Stiri

U-BT Cluj începe astăzi lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.03.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca continuă parcursul european cu o dublă-manșă în optimile de finală ale FIBA Europe Cup contra olandezilor de la Donar Groningen. Meciul tur este programat astăzi, în Olanda, cu începere de la 20:00, fiind transmis în direct de DigiSport 4. 

Campioana României și campioana Olandei s-au mai întâlnit în acest sezon în două rânduri, în faza principală a grupelor din FIBA Europe Cup, ambele partide fiind adjudecate de către olandezi. Primul meci din Grupa L s-a jucat la Cluj-Napoca, atunci când Donar a câștigat la 4 puncte diferență, 77-73. Ulterior, în manșa retur, partida a fost una echilibrată până la startul actului decisiv, însă în ultimele 10 minute de joc gazdele au reușit un sec 34-15 și s-au impus la 20 de puncte diferență, 92-72. Astfel, Donar Groningen este superioară Clujului din acest punct de vedere, având un moral ridicat în urma celor două victorii obținute, însă în același timp trupa lui Mihai Silvășan caută revanșa și totodată calificarea în faza următoare a competiției. 

Singura reprezentantă a României rămasă în competițiile europene va aborda meciul din Olanda cu diverse probleme. În primul rând, Torok, Kuti și Calinicenco și-au revenit din punct de vedere medical, efectuând deplasarea în Olanda, însă rămâne de văzut care va fi aportul acestora în eventualitatea în care vor juca. În același timp, cel mai bun jucător din ultimul meci din campionat, Miha Lapornik, nu a făcut deplasarea pentru jocul cu Donar, acesta acuzând probleme la stomac. Totodată, în ultimul weekend U-BT Cluj a pierdut confruntarea cu rivala CSM CSU Oradea și implicit poziția de lider în Liga Națională în detrimentul marii rivale CSU Sibiu. În aceste condiții, staff-ul tehnic al ardelenilor va fi nevoit să acorde o atenție sporită și factorului psihic pentru a obținte un rezultat bun în Martini Plaza din Olanda. 

Donar Groningen este lider autoritar în prima ligă din Olanda cu 17 victorii și doar 2 înfrângeri, iar în ultimul meci de campionat, jucat în aceeași zi cu Oradea vs. Cluj, aceștia s-au impus în deplasare cu Amsterdam, scor final 87-81, într-un meci în care 5 jucători ai lui Donar au marcat cel puțin 10 puncte, în frunte fiind Evan Bruisma cu 21 de puncte. 

O eventuală victorie pentru U-BT Cluj în meciul din această seară ar fi scenariul perfect în privința returului de la Cluj-Napoca, însă și o înfrângere la puține puncte diferență le-ar da dreptul băieților lui Silvă să spere în continuare la calificarea în sferturile FIBA Europe Cup. Meciul retur este programat miercuri, 14 martie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Polivalentă. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!