Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Am terminat cu aproape 40% la trei puncte. Spune mult de nivelul de concentrare de după pauză”

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
29.11.2018

Naționala masculină a României s-a impus cu 88-83 în partida de pe propriul teren, cu Kosovo. „Vulturii” au obținut prima victorie din precalificările pentru EuroBasket 2021. Tricolorii au făcut diferența cu cele 15 triple marcate, cu șapte mai mult ca adversarii. România a avut mai multe reușite de după semicerc decât din interiorul acestuia. Selecționerul Tudor Costescu și-ar fi dorit o diferență mai mare.

„Este o victorie obținută acasă, prima în această grupă de precalificare, deși scorul e strâns. Mi-aș fi dorit să fi fost o victorie mai consistentă, însă oricum mă bucură rezultatul și, în general, și evoluția. Am avut câteva aruncări deschise și de 2 puncte. Până la pauză marcasem doar 5 aruncări de 2 puncte adversarilor și am avut niște ratări care, din păcate, au continuat și în partea a doua. Însă ne-am îmbunătățit aruncările de 3 puncte, până la urmă am terminat cu un procentaj de aproape 40% ceea ce spune mult, zic eu, de nivelul de concentrare de după pauză”, a declarat Tudor Costescu după meci.

Au fost câteva absențe importante în lotul tricolorilor pentru acest meci, inclusiv cea de ultimă oră a lui Emanuel Cățe. Selecționerul își dorește creșterea concurenței pentru echipa națională.

„Sigur că este o victorie de moral, indiferent de prezența sau absența unuia dintre jucători. Ținând cont de procesul în care noi ne aflăm acum, de formare a echipei naționale, e important să găsim jucători care ne pot ajuta în orice moment și să mărim baza de selecție, să creștem nivelul de competitivitate și de concurență pentru echipa națională. Cred că prin acest meci am mai făcut un pas înainte în acest sens. Toți jucătorii care au lipsit, din varii motive, la acest meci trebuie să continue să joace foarte bine. Îmi doresc să se însănătoșească grabnic cei care au accidentări și chiar să mă pună în problemă înainte de luna februarie. Îi așteptăm cu drag, avem o victorie deja și sperăm la cel puțin încă una”, a mai spus Tudor Costescu.  

România mai are de disputat două partide în această fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. Tricolorii vor juca în 21 februarie acasă cu Macedonia și în 24 vor avea returul cu Kosovo.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!