Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Sunt deranjat de faptul că nu am avut energie”

David Istrate

David Istrate
21.10.2018

În această seară, CSM CSU Oradea a primit vizita lui CS Dinamo București, într-un meci ce a contat în etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După ce în runda trecută, a pierdut în fața unei formații din Capitală, de această dată gazda jocului a câștigat cu scorul de 85-69.

Prezent la conferința de presă organizată după terminarea partidei, Tudor Costescu s-a arătat foarte nemulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, recunoscând în același timp superioritatea adversarilor.

„Victorie meritată pentru Oradea. Felicitări! Ne-au dominat tot meciul în foarte multe aspecte. În mod special sunt deranjat de faptul că nu am avut energie. În plus, am cedat tocmai din acest punct de vedere în raport cu Oradea. Avem o mare problemă în organizarea jocului sub presiune. Azi s-a văzut acest lucru, probabil că adversarul știa acest lucru. Sunt foarte surprins de aceste aspecte. E greu să revii de la minus 20 puncte și să întorci rezultatul, mai ales că suntem o echipă nouă. Problema este că am ajuns la un astfel de deficit. Am marcat două puncte pe contraatac în acest meci, astfel încât totalul de 69 puncte înscrise sunt multe. Ne-am apropiat la nouă puncte la un moment dat, însă e mult prea puțin și chiar dacă ne apropiam la mai puține puncte tot nu am fi putut să întoarcem soarta acestei partide la modul în care ea s-a desfășurat. Nu avem nicio scuză. Am permis prea multe echipei adverse pe semicerc. Le-am permis să circule și să-și facă spacing-ul în voie, să execute acțiunile ofensive așa cum și-au dorit. Noi am început prost meciul și nu am reușit să punem echipa orădeană sub presiune în niciun moment. Nu cred că am respectat 20% din planul tactic și de aici nu mai avem ce să discutăm. Numărul nostru de posesii pierdute este foarte mare și se pare că devine deja o caracteristică a jocului nostru în acest moment. Din păcate în acest meci am arătat cel mai rău în acest debut de campionat și am făcut-o în compania unei echipe solide, care ne-a pedepsit ca atare. Sigur că Oradea e o echipă foarte bună și să joci pe terenul ei este foarte dificil, deoarece nu permite asemenea reveniri. Gazdele au fost superioare ca tempo, în relațiile unu la unu, sunt multe aspecte în care ne-au depășit. Au avut realizări deosebite, atât individual, cât și colectiv.”

De asemenea, tehnicianul lui CS Dinamo București a dat câteva detalii în legătura cu decizia sa de a aborda întreg sezonul doar cu români tineri în lot.

„Nu am nicio problemă cu regula românului sub 23 ani. Ne-am asumat acest statut, de echipă care va juca întreg sezonul numai cu români tineri. Așa ne-am construit echipa. Similar Craiovei, trebuie să ne asumăm acest statut. Ne asumăm inclusiv greșelile pe care le fac din lipsa de experiență în jocul la acest nivel. Noi ca și club ne dorim ca ei să se formeze și să crească valoric în acest mediu. Nu cred că problema echipei noastre vine exclusiv de la jucătorii tineri. Mă surprind greșelile jucătorilor experimentați și nu mă așteptam la acest lucru. Cred că e o fază trecătoare, deoarece noi ne confruntăm și cu faptul că străinii noștri nu au experiență în liga noastră. Se pare că trebuie trebuie să dea un pic cu capul pentru a înțelege ce trebuie să facem ca să câștigăm un meci.”

Pentru CS Dinamo București urmează o nouă confruntare dificilă în compania deținătoarei Cupei României, U-BT Cluj-Napoca, echipă ce a cedat în această etapă în fața Stelei București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!