Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Nu-mi doresc să antrenez în altă parte în acest moment”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.05.2018

BC SCM Timișoara a terminat pe locul 5 această ediție a Ligii Naționale, după 2-3 în primul tur de play-off cu CSM Steaua. Tudor Costescu a condus pentru prima dată formația de pe Bega într-un sezon complet.

Tehnicianul bucureștean și-a început al doilea mandat pe banca „leilor” în ianuarie 2017, după ce la prima apariție a stat doar 4 luni. Sezonul acesta a fost primul în care Tudor Costescu a putut să conducă echipa de pe Bega de la început până la sfârșit.

„Ne-am dorit foarte, foarte mult să accedem în semifinale și, din păcate, n-am reușit să ne atingem obiectivul de performanță impus acum un an de zile. Cred, totuși, că echipa noastră a făcut absolut tot ce i-a stat în putință pentru a atinge acest obiectiv. Așa e în sport. Am întâlnit un adversar extrem de puternic în sferturile de finală. Poate cu alte rezultate de-a lungul sezonului am fi reușit să evităm Steaua sau poziția pe care am avut-o în clasament.

Personal n-am nimic să reproșez sportivilor. Vreau să le mulțumesc și public pentru eforturile depuse de-a lungul anului, întregului staff tehnic care a fost de un profesionalism și un devotament exemplar. Același lucru despre staff-ul medical. Eforturi supraomenești uneori, sacrificii multe. În aceeași măsură și staff-ul administrativ și conducerea. Am avut un sezon extrem de greu din toate punctele de vedere, cu multe suișuri și coborâșuri și mă bucur că l-am încheiat cu fruntea sus, deși poate ne-am fi dorit să fie altul rezultatul. Am avut clar șansele noastre în această serie cu Steaua, am avut 2-1 acasă și meci decisiv, am condus cu trei minute înainte de final în deplasare, în meciul 5. Dar, din păcate, și mai ales în baschet unde nu există egal, n-am reușit să depășim Steaua”, a declarat Tudor Costescu în cadrul unei conferințe de presă a clubului timișorean după încheierea sezonului.

„Leii” au ajuns în semifinalele Cupei României în luna februarie, după un meci cu trei reprize de prelungiri în sfertul cu CSU Sibiu. Alb-violeții au cedat în penultimul act cu 75-77 în fața celor de la U-BT Cluj.

„Ținând cont și de evoluția din final 8-ul Cupei României, faptul că am ajuns acolo mai întâi, apoi că am jucat semifinală foarte strânsă cu cea care a câștigat ulterior cupa, și un meci bun, zic că ne-am depășit de foarte multe ori nivelul în acest sezon”, a adăugat antrenorul timișorenilor.

Acesta dorește să continue la formația de pe Bega. Înainte de planurile pentru sezonul următor, bănățenii mai au de tras pentru a putea participa în Liga Națională, dacă se vor introduce noile criterii de validare.  

„M-am simțit foarte bine, am avut o colaborare excelentă până când sezonul s-a încheiat cu tot ceea ce înseamnă BC SCM Timișoara. Am primit respectul și toate solicitările, în măsura posibilităților, mi-au fost acceptate. E prematur să spunem ce vom face în iunie, iulie. Mi-aș dori, m-am simțit foarte bine, cred că am reușit într-o măsură oarecare să răsplătesc și așteptările celor de la club. Deschiderea mea există pentru colaborare. Nu-mi doresc să antrenez în altă parte în acest moment, nici nu a intrat în discuție până în acest moment o asemenea posibilitate. Rămâne să vedem cum putem să încheiem, în afară de partea sportivă, acest sezon. Sper să putem să avem și discuții pentru continuitate”, a concluzionat Tudor Costescu.

În această ediție a Ligii Naționale, BC SCM Timișoara a avut un bilanț de 22 de victorii și 15 înfrângeri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara allentm :

    respect
    fara dubii..cel mai bun antrenor roman...

    cu 5 ani în urmă (18.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!