Stiri

Turcia câștigă derby-ul Grupei E cu Franța la EuroBasket 2015


20.06.2015

franta-turcia

Derby-ul zilei de azi al Campionatului European de Baschet Feminin s-a jucat la Debrecen, între Turcia și Franța. Selecționata ”Cocoșului Galic” era deja calificată în sferturi, fără să aibă vreo înfrângere. De partea cealaltă turcoaicele trebuiau să câștige pentru a-și asigura calificarea în faza următoare a competiției. 

După trei sferturi scorul era la egalitate perfectă: 44-44. Dar, cu 5:10 minute rămase din partida, la scorul de 52-51 pentru Franța, naționala ”Semilunei” a reușit un parțial de 9-0 cu care s-au distanțat decisiv. Au profitat și de apatia franțuzoaicelor, care timp de șase minute în ultimul sfert nu au reușit să marcheze niciun coș din acțiune. De altfel, Franța a avut un procentaj de 18% din acțiune în ultimele 10 minute ale partidei (2/11). Astfel, scorul final a fost 66-55 pentru Turcia, victorie prin care își asigură un loc în sferturile competiției. 

Cea mai bună marcatoare a fost turcoaica de origine americană Lara Sanders, cu 23 de pct. De partea cealaltă Sandrine Gruda a reușit un double-double cu 16 pct și 13 recuperări. 

În celelalte două meciuri ale grupei, Grecia a învins Cehia 74-71 pentru prima victorie din această fază a competiției, iar Muntenegru s-a impus în fața Belarusului, 77-72. 

Situația dinaintea ultimei etape din Grupa E este următoarea: 1. Franța (trei victorii, o înfrângere), 2. Turcia (trei victorii, o înfrângere), 3. Belarus (două victorii, două înfrângeri), 4. Muntenegru (două victorii, două înfrângeri), 5. Grecia (o victorie, trei înfrângeri) și 6. Cehia (o victorie, trei înfrângeri).

Din moment ce în sferturi se califică primele patru echipe din grupă, oricare dintre celelalte în afara Franței și Turciei au șanse să se califice în faza următoare a competiției. 

În ultima etapă ce se va desfășura sâmbătă, Turcia va întâlni Republica Cehă, Muntenegru va înfrunta Grecia iar Franța va juca contra celor din Belarus. 

*sursa foto: eurobasketwomen2015.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate