Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Ne aşteaptă un meci greu, Steaua este un adversar dificil”

Dan Oancia

Dan Oancia
30.11.2017

tudor costescu timisoara steaua

Vicecampioana României Steaua Bucureşti şi BC SCM Timişoara se vor întâlni de Ziua Naţională a României în sala „Constantin Jude” de pe Bega, într-un meci care va conta pentru etapa a VII-a a Ligii Naţionale.  

Campionatul se reia după pauza competiţională pricinuită de jocurile echipelor naţionale, în care „Vulturii” au cedat în Italia şi au învins Olanda la Cluj-Napoca.

De la „Lei” a fost convocat Lucas Tohătan, în timp ce bucureştenii au avut doi jucători care au fost angrenaţi în meciurile din preliminarii, Cătălin Baciu şi Georges Darwiche. Totuşi, Tohătan s-a întors înaintea jocurilor, după ce a suferit o contuzie la umăr. Antrenorul lui BC SCM Timişoara, Tudor Costescu, este conştient de provocarea pe care-l aşteaptă în jocul contra „Militarilor”.

„Steaua este un adversar dificil, o echipă puternică, având baschetbalişti foarte atletici şi o organizare foarte bună a jocului. O să fie un meci greu, dar sper să capacităm echipa spre maximum. Avem şansele noastre de câştig”, a declarat Tudor Costescu, citat de bc-tm.ro.

În pauza competiţională alb-violeţii au evoluat într-un meci amical pentru a nu-şi ieşi din mână. Adversarul timişorenilor a fost prim-divizionara din Ungaria Szedeak Szeged, aflată pe locul al IV-lea, în faţa căreia s-au impus cu 99-87.

„Pauza poate avea o influenţă asupra jucătorilor, de aceea am dorit să jucăm un meci amical, pe care l-am avut şi la Szeged. Este greu să menţii concentrarea jucătorilor fără meciuri şi competitivitate, orice ai face la antrenament. Pe de altă parte, reglarea formei sportive e un lucru destul de dificil, după o perioadă atât de lungă. Pregătirea fizică este un aspect important. Sunt mulţi factori de care trebuie să ţii cont şi nu sunt mulţi antrenori care au experienţă să gestioneze o asemenea situaţie”, a mai spus Tudor Costescu, potrivit sursei citate anterior.

Spectatorii sunt invitaţi înaintea meciului la sala „Constantin Jude” cu dulciuri, fructe, jucării şi cărţi, pe care să le doneze. Cadourile urmează să fie înmânate de baschetbaliştii timişoreni către elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Timişoara, în cadrul acţiunii intitulate „Fii Moş Nicolae”.

*foto: sebatataru.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!