Stiri Acvile

Tricolorele, în fața ultimului meci din campania de calificare la EuroBasket 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.11.2016

Naționala României de senioare va juca mâine la Ankara în compania reprezentativei similare a Turciei ultimul meci din campania de calificare la FIBA EuroBasket Women 2017. Partida din Grupa H este programată să înceapă la ora 19:00. 

Echipa pregătită de Miroslav Popov nu mai are nicio șansă la calificarea la turneul final după înfrângerea din weekend de la Cluj-Napoca, 51-62 cu Israel, și se va deplasa în Turcia doar pentru un meci de palmares. De cealaltă parte, gazdele de mâine s-au impus în runda precedentă, tot pe teren propriu, împotriva echipei din Bosnia, 72-68, și și-a consolidat prima poziție în grupă. 

Turcia este astfel prima în clasament cu 4 victorii și o singură înfrângere, urmată de Israel cu 3 meciuri câștigate și 2 pierdute, respectiv România cu 2 succese la activ și 3 eșecuri. Ultima în Grupa H este Bosnia cu un singur meci câștigat și 4 pierdute. 

Tricolorele putea ataca calificarea la EuroBasket 2017, competiție organizată în Cehia, însă victoria era obligatorie în meciul de sâmbătă cu Israel. Oaspetele au avut o primă repriză de excepție în Polivalenta din Cluj, având la pauză 35-17. Apoi a fost prea târziu pentru sportivele noastre să-și revină și să întoarcă soarta confruntării. 

În partida tur, disputată în 20 februarie 2016 la Cluj, Turcia s-a impus la 11 puncte diferență, scor final 56-45. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca KBSC2430 :

    meci
    Cred ca meciul cu Israel a fost o întâmplare nefericita dar cu Turcia va fi altceva. Nu ma astept la victorie dar măcar mă astept la un joc cat mai bun

    cu 7 ani în urmă (22.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!