Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: “Lucrurile o iau pe un drum tare neplăcut. E greu să te uiți în ochii băieților”

Eduard Popa

Eduard Popa
12.03.2018

tudor costescu bc scm timisoara probleme financiare

BC SCM Timișoara a suferit o înfrângere aparent surprinzătoare în etapa a XX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 79-73, pe teren propriu în compania celor de la Phoenix Galați. 

Timișorenii veneau după două victorii spectaculoase. Prima pe terenul lui CSM Steaua, scor 95-89, după ce a revenit de la -25 puncte. A doua, pe teren propriu în fața lui CSM CSU Oradea, scor 86-74. Cu toate acestea, după înfrângerea cu Phoenix Galați, antrenorul a povestit la conferința de presă care este starea de fapt a echipei: 

”Am pierdut acasă destul de clar, am fost dominați în mare parte, felicitări adversarilor. Nu sunt multe de comentat baschetbalistic, atât am putut… Felicit băieții că ei încă sunt pe teren și în limita posibilităților încearcă să se prezinte onorabil. E o stare de fapt care devine cronică, nu acută ca acum trei-patru luni. Lucrurile o iau pe un drum tare neplăcut. E greu să stai în sală și să te mai uiți în ochii lor, în condițiile în care-și plătesc singuri chiria, utilitățile, care mai au bani. Unii stau cu lumina stinsă… Tot ce se întâmplă facem din banii noștri sau ai oamenilor din secție. Simt că nu avem nici parte de respect. Mă așteptam să apară căderea asta, bine că a apărut mai târziu. E greu să ieșit din starea asta. Nu știu dacă pot să stăpânesc această situație de acum încolo. Evident, parametrii desfășurării unei activități de performanță sunt perimați demult la noi. Suntem într-o beznă totală în ceea ce privește viitorul apropiat. Noi facem eforturi personale uriașe. Lucrurile acestea pot să dureze, dar jucătorii refuză ajutorul personal, ei știu că cineva trebuie să fie responsabil. Eu cred că motivele înfrângerii nu sunt cele sportive… Noi am luat salariul aferent lunii noiembrie ultima dată. Jucătorii au înțeles, ei se comportă mai mult decât profesionist, îi doare, au ales să meargă pe drumul acesta, eu îi felicit, dar ar trebui să fim mai îngăduitori față de ei, mai ales în ceea ce privește performanța… E foarte greu de lucrat în condițiile astea, nu e scuză, mi-aș fi dorit să câștigăm și să spunem lucrurile astea după o victorie, să nu se înțeleagă că iau din merite Galațiului”, a declarat Tudor Costescu, la conferința de presă după meci, potrivit pressalert.ro.

Nu este prima oară când Costescu a vorbit despre problemele financiare ale echipei sale. Antreorul Timișoarei a mai vorbit despre această problemă și înainte de Final Eight-ul Cupei României. Atunci însă elevii săi s-au mobilizat exemplar, au câștigat după trei reprize de prelungiri pe CSU Sibiu și apoi au pierdut un meci extrem de disputat în compania lui U-BT Cluj, în semifinalele competiției. 

Rămâne de văzut dacă BC SCM Timișoara va avea resursele necesare să ducă acest sezon la final. Echipa este deja calificată în Top 6 și până la sfârșitul primei faze a sezonului regulat mai au de jucat două deplasări: la Craiova și la Cluj. 

*foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nasol
    probleme financiare si la TM. Avand in vedere ca avem un campionat in care doar 3-4 echipe sunt "linistite" dpdv financiar, zic sa ne bucuram ca vedem totusi ceva jocuri interesante si rivalitati si jucatori care trag de ei. La cum merg lucrurile e posibil in cativa ani sa nu mai avem parte nici de atat :\

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    si o declaratie de bun simt
    si fair-play la adresa GL. Achim, se aude?

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Scuze, dar Achim a avut intotdeauna numai laude pt Galati si Nini. Nini e cel mai bun prieten dintre antrenori si nu scapa nici o ocazie sa-l laude.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu la nini ma refeream soso
      ci la unele declaratii ale lui Achim atunci cand pierde. Sau chiar si inainte de unele meciuri, declaratii tendentioase. In special cu Clujul :))

      Costescu e super baiat finut ;) Si calmul si atitudinea pe care o are la meciuri, pe banca, ies un pic din tipar.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Isi cauta cam multe scuze in ultimul timp si asta deranjeaza, in schimb apreciez ca niciodata nu comenteaza arbitrajul.
      Referitor la Costescu, am spus-o si o repet e cel mai bun antrenor de la noi, in opinia mea. Te contrazic in schimb cu privire la declaratia de mai sus : Trebuia ori sa mai astepte cateva zile ori sa dea aceasta declaratie dupa meciul cu Oradea. Indiferent ca spui ca nu vrei sa iei din meritele Galatiului, ce ai spus anterior te contrazice. E o realitate cu problemele financiare dar, asa cum spune, e una veche, de cateva luni, deci puteai sa o faci dupa victoria cu Steaua sa cu Oradea. Este parerea mea, dar asta nu ma face sa-mi schimb parerea despre el - jos palaria!

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Nou regulament
    FRB tot fac strategii la sedintele lor insa nu ii aud vorbind despre aceasta problema...Majoritatea echipelor se tarasc efectiv. Trebuie sa faca o regula prin care fiecare club sa isi prezinte bilantul anterior si ceva garantii pentru sezonul urmator. Jucatorii sunt singurii care sufera si sunt captivi intr-un contract sau intr-o situatie de primit bani cu luni intarziere sau deloc. FRB trebuie sa introduca acest control financiar intre sezoane.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Hahaha
    Nu stiu cum m-am ales cu sigla sepsi in dreptul meu, dar e tare faza!! :)))

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!