Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tyaunna Marshall va juca în Italia după trei sezoane și jumătate la ACS Sepsi SIC

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.07.2018

Tyaunna Marshall va părăsi campioana României după trei sezoane și jumătate. Americanca a ajuns la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în ianuarie 2015 și a avut contribuții importante la cele trei titluri cucerite de alb-verzi. Jucătoarea de 25 de ani va evolua la Fila San Martino di Lupari.

Deținătoarea titlului din LNBF continuă fără trei jucătoare pe care le-a avut în lot la cele trei titluri consecutive câștigate în 2016, 2017 și 2018. Dacă Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin vor continua la Târgoviște, Tyaunna Marshall părăsește campionatul românesc după trei sezoane și jumătate.

Americanca a terminat Georgia Tech în 2014, după care a a fost draftată de New York Liberty cu a 14-a opțiune. A completat presezonul cu formația de WNBA, după care a mers în Italia, la Vigarano. A jucat în 12 meciuri de campionat cu medii de 13.1 puncte și 5.3 recuperări.

La începutul anului 2015 s-a transferat la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În alb-verde, Marshall și-a trecut în palmares trei titluri și 3 cupe. A strâns peste 100 de partide în Liga Națională și a trecut de 1600 de puncte înscrise. În acest sezon a jucat în 28 de partide din campionatul românesc, cu medii de 15.8 puncte, 27:33 minute, 5.6 recuperări și 19.6 eficiență medie. A fost cea mai bună marcatoare a echipei în EuroCup, cu 17.8 puncte/meci în cele 8 partide. A jucat aproape 35 de minute pe meci și a mai avut 7.6 recuperări, 2.5 pase decisive și 15.6 eficiență medie.

Zoran Mikes a fost antrenorul formației din Covasna în toate cele trei sezoane și jumătate în care Tyaunna Marshall a evoluat pentru alb-verzi. Americanca a postat pe facebook un mesaj de mulțumire pentru tehnicianul bosniac.

„Antrenorului meu, vă mulțumesc! Sunt atât de multe lucruri pe care aș putea să le spun, dar vă mulțumesc că mi-ați dat o șansă acum trei ani și jumătate, când încercam să îmi găsesc un drum în această viață peste ocean. Totul se întâmplă cu un motiv și sunt recunoscătoare că am ajuns la Sepsi în ianuarie 2015. Ați văzut în mine, de la an la an, ceva ce uneori eu nu puteam să văd. Ați crezut în mine ca persoană și ați lucrat pentru a mă face să fiu o jucătoare mai bună. Am crescut atât de mult datorită impactului pe care l-ați avut în viața mea. Am avut vremuri grozave și câteva momente mai grele, dar ne-am înțeles unul pe celălalt și am ajuns să facem o echipă destul de bună dacă o spun și eu. Voi fi recunoscătoare pentru totdeauna și sper că voi mai juca pentru dumneavoastră într-o zi. Vă iubesc, domnule antrenor!”


Marshall va reveni în Italia, la Fila San Martino di Lupari. Echipa a fost pe 6 la finalul sezonului regulat în această stagiune. În primul tur de play-off a pierdut cu 0-2 în fața finalistei Passalacqua Trasporti Ragusa. Fosta jucătoare a lui ACS Sepsi SIC este a doua stranieră confirmată de Fila San Martino. Prima a fost Zenta Melnika. Letona a trecut și ea prin campionatul românesc, în sezonul 2012-2013 când a evoluat pentru CSU Alba Iulia.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    inca ceva tot de la ea:
    Ty One-Five Marshall:·

    A message to some of the best fans in the world. The last 3 and a half years have been a dream come true. The energy and love you have shown me is something I will never forget. Wearing that green and white was a privilege that I will never take for granted or forget. You gave me a certain feeling when I stepped onto it that court that will be forever be unmatched. Good or bad you’ve been there through it all and never changed. I gave you my all each and every day and I hope you will always remember that. I fought for you all and I hope I’ve made you all proud. Never forget me because I will never forget any of you. Sfantu will always be considered a place I call home. So for everything, THANK YOU!

    cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Adica si a luat ramas bun de la cei mai buni suporteri din lume.

      cu 5 ani în urmă (09.07.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Marshall este o sportiva desevarsita !! VA REVENI LA NOI CU SIGURANTA,SI VA FI REPRIMITA!!Deocamdata avem inlocuitoare de valoare.Nu te vom uita Marshall...SUCCES !!

    cu 5 ani în urmă (12.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!