Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca închide seria cu Steaua București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.05.2019

U BT Cluj-Napoca este prima echipă calificată în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a câștigat și meciul 3 din seria cu Steaua București. Elevii lui Mihai Silvășan aua avut din nou parte de o partidă dificilă dar au reușit să facă 3-0 la general și să meargă în penultimul act al competiției în minim de meciuri.

Primele puncte ale partidei au fost marcate de Kyndall Dykes în urma unei pătrunderi. Djuric replica după un minut scurs de pe tabelă. Chatman și Delas au dus scorul la 6-2 în favoarea gazdelor. Același Dykes a oprit din fașă run-ul militarilor. Americanul a continuat să marcheze a acumulat rapid 12 puncte și Clujul era în fața, 15-10, după jumătatea sfertului inaugural. Steaua marca ultimele 5 puncte ale sfertului prin Spencer și Mandache și egala la 17. După reluarea jocului cele două echipe au rămas aproape una de cealaltă pe tabelă. Oaspeții au reușit un parțial de 6-0 și conduceau cu scorul de 26-20, cu 5 minute rămase până la pauza mare. După un time-out, U BT Cluj și-a continuat run-ul cu încă 3 puncte aduse de Foulland. Spencer oprea avalanșa cu două libere transformate. Echipa lui Mihai Silvășan și-a continuat prestația solidă iar Spencer a fost cel care i-a ținut pe steliști în joc. Totuși diferența după 20 de minute de joc era una importantă pentru oaspeți, 38-29 iar Steaua a încheiat fără coș marcat de la 3 puncte.

Steaua a avut un start bun de repriză, a reușit un parțial de 10-3 și îl forțau pe Mihai Silvășan să solicite time-out la scorul de 41-39 pentru echipa sa. Tony Easley a marcat o triplă prin care a oprit run-ul gazdelor. Elevii lui Sasa Ocokoljic au ratat câteva ocazii de a echilibra situația pe tabelă iar înaintea sfertului decisiv diferența era de două posesii, 47-73 pentru U BT Cluj-Napoca. Radu Vîrnă marca prin slam dunk primele puncte în secvența decisivă. Din nou, steliștii au irosit șanse să egaleze iar Dorsey marca ușor după un turnover și ducea scorul la 52-49. A venit rapid time-out din partea antrenorului sârb de pe banca Stelei. Scenariul s-a repetat, militarii au avut șansa să treacă în față după două libere ratate de Foulland dar au ratat din nou. Foulland și Dykes i-au dus pe clujeni la două posesii lungi, 57-51, cu 4 minute rămase de joc. Steliștii au făcut un efort considerabil în defensivă dar acest lucru a avut repercusiuni în ofensivă, acolo unde nu au avut limpezime să găsească drumul spre coș. Clujul s-a dus la 8 puncte diferență după liberele marcate de Foulland și Dykes. Mandache a înscris o triplă după recuperarea ofensivă a lui Spencer și partida era relansată cu 1 minut și 18 secunde rămase de joc. S-a stat mai mult apoi la linia de fault, de unde ambele echipe au continuat să rateze. Scorula ajuns la 66-64 pentru U BT și posesia, cu 13 secunde rămase. Rasic nu a putut securiza victoria de la linia de libere și Chatman tot de la libere ducea scorul la 66-67. Orsey a marcat două libere după care clujenii l-au faultat pe Delas. Stelistul a ratat ambele aruncări și U BT Cluj a câștigat cu scorul de 69-66.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun jucător al partidei cu 21 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Darrin Dorsey a reușit 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive iar Nana Foulland a terminat cu 9 puncte și 12 recuperări.

Austin Chatman a fost cel mai bun marcator al steliștilor cu 16 puncte plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Skylar Spencer a încheiat cu 14 puncte și 10 recuerări iar Zarko Djuric a adăugat 11 puncte.

foto: sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    E clar
    Caracterul câștigă meciuri. 😁

    cu 4 ani în urmă (01.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    No coment
    Suntem varza!

    cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Până la urmă
      Cu 3 0 sunteți în semifinale... Dacă veți câștiga finala cine își va aduce aminte cum ați jucat cu Steaua?

      cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      rares23
      Uita-te la Anadolu cu Barca. Am prezis demult ca este un an ratat.

      cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Stefan Cj
    Până și în partida Anadolu cu Barca, în sfertul 2 au fost niște greșeli monumentale. Una peste alta felicitări echipei pentru victorie. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      romeovura
      Ai dreptate. Dar totusi prea mult ratam. As vrea sa fiu optimist. Haide "U"!!!

      cu 4 ani în urmă (01.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Stefan Cj
    Din păcate ai dreptate, prea mult (foarte mult) ratăm. Legat de optimism ar trebui sa fim cât mai optimiști. Eu unul sper să câștigăm in acest an campionatul , dar pentru asta ar trebui să trecem de Oradea (90%)sau de Pitești. Iar în finală se joacă totul. Din ce cred eu avem șanse cu Sibiu (dacă e să ajungă în finală) doar din prisma individual (orgoliul de finală). Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (01.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cand doi dintre jucatorii
    de baza au prestatii atat de slabe si aici ma refer la Washburn dar in special la Rasic, iar restul medii, atunci nu te poti astepta la prea multe. Steaua a fost aseara o echipa pe care am fi putut si ar fi trebuit sa o batem la minim 15 puncte diferenta. Asa cum anticipam, au avut un joc mai slab decat oricare dintre primele doua de la CJ. Dar ne-am cam complacut intr-un joc fara nici o ambitie si am ajuns iarasi sa tremuram pe final, parca altfel nici nu putem castiga un meci.
    Speram la un joc mai bun in seria cu Oradea, o echipa de un cu totul alt calibru, din toate punctele de vedere.

    cu 4 ani în urmă (02.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      U BT
      Lasand la o parte acest 3-0, ceva parca s-a rupt in semifinala de cupa cu Oradea. Nivelul de joc e neasteptat de scazut, in ciuda victoriilor. Ma uitam la pauza meciului 2 pe statistica, si excluzandu-l pe Foulland, ceilalti 5 straini combinasera impreuna 5 puncte!!! adica un punct pe om intr-o repriza. Ieri, prin sfertul 3 parca, pe o revenire a Stelei, Silvasan ia time-out, iar la prima actiune, mingea se duce direct la Dykes in 0 grade, care o aresteaza mai bine de 10 secunde, iar apoi arunca contestat fara a atinge inelul.
      Sunt foarte curios cum vor arata la primul meci din semifinale. Cumva, nici Oradea sau Sibiu nu joaca la un nivel prea grozav, dar parca sunt net peste Cluj. Vedem ce urmeaza...

      cu 4 ani în urmă (02.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nici un meci nu seamana
      cu altul, mingea e rotunda :))
      vedem, cine stie, se motiveaza baietii si bat tot pana la final :))
      vorbind mai serios, valoare in lot este numai ca nu-i pusa in valoare si parca si la capitolul motivatie stam destul de prost. Adica parca jucatorii nu sunt asa flamanzi precum afirma Dorsey inaintea seriei cu Steaua.

      cu 4 ani în urmă (02.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    3-0
    e 3-0 sec, restul e can-can

    cu 4 ani în urmă (02.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!