Stiri Acvile

Tricolorele au terminat pe locul doi Balkanic Next Star 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.12.2018

Naționala feminină U16 a României a încheiat pe locul secund la Balkanic Next Star 2018, competiție care s-a terminat sâmbătă seara la Cluj-Napoca. Tricolorele au câștigat toate cele trei partide din grupă și s-au impus categoric în semifinală, dar au pierdut finala cu 73-74 după ce Virag Pfeifer a înscris de la distanță la ultima fază. Maghiara a fost cea mai bună marcatoare a turneului, iar Anisia Croitoru și Paloma Cucu au fost lidere la recuperări și assist-uri. România a câștigat competiția masculină.

Dacă la băieți au fost cinci echipe și s-a jucat doar în grupă, la feminin au fost patru echipe și s-au disputat semifinale și finale. Faza eliminatorie a avut loc sâmbătă. Româncele au trecut de Macedonia în a doua semifinală, iar Ungaria, de Bulgaria. Bulgăroaicele și-au adjudecat locul trei după 70-42 cu Macedonia în finala mică.

Meciul pentru trofeu s-a disputat la sala Gheorghe Roman, între Ungaria și România. După un început echilibrat, scorul primei pauze era 15-14 pentru românce. Tricolorele și-au adjudecat și următoarele două sferturi, cu 25-17 și 24-16. Oaspetele au câștigat cu 27-9 ultimul sfert și s-au impus la final cu 74-73. Ioachim și Cucu au ieșit cu 5 greșeli personale, iar de la adversare, Farkas. Ungaria a reușit să recupereze pe final și Virag Pfeifer a scuturat plasa de la distanță și a dus victoria maghiarelor.

Anisia Croitoru a fost cea mai bună marcatoare a României în finală, cu 19 puncte, urmată de Cucu cu 17 și Petrescu, 11 puncte. Dintre tricolore au mai înscris: Ion 9 puncte, Bota 7, Șalupa 7, Ioachim 2 și Gheorghe 1 punct. Hanna Andi a fost coșghetera finalei cu 22 de puncte, iar Pfeifer a înscris 18 puncte pentru maghiare.

Clasamentul final din întrecerea feminină:

1. Ungaria

2. România

3. Bulgaria

4. Macedonia

Virag Pfeifer a fost cea mai bună marcatoare a turneului, cu 70 de puncte în 4 partide (17,5 medie), urmată de Marija Dimitrijevikj (Macedonia) cu 67 de puncte, iar Anisia Croitoru a fost a treia, cu 62 de puncte. Căpitanul României a reușit cele mai multe recuperări, 45 în 4 jocuri, urmată de bulgăroaica Georgieva cu 32. Paloma Cucu a oferit cele mai multe assist-uri, 18, cu șase mai mult ca principalele urmăritoare. Anisia Croitoru a fost cea mai eficientă jucătoare a turneului, cu 83 eficiență totală, urmată de Pfeifer cu 76.

Este a 3-a victorie a Ungariei în competiția juvenilă găzduită de țara noastră, după cele din 2014 și 2016. România a câștigat în 2015 și Serbia în 2017. De menționat că la trei dintre edițiile precedente întrecerea a fost adresată echipelor sub 15 ani.

*foto: Federatia Romana de Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!