Stiri

U-BT Cluj învinsă clar în Olanda de Donar Groningen

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.03.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut fără drept de apel în fața celor de la Donar Groningen în manșa tur din optimile FIBA Europe Cup, scor final 103-76. 

Scorul pe sferturi al meciului disputat în Martini Plaza din Groningen a fost 19-20, 27-14, 33-21, respectiv 24-21. 

Cei mai buni marcatori din tabăra Clujului au fost Lasan Kromah cu 20 de puncte și Aleksandar Rasic cu 18, în timp ce de la Donar s-a evidențiat în mod special Curry cu 26 de puncte.

În urma acestui rezultat, șansele celor de la U-BT Cluj de a ajunge în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup s-au diminuat considerabil. 

Vom reveni cu cronica detaliată a partidei.  

*Foto: fiba.basketball

23 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Mentalitate
    E ce ne lipsește.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Ci
    Seaca Somesu pana ajungem si noi macar intr-o semifinala de cupa europeana.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca A.Cr :

    A.Cr
    Un meci foarte slab precum a avut o concluzie si comentatorul Digi "un antrenament cu public pentru olandezi" dupa care as avea cateva concluzii la care astept contrazicerile :

    1. Apararea U-BT primeste 100+ puncte cu 15 aruncari de 3PT marcate de adversarii nostri in ideea in care noi pe faza de aparare nu contam deloc (box-out facut cateodata cand isi amintesc unii, replace-ul aproape inexistent cand unul dintre jucatori strange...etc)

    2. Cu tot respectul pentru Silvasan , la un meci cu miza nu ai cum atunci cand adversarii se distanteaza la +15 pct sa joci , cu Muresan si Berculescu in acelasi timp in teren timp de 5-6 minute...(acolo am primit cel putin 4 triple daca nu ma insel) Daca nu ai avea jucatori pe banca care sa inlocuiasca jucatorii titulari as intelege , dar chiar si problema faulturilor nu reprezinta o scuza .

    3. Inteleg ca este cupa a 3-a a Europei ca valoare , dar nu avem fata sa ne prezentam nici macar aici la cum am aratat in aceasta seara la un meci de asa miza. Mai bine nu aveam sansa de calificare mai departe din grupa decat sa ne afisam asa .

    4.Cu Calnicenco in teren, adversarii joaca linistiti in 6 oameni, respectiv noi in 4. Acest jucator nu stiu daca , de cand este la Cluj a avut mai mult de un meci bun pana acum, nu mi se pare ca este un jucator care ne poate ajuta , chiar si calculat roman in campionat .

    5. Dupa un prim sfert impresionant , in sfertul 2 si apoi continuare in tot meciul am ramas fara idei, nu stim ce sa facem cu mingea in atac , pierdem secunde degeaba si asta reprezinta o problema destul de mare.

    Acestea fiind spuse ne ramane doar sa ne revenim la o forma cat mai buna pentru campionat. Hai "U"!

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      Aparare
      Ai nostri s-au aparat asa cum se apara adinioara Silvasan in fata lui Cepulis. Cine isi aminteste, stie!

      cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      A.Cr
      Adevar graiesti...

      cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      A.Cr
      Free62.. te astept cu explicatiile

      cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Afara
    Nu mai vreau sa vad pe niciun jucator din vara - vrand nevrand mai ramana cativa romani-. In rest Sakic, Kromach, Drungilas pe faras. Ce o sa mai radem noi in playoff. Pronosticul meu: cel mult o semifinala.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • Virjil :

    Praf
    Vai de capul nostru..sper sa se termine0 cât mai repede și campionatul asta

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • Virjil :

    Fără cap
    Asa plătești cand esti destept si schimbi echipa campioana

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Un meci slab facut de clujeni intr-adevar, dar cat se datoreaza valorii si cat lipsei spiritului de echipa? Acest Drungilas in special, azi urla la Sakic si Sakic la el, la Oradea urla la arbitru si lua un tehnic aiurea apoi la Silvasan. Oare sunt prea multe caractere tari in echipa? Campionatul e relansat, daca pierdeau si finala cupei ar fi putut if mare dezastru.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    arta de a cunoaste adversarul
    Ii cunoastem perfect zicea Silvasan inainte d meci, ei ne stiau mai bine, se pare...Marea echipa din Groeningen sterge cu noi p jos pt a 3 a oara...Poate la anul , in loc sa aducem jucatori scumpi care mimeaza jocul, gen Sakic, aducem si noi un antrenor...

