Stiri Vulturi

Tricolorii U16 au debutat cu succes la Balkanic Next Star 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2018

 

Naționala masculină sub 16 ani a României a început Balkanic Next Star 2018 cu un succes cu Bulgaria, scor 85-69, pe sferturi: 20-15, 23-25, 22-15, 20-14. Echipa condusă de Sergiu Popa a avut un avans maxim de 21 de puncte, în sfertul patru, după ce în prima jumătate de oră cele două echipe au condus pe rând. Doi tricolori au fost în double-double, Ștefan Grasu și Modibo Diaby.

România U16 a început partida cu Ștefan Grasu, Vlad Marinău, David Oprea, Modibo Diaby și Robert Licurici. Bulgaria i-a avut în formula de start pe Nikola Stanchev, Lubomir Keremedchiev, Nikolay Ninov, Denis Kamburov și Dimitar Evgeniev. Keremedchiev a deschis scorul, transformând două libere din trei. Grasu a egalat și i-a dus pe tricolori la conducere pentru prima dată. Evgeniev și Grasu au marcat primele triple. România a înscris șase puncte la rând și conducea cu 13-7 la jumătatea sfertului unu. Avansul a crescut la 8 lungimi în următoarele minute, iar Ivanov a stabilit scorul primei pauze, 20-15.

Roșca a scuturat plasa de la distanță în startul sfertului secund, după care bulgarii s-au apropiat la 3 lungimi. Oaspeții au preluat conducerea în minutul 14, 24-25. Marinău și Grasu i-au readus pe tricolori la conducere, dar a urmat un minut și jumătate în care aceștia nu au marcat și bulgarii s-au distanțat la cel mai mare avans al lor, scor 28-34. România a revenit în față după șapte puncte la rând. La jumătatea partidei scorul era 43-40.  

Ninov i-a dus în față pe oaspeți după revenirea de la vestiare și a fost rândul lui Diaby să-și ducă formația în avantaj. Au fost mai mult de două minute fără coș pentru bulgari și tricolorii s-au distanțat cu un run de 10 puncte, la 58-47 în minutul 27. Oprea și Diaby au dus ecartul la 15 puncte în penultimul minut al perioadei de joc. Oaspeții au redus din diferență și la ultima pauză scorul a fost 65-55.

România a început sfertul patru cu șase puncte la rând, iar bulgarii nu au marcat din acțiune timp de șapte minute și jumătate. Tricolorii s-au desprins la 21 de puncte la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de aproape trei minute și jumătate, iar adversarii s-au apropiat la 13 puncte. Licurici și Cristescu au înscris în ultimul minut și au stabilit scorul final, 85-69.

România a înscris 25 de coșuri de două puncte, față de 13 ale bulgarilor. Tricolorii au transformat 20 de libere și au marcat trei triple, în timp ce oaspeții au încheiat partida cu 19 libere transformate și 8 triple. 57-37 a fost scorul la recuperări și 9-19 la puncte înscrise după greșeli adverse.

Ștefan Grasu a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări, plus 5 assist-uri și 3 capace. Și Modibo Diaby a reușit un double-double, cu 14 puncte și 13 recuperări, plus 4 intercepții. Pentru România au mai înscris: Roșca 10 puncte (5 recuperări), Oprea 8 puncte, Mandisodza 7, Marinău 6, Sucala 4, Cristescu 2, Ilie 2, Bădălău 2 și Dorneanu 1 punct.

Denis Kamburov a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 14 puncte, urmat de Ninov cu 12, Evgeniev cu 11 și Chitadze cu 11.

În celălalt meci al zilei, Macedonia s-a impus cu 64-53 în fața Ungariei, pe sferturi: 21-10, 12-17, 27-13, 4-13. Andrej Mitrevski și Mihail Naumoski au fost cei mai buni marcatori ai partidei, cu 20 de puncte pentru învingători. De la învinși s-a remarcat Botond Horvath cu 16 puncte.

Mâine sunt programate alte două partide din competiția masculină la sala Gheorghe Roman din Cluj. De la ora 14:00 se întâlnesc Bulgaria și Ungaria, iar de la 18:00 joacă Muntenegru și România. Jocurile sunt transmise în direct pe canalul de youtube al federației.

*foto: Federatia Romana de Baschet facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!