Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Turneul de la Brașov a stabilit și ocupanta locul doi în sezonul regulat din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.03.2018

La finalul săptămânii trecute s-a disputat primul turneu al grupei 1-5 din faza a doua a LNBF. Primul loc înainte de play-off era deja acontat de ACS Sepsi SIC, iar CSM Satu Mare și-a asigurat a doua poziție.

Sătmărencele au plecat cu două victorii de la sala D.P. Colibași (73-71 cu Universitatea Cluj și 62-54 cu gazda Olimpia CSU), rezultate care le-au asigurat matematic locul secund. Asta în cazuri normale, fără să apară vreo greșeală care să lase formația sătmăreană fără punct în clasament la cele două partide de la al doilea turneu.

ACS Sepsi SIC și-a câștigat primul loc înainte de play-off încă din penultima etapă a primei faze din sezonul regulat, după ce au obținut a doua victorie în fața principalei urmăritoare. Alb-verzile au câștigat singurul meci pe care l-au disputat la Brașov, 86-77 cu „U” Cluj-Napoca.

Olimpia CSU Brașov a câștigat primul meci de la turneu (79-69 cu ACSBT Alexandria) și l-a pierdut pe al doilea, cel cu CSM Satu Mare. Vicecampioana Universitatea a plecat cu două eșecuri de la Brașov, cele cu primele două clasate. ACSBT Alexandria a jucat doar în meciul de deschidere de la primul turneu, cu gazdele.

În perioada 16-18 martie se dispută la Alexandria al doilea turneu al primei grupe valorice din întrecerea feminină. Olimpia CSU Brașov are cu 2 victorii mai mult decât urmăritoarele și pornește cu un avantaj important pentru a rămâne pe locul 3. Brașovencele au 28 de puncte după 10 victorii și 8 înfrângeri.

Universitatea Cluj-Napoca este pe patru, cu 26 de puncte (8/10). ACSBT Alexandria ocupă a 5-a poziție cu 25 de puncte (8/9). Teleormănencele vor disputa trei meciuri la turneul pe care îl găzduiesc, la fel ca și campioana ACS Sepsi SIC. Celelalte trei formații vor juca doar două partide la Alexandria, pentru că au jucat de două ori la primul turneu.

Olimpia CSU Brașov și Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc în prima zi a celui de-al doilea turneu. O victorie a echipei de sub Tâmpa ar încheia matematic și lupta pentru locul 3. Dacă „U” se impune, păstrează șanse să încheie pe podium sezonul regulat. Dacă olimpicele pierd ambele meciuri de la Alexandria (al doilea este cu ACS Sepsi SIC) și clujencele le câștigă pe amândouă (cu Olimpia și gazda ACSBT Alexandria), atunci formația lui Dragan Petricevic le va egala pe brașovence și va încheia pe trei datorită rezultatelor directe. În prima fază a sezonului regulat, Olimpia și  „U” și-au împărțit victoriile.

Teoretic și ACSBT Alexandria mai are șanse la locul trei, dacă se impune în toate cele trei partide, cu ACS Sepsi SIC, CSM Satu Mare și Universitatea Cluj, iar brașovencele pierd ambele meciuri.

Iată clasamentul grupei 1-5 înaintea turneului doi:

1

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe

16v/1î

33 puncte

2

CS Municipal Satu Mare

13v/5î

31 puncte

3

Olimpia CSU Brașov

10v/8î

28 puncte

4

Universitatea Cluj-Napoca

8v/10î

26 puncte

5

ACSBT Alexandria

8v/9î

25 puncte

În prima zi a turneului de la Alexandria se vor disputa partidele: Olimpia CSU Brșaov – Universitatea Cluj-Napoca și ACSBT Alexandria – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Tot în aceeași perioadă se dispută și turneul grupei 6-9, la Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!