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    just oau
    mai rau nu se putea. Unde sunt groupies maestrului sa ne spuna ei cat de bine joaca echipa si cat de specialist este maestrul si cat de hateri si jegosi suntem noi, suporterii clujului, care criticam echipa de anul asta?
    In rest, zic s o lasam mai moale pe asta cu lipsa de mentalitate. Despre ce mentalitate este vb cand pivotii lor baga triple si SG nostrii dau bude? Despre ce lipsa de mentalitate sa mai vorbim cand ei finalizeaza marea majoritate a actiunilor ofensive cu aruncare deschisa iar noi fortam atac de atac pe ultima secunda?
    E lipsa de calitate in jocul colectiv dar si diferenta de valoare individuala si de banca. Deci cam la toate nivelurile.
    Cat despre campionat...ne vom descurca cumva pt ca si celelalte contracandidate la finala sau titlu au propriile probleme.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Păcat
      După două înfrângeri, dacă avea ceva stofă de antrenor, măcar atât ar fi trebuit să stie, cum să evite un astfel de dezastru. E clar că e o diferență de valoare individuală, dar parcă nu așa de mare.

      cu 6 ani în urmă (06.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Apararea
    Marea problemă - și nu doar in meciul de azi! Asta in conditiile in care am văzut momente in care aceasta echipa joacă f bine in aparare. Sezonul asta, dar din pacate pe la început. Poate o fi lipsa de omogenitate/colegialitate și fiecare trage doar pt sine... din pacate nu suntem un grup unit.

    Sau poate atât s-a vrut in Europa anul asta (Nu inteleg de ce ai tras sa iesi din grupe atunci). O sa avem șansa să vedem in urmatoarele saptamani. Schimbari nu mai poti face, prin urmare cu asta defilam.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Ofensiv, am fost chiar in regula cam primele 4 minute atunci cand chiar si previzibila schema de constructie a atacului bazata pe blocaj(e) sus s-a realizat mai rapid si energic si unde nu a fost loc de aruncare chiar necontestata a rezolvat valoarea jucatorului. Dupa care s-a vazut clar cum aceeasi schema facuta lent a devenit total ineficienta in momentul in care dupa blocaj jucatorul cu mingea pur si simplu nu a mai avut la cine sa dea pasa sau, daca ar fi avut, a tinut mingea suficient de mult incat... sa nu mai aiba. Pentru ca prin definitie avem un joc static.

    Pe de alta parte echipa adversa a avut un joc de pase pe alocuri incantator in care nici macar conducatorul lor de joc nu a tinut mingea prea mult. Iar rezultatul a fost ca si-au permis luxul sa gaseasca aproape intotdeauna pe jucatorul liber pe semicerc sau la semidistanta.

    Iesim din aceasta competitie sifonati si indeplinind obiectivul de a trece de faza grupelor (chit ca asta din urma intereseaza doar conducerea). Sper doar ca s-a mai invatat ceva din aceaste meciuri si ca experienta castigata va ajuta in meciurile din campionat mai ales acum cand celelalte echipe s-au mai intarit si, fata de noi, au depus efortul de a isi creste jocul colectiv. Iar cand motivatia si tonusul adversarului va contrabalansa sictirul jucatorilor teoretic mai valorosi unde credeti ca se va face diferenta?

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Penibili
    Totul e comercial, importante sunt sumele incasate, masinile, apartamentele, casele, motelurile, nu conteaza ca toti uistii adevarati au fost indepartati intentionat ca sa isi faca o seama mendrele.Pana nu face banca curatenie nu va fi liniste, dar se pare ca lor le convine situatia si li se prelucreaza cu totul altceva decat realitatea, se pare ca nu se pricep si arunca cu banii pe contraperformanta ! Haide "U"

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Umilinta!
    Deontologic si uneori corect este sa spui ca "inveti din astfel de umilinte". Sigur ca se poate sigur ca orice echipa cat ar fi ea de mare poate pierde un meci si de o asemenea maniera. Problema nu este INFRANGEREA!!! Nici eliminarea din competitie!!! Problema reala este starea deplorabila a baschetului romanesc. Atat in ceea ce priveste nationala cat si echipele de club. Oameni buni, nu miscam nimic rusinile se inlantuiesc una dupa alata cu repeziciunea unui TGV! Daca nu vor sta la o masa toti decidentii baschetului romanesc, impreuna cu autoritatile locale cu antrenori, fosti mari jucatori si sa pune in practica un plan realistic acest sport va disparea de pe harta Romaniei.

