Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tunde Kilin: „Vrem să demonstrăm că putem să ne ridicăm la nivelul campioanei României”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.10.2018

CSM Târgoviște a revenit în acest an în Liga Națională, după un sezon în Liga 1. Dâmbovițencele încep noua ediție de campionat pe terenul deținătoarei titlului, ACS Sepsi SIC Sfântu Georghe. Două dintre cele cinci jucătoare transferate de CSM au venit de la alb-verzi: Tunde Kilin și Ancuța Stoenescu. Dacă pentru veterană este vorba despre o revenire, Kilin este la primul sezon alături de târgoviștence.

„Am ajuns de aproximativ o lună aici şi sunt foarte bine. Am simţit nevoia să aleg o echipă unde să le pot ajuta pe fete, dar să mă ajut şi pe mine. Să pun pe teren tot ce am învăţat în ultimii ani, să mă simt super bine în joc şi să nu mai fiu stresată. Eu văd echipa bună, muncitoare, iar fetele tinere trebuie să înveţe cum să lupte mai mult. Ele ştiu munca de la domnul antrenor Cătălin Tănase, au lucrat împreună de la junioare, însă acum vor simţi pe pielea lor cum e să joace cu echipe tari”, a declarat Tunde Kilin, citată de site-ul oficial al clubului, csmtargoviste.ro.

Tunde Kilin a câștigat 3 titluri și trei cupe în cele patru sezoane petrecute la ACS Sepsi SIC, unde era rezerva căpitanului Annemarie Godri-Părău.

„Am stat patru sezoane la Sf. Gheorghe şi mi-a plăcut foarte mult să fiu acolo, dar s-a terminat o etapă. S-a schimbat toată structura echipei, au rămas doar două jucătoare din anii trecuţi, pur şi simplu aşa s-a întâmplat să plec de acolo. Emoţii speciale cred că vor fi mereu pe terenul lui Sepsi, din cauza fanilor, însă pentru mine nu există o rivalitate. Astăzi joc aici, mâine joc acolo, rivalitate probabil că este între oraşe, între suporteri. Pe mine nu mă interesează cine-şi ţine râcă, fiecare aplaudă pentru cine doreşte. Nu neapărat (o motivație suplimentară), doar vrem să jucăm noi un meci bun, să demonstrăm că putem să ne ridicăm la nivelul campioanei României”, a mai spus Kilin pentru sursa citată.

Fundașul împlinește 27 de ani în luna decembrie și a debutat deja în partide oficiale pentru CSM Târgoviște. Aceasta a jucat în ambele partide din primul tur al Cupei României, câștigate cu CSM Târgu Mureș. A avut medii de 9.5 puncte, 2 recuperări și 5.5 assist-uri în 22:10 minute.

Duelul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște, din grupa A a Ligii Naționale de Baschet Feminin, se dispută astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena.

*foto: Zsoli Jeffwarder

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ???
    Ce vrei sa demonstrezi Tündi. Cat timp ai jucat la Sepsi n-ai demonstrat mai nimic, decat, poate, in afara terenului.

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    DIN PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE TÜNDE A JUCAT FOARTE BINE.Nu a fost prezenta in joc nici in atac,nici in aparare.Cu ce va putea ajuta echipa damboviteana am vazut in arena secuieasca.La Sfantu Gheorghe ea a facut scoala de baschet la nivel inalt !!

    cu 5 ani în urmă (07.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!