Stiri Acvile

Traseul României la Campionatul European U16

Dan Oancia

Dan Oancia
01.09.2014

În ciuda faptului că România a terminat pe poziția a treia în grupa A, în spatele Belgiei și Angliei, având premise și pentru ocuparea poziției a 9-a, ceea ce era maximum posibil după terminarea fazei grupelor, „tricolorii” au reușit să obțină de abia locul 15.

Pe parcursul Campionatului European la categoria de vârstă de sub 16 ani, baschetbaliștii români au întâlnit nu mai puțin de nouă echipe naționale similare de pe teritoriul „bătrânului continent”. Repartizați în grupa A, alături de Luxemburg, Estonia, Belgia, Anglia și Scoția, elevii lui Eugen Ilie au încheiat prima fază a competiției pe locul trei, cu 3 victorii și 2 înfrângeri.

Intrați în lupta pentru o poziție cât mai bună într-o grupă cu Georgia, venită de pe locul 3, Macedonia, locul 4, și Estonia, împotriva căreia România a reușit o victorie în grupe, „tricolorii” au clacat. Atât Macedonia, cât și Georgia, au învins selecționata României, trimițând-o în bătălia pentru pozițiile 13-16.

Suedezii s-au dovedit o echipă mai inspirată în ziua disputei contra baschetbaliștilor români. Cele trei puncte diferență de la capătul jocului au făcut ca România să întâlnească în ultimul meci de la Campionatul European pe Elveția. În urma victoriei împotriva echipei din țara „cantoanelor”, Eugen Ilie & CO. au terminat Turneul Final pe poziția a 15-a.

În lupta din vârful clasamentului, Muntenegru a fost încoronată campioana Diviziei B a Campionatului European U16. Israelul, pierdanta finalei, a ocupat poziția a doua, iar Anglia, venită din grupa României, a completat podiumul. Belgia, echipa cu cele mai multe puncte din grupa A, a terminat de abia pe locul al cincelea.

Rezultatele complete ale României la Campionatul European U16:

România – Luxemburg 74-62

Anglia – România 68-47

Belgia – România 64-42

România – Scoția 77-68

Estonia – România 57-64

România – Macedonia 68-82

Georgia – România 97-63

România – Suedia 54-57

România – Elveția 77-49

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!