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    diferenta
    Nu reusesc sa inteleg diferenta intre U si Groningen, unde e problema?
    - la nivel de valoare individuala la echipa din Cluj ? (tind sa cred ca nu)
    - la nivel de valoare colectiva/antrenori/staff ? (ar fi aici o problema, dar ... nu stiu sigur)
    - la nivel de campionat al Romaniei ? (inseamna ca suntem f.f.f. departe de nivelul mediu european)
    - la nivel de atitudine/mentalitate cu care ii molipsim si pe cei care vin in contact ? (atunci e o problema mare)

    Cred ca meciul acesta e o radiografie perfecta a intregului baschet romanesc.

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Pacaleala
    Oricum ii dare in cot pe cei din staf de opinia suporterilor, rad de noi.Avem pe banca mai multi care dau indicatii, banca stufoasa mai ceva ca la Chicago Bulls.

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Tranzitia si apararea
    Tranzitia mi s-a parut cel mai slab punct al Clujului si dupa aceea apararea Nici o alta echipa romaneasca n-ar fi facut mai mult de cat Clujul.
    Asta este valoarea campionatului si a baschetului romanesc. Trist este ca miioanele alea de euro ar fi putut fi cheltuite mai bine. Dar asta ii alta poveste. Parerea mea este ca
    U BT ramane favorita la campionat. Cu lotul asta si fara antrenor vor castiga la pas.

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Super Cupa
      Stai linistitit anul acesta se joaca super cupa. Maxim in semifinale ajungem! Am bifat un obiectiv si atat!

      cu 6 ani în urmă (07.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    dragi colegi de forum
    in special Uisti, cand vad comentarii din astea prapastioase la adresa echipei pe care o urmarim (si indragim presupun ;) ) mai ca imi vine s-o dau in free62uri. E un nou standard: free62 :)))
    Hai sa nu fim asa balcanici, sa mergem un pas in spate si sa vedem unde suntem in clasament, faptul ca am castigat deja un trofeu anul asta si faptul ca ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipa din campionat si mai si suntem considerati favoriti prin prisma faptul ca suntem campioni en-titre si a faptului ca avem un lot cu jucatori, cel putin pe hartie, la fel de buni sau chiar peste celelalte contracandidate la titlu.
    Aseara echipa a aratat oribil pt ca au cazut psihic. Olandezii au jucat tare inca de la inceput si ce sa vezi? Au prins incredere, au continuat jocul tare pe tot parcursul meciului si ne-au surclasat. Dar asta a fost un meci. Sezonul asta am vazut si meciuri decente si chiar meciuri bune la U atat pe plan intern cat si in Europa.
    Hai sa ne detasam de ideea asta de buget si salarii ca stim foarte bine ca nu intotdeauna se reflecta pe teren - un exemplu echipe mari de fotbal in criza de forma. Si eu imi doresc sa avem un joc de pase ca al Donarului aseara, un baschet superb, dar daca nu se poate, ce sa facem?
    Da, multi jucatori joaca sub potentialul pe care il au. Da, Silvasan mai are multe de invatat. Dar ce poti sa-i faci? Asta e structura agreata (cu antrenor tanar caruia i se aduc individualitati), cu asta defilam. Eu cred (si sper) ca in 1-6 si play-off vom arata o atitudine mai buna si vom avea sanse la o finala.
    Numai sa fim si feriti de accidentari. Lapornik sta 3 sapt dupa operatie de apendicita...

    cu 6 ani în urmă (07.03.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @studentU
      Nu vorbim de campionatul intern si cat de bine si ce bine arata U in campionatul intern/ cupa Romaniei.
      Eu aseara am simtit o frustrare enorma, la cat de ... slab/fara atitudine/fara perspectiva a jucat aceasta echipa romaneasca (putea fi Oradea de ex) in cupa europeana !
      Parerea mea, e ca e vorba de ceva ce trebuie facut la nivel national.

      Hai CSU , Hai Romania, Hai U (in cupele europene) !

      cu 6 ani în urmă (07.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!