Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Băieții sunt într-un punct în care le e foarte greu să mai facă față unei asemenea situații”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2018

BC SCM Timișoara a obținut o victorie categorică în duelul cu BC Mureș Târgu Mureș, o formație cu mari probleme de efectiv în această perioadă. Dacă la „tigrii” problemele financiare au dus la multe despărțiri, formația timișoreană are încă lotul complet. Antrenorul Tudor Costescu ne-a vorbit despre meciul cu mureșenii în care a dat destule minute și tinerilor.

„Un meci cu un adversar care e într-o formulă mai puțin fericită din punctul lor de vedere. Nu pot spune că ne convine și nouă, ținând cont că în ultimele trei săptămâni am jucat, practic, cu două echipe de un nivel inferior, fără să jignesc pe nimeni. Și în perspectiva cupei nu reprezintă un avantaj pentru noi. În oarecare măsură m-au mulțumit. Sigur că fiind tineri și fără experiență apar și căderi în jocul lor, dar cred că în general experiența asta le prinde bine”, ne-a declarat tehnicianul timișorenilor.

Pentru „lei” urmează meciul din sferturile Cupei României, în 11 februarie, cu BC CSU Sibiu. Tudor Costescu speră că echipa sa va ajunge acolo suficient de bine pregătită pentru o comportare onorabilă.

„Pentru cupă, în primul rând aștept să ajungem acolo. E important să ajungem acolo. E greu de discutat acum de obiective sportive ținând cont de situația mai puțin fericită în care ne aflăm din punct de vedere organizatoric și financiar. Sunt oarece probleme și până la momentul cupei sper să se rezolve pentru că băieții sunt într-un punct în care le e foarte greu să mai facă față unei asemenea situații. Sper să putem ajunge la primul meci de cupă îndeajuns de concentrați și cu antrenamente bine făcute, în așa fel încât să ne prezentăm onorabil. Ne e greu să ne fixăm obiective sportive, dar sperăm că lucrurile se vor îndrepta”, a mai spus antrenorul lui BC SCM Timișoara.

Întârzierile salariale au dus deja la despărțiri la echipa feminină a SCM-ului. Formația masculină este încă în formula în care a început sezonul, dar problemele sunt din ce în ce mai mari.

„N-am să le reproșez nimic jucătorilor care s-au comportat meritoriu până acum și au dat dovadă de caracter. La antrenamente atmosfera e bună, dar lucrurile e foarte probabil să degenereze fiindcă nu e vorba de răbdare la jucători. E vorba de situația în care sunt puși. E adevărat că ultimul salariu l-am luat în 15 ianuarie, dar e la fel de adevărat că reprezenta plata pentru luna octombrie. Deci lucrurile sunt foarte greu de... și chiar dacă ei vin determinați să se antreneze, timpul petrecut în afara terenului și lipsurile cu care probabil se lovesc, în ciuda dăruirii lor îi fac, probabil, să nu dea randament maxim. Cu toate acestea n-am cum să le reproșez nimic. Sunt mulțumit până acum în condițiile în care suntem, în primul rând, că am rămas deocamdată cu echipa întreagă și, în al doilea rând, că am ajuns totuși să fim în obiectivul sportiv impus”, a concluzionat Tudor Costescu. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ce mizerie de liga avem
    in care doar doua-trei echipe nu au probleme financiare. cluj, steaua si poate oradea. restul sunt tot timpul cu stresu ca le pleaca jucatori sau mai stiu eu ce. In conditiile astea, orice performanta in Europa (Tg Mures, Oradea, Cluj) este o minune si trebuie apreciata la maxim.

    cu 6 ani în urmă (03.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!