, dacă vom avea două cluburi, CSA Steaua și CSM București sau dacă echipa va continua în formula CSM Steaua, baschetbaliștii antrenați de Jukka Toijala și/sau Sasha Ocokoljic vor fi mult în urmă cu pregătirea pentru noul sezon. Dar un backcourt Andrei Mandache-Marius Runkauskas ar suna grozav!

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!