Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: ”Nu am nicio preferință în ceea ce privește adversarul în playoff. Oricine poate să învingă pe oricine”

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
16.04.2018

tudor costescu oradea timisoara

Tudor Costescu, antrenorul principal al celor de la BC SCM Timișoara, a vorbit la conferința de presă ulterioară înfrângerii cu CSM CSU Oradea, atât despre jocul echipei sale, cât și despre perioada următoare:

„Venim după o perioadă aglomerată și se simte un nivel de oboseală la cadrul echipei. Lucru care ne-a afectat exprimarea în teren. Aceasta a fost a 3-a deplasare consecutivă și faptul că am tot călătorit  ne-a pus în dificultate prin prisma faptului că nu ne-am putut antrena suficient și nu ne-am putut recupera la fel de bine.

Am avut probleme in organizarea jocului si in exprimarea jocului colectiv.Tot din cauza oboselii, ne-a lipsit luciditatea si in prima parte din sfertul 4 am gresit niste pase care ne-ar fi pus in situatii favorabile de a inscrie in momente importante. Din pacate, nu am reusit sa legam fazele foarte bine, uitandu-ma pe statistica, nu avem decat 7 assisturi, ceea ce este prea puțin pentru noi.

Fără îndoială a fost un meci foarte important pentru stabilirea locurilor înaintea playoff-ului. Pentru mine nu este nimic terminat. Noi mai avem trei meciuri de jucat pe teren propriu în ulitimele patru etape și sunt încrezător în ceea ce privește capacitatea noastră de a obține rezultatele dorite pe finalul sezonului regulat. Nu cred că s-a încheiat lupta pentru obținerea avantajului terenului propriu în primul tur din playoff. Noi trebuie să facem tot ce putem pentru a urca măcar o poziție în clasament.

Nu am nicio preferință în ceea ce privește adversarul în playoff. Oricine poate să învingă pe oricine. Cert este că pentru a câștiga un trofeu sau o medalie mai devreme sau mai târziu tot te întâlnești cu cele mai bune echipe. Programul cu zi de pauză între meciurile din playoff cred că echilibrează lupta. O zi de refacere cred că e importantă. Desigur pentru majoritatea echipelor din campionat terenul propriu este foarte important.

La ora actuală, conform situației din clasament, ne vom duela cu Oradea în playoff. Nivelul între primele șase echipe este echilibrat. Este limpede că lupta nu s-a încheiat, atât în ceea ce privește primele două locuri, cât și locurile 3-5. Sunt de părere că indiferent ce adversar vom avea, există un echilibru deosebit între echipe și mă aștept la niște serii foarte disputate între locurile 3-6 și 4-5, indiferent care vor fi perechile.”

BC SCM Timișoara urmează să primească vizita celor de la U-BT Cluj Napoca, miercuri, 18 aprilie, începând cu orele 18:00, partidă ce va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*foto: facebook BC SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!