Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Demonstrăm că nu suntem atât de departe de echipa Clujului”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.04.2018

BC Timișoara a câștigat meciul de pe teren propriu cu U BT Cluj-Napoca din etapa a 7-a din Top 6, scor 83-79. Tudor Costescu a tras concluziile după victoria echipei sale, imediat după încheierea jocului de pe Bega:

„Ne-am dorit foarte mult victoria aceasta fiindcă venim după o serie de trei deplasări foarte grele și solicitante. Nu ne-am întors decât cu o victorie. Cred că am condus tot meciul și victoria este meritată. Chiar dacă am avut în anumite momente căderi, explicabile, mă bucur că am avut forță să menținem controlul jocului și al scorului și că ne-am atins obiectivele din punct de vedere tactic.”

Întrebat despre ce a făcut diferența în acest joc fațe de celelalte cu echipa clujeană, antrenorul Timișoarei a răspuns:

„Trebuie să mă gîndesc bine. Am pierdut acasă la o diferență de 11 puncte. Au urmat apoi două meciuri, și cel din cupă, la 2 puncte. Ultimul la o diferență puțin mai mare. Eu cred că demonstrăm că nu suntem atât de departe de echipa Clujului și învingătoare putea fi oricare în oricare dintre aceste meciuri. Cert este că mă bucură foarte mult faptul că am câștigat astăzi.”

Tudor Costescu a vorbit și despre lupta din clasament pentru o poziția care asigură avantajul terenului propriu în play-off:

„Rămânem în cursă în spatele echipelor de pe primele patru locuri. Sperăm noi, ținând cont și de program și de jocul rezultatelor, să terminăm pe o poziție care să ne ofere mai multe jocuri pe teren propriu. Acum ne gândim la Steaua. Văd că avem patru jucători cu 30 de minute jucate. Avem un drum foarte. În acest sistem competițional nu prea avem timp să ne bucurăm.”

În final, Tudor Costescu a vorbit despre următorul meci din campionat, cel cu Steaua. Tehnicianul își dorește ca echipa să nu fie nevoită să mai revină de la un deficit important:

„Eu îmi doresc să nu se repete (n.r desfășurare ultimului meci cu Steaua). Îmi doresc să putem câștiga fără să revenim de la minus 25 de puncte. Steaua este într-o formă deosebită, au trei victorii la rând dintre care două în deplasare la echipe foarte tari. Probabil pornesc ca favoriți, au în plus o zi de odihnă și joacă acasă. Dar o eventuală victorie a noastră împotriva lor ar însemna foarte mult pentru noi în clasament. Noi o să facem tot ce ține de noi să ne apropiem această victorie deși va fi cel puțin la fel de greu cum a fost astăzi.”

foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!