Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Triple-double pentru Ruxandra Chiș în fața fostei sale echipe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.03.2019

CSM Târgu Mureș a câștigat cu 75-62 cu CSU CSM Oradea în etapa a 9-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Scorul pe sferturi a fost 25-13, 13-11, 16-16, 21-22. Ruxandra Chiș a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, cu un triple-double în fața formației la care a jucat în prima parte a sezonului. Nicolett Orban a fost în double-double de la oaspete.

CSM Târgu Mureș le-a avut în 5-ul de start pe Alina Pop, Antonia Radu, Kata Meszaros, Ruxandra Chiș și Alexandra Bobar. CSU CSM Oradea a început partida cu Nicolett Orban, Nicoleta Mititelu, Anisia Croitoru, Ana Maria Câmpeanu și Melania Kokovay. Ambele echipe au doar jucătoare autohtone în lot după ce de la mureșence a plecat Angel Robinson, iar orădencele s-au despărțit de Tierney Pfirman și Mirjana Beronja. Bihorencele au rămas și fără Chiș din cauza problemelor financiare și au o echipă tânără în finalul acestui sezon.

Meszaros a deschis scorul și Croitoru le-a dus pe oaspete în avantaj cu un 3 points-play. A fost singura dată când orădencele au condus pe terenul liderului din Grupa Galbenă. Chiș le-a readus pe gazde în față cu prima triplă din joc, iar Radu scutura plasa de afară pentru 10-3. Mureșencele s-au distanțat la 13 puncte, iar la prima pauză scorul a fost 25-13.

Formația pregătită de Ionel Brustur a pus ecartul maxim pe tabelă la jumătatea sfertului secund, 23 de puncte. Orădencele s-au apropiat în finalul perioadei de joc, iar la pauza mare scorul era 38-24. Ecartul a oscilat între 21 și 11 puncte în sfertul trei, iar la ultima pauză tabela arăta 54-40. Oaspetele au redus diferența la 12 lungimi în startul sfertului patru, dar mureșencele nu au avut emoții pe final și s-au impus cu 75-62.

Gazdele au înscris 32 de puncte după greșelile adverse față de 17 și 22-15 a fost scorul la puncte înscrise după recuperări ofensive. Diferența s-a făcut și cu cele 8 triple reușite de mureșence, în timp ce oaspetele nu au marcat de afară.

Ruxandra Chiș a reușit un triple-double în 33:46 minute pentru CSM Târgu Mureș. Fundașul a înscris 23 de puncte (2/2 la șuturile din semicerc, 6/11 de la distanță și 1/1 la libere), plus 11 recuperări (3 ofensive/8 defensive) și 13 pase decisive. A mai avut 7 turnovers și 4 intercepții pentru +39 eficiență. Cu Chiș în teren gazdele au avut +24 pe tabelă. A fost al doilea triple-double reușit în această ediție a LNBF. precedentul era realizat tot de o jucătoare a formației mureșene, Angel Robinson.

Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris în duelul cu orădencele: Kata Meszaros 20 de puncte (6 recuperări), Radu 15 puncte, Bobar 10 puncte (8 recuperări), Badi 4 puncte (5 recuperări), Pop 2 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri) și Ignat Kleeman 1 punct.

Nicolett Orban a fost cea mai bună jucătoare de la oaspete, în double-double cu 24 de puncte și 10 recuperări. Pentru CSU CSM Orada au mai înscris: Câmpeanu 11 puncte (4 assist-uri), Croitoru 10 puncte (9 recuperări), Mititelu 9 puncte (7 recuperări), Manea 2 puncte, Milas 2 și Cret 2 puncte.

CSM Târgu Mureș rămâne pe prima poziție în Grupa Galbenă cu 34 de puncte după 13 victorii și 8 înfrângeri. CSU CSM Oradea este pe 4 cu 29 de puncte (11/8). Orădencele mai au de jucat trei partide până la finalul sezonului regulat, iar mureșencele una. Vineri CSU CSM Oradea va disputa restanța din etapa a 7-a, la Alexandria, iar sâmbătă va evolua pe terenul Rapidului, într-un meci din runda a 5-a. Bihorencele încheie Grupa Galbenă cu un joc acasă cu Rapidul, în 23 martie, când CSM Târgu Mureș va primi vizita Agronomiei București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!