Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca și BC Timișoara pornesc la drum cu un duel în Cupa României

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2014

Cupa României

Optimi - Tur

Sâmbătă, 27 septembrie, ora 20:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"/Digi Sport

  Fișa meciului  

Așteptarea a luat sfârșit pentru simpatizanții sportului cu mingea la coș din țara noastră. Cupa României demarează în acest final de săptămână, iar unul dintre meciuri se dispută și la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Gazdele de la U Banca Transilvania primesc sâmbătă, 27 septembrie, vizita formației Baschet Club Timișoara, într-o încleștare programată la ora 20:00.

La fel ca în stagiunea precedentă, nucleul de bază al clujenilor este format din baschetbaliști cu experiență. Din acest punct de vedere, precizăm faptul că în efectivul alb-negru se regăsesc în continuare Branko Cuic, Miljan Medvedj, Boris Lalovic, Darius Hargrove sau Mihai Silvășan. Lor si se adaugă o serie de transferuri menite să îi ofere lui Dorin Pintea oportunitatea de a avea dublură pe fiecare poziție. Astfel, Andrei Mandache reprezintă capul de afiș al achizițiilor lui U din vară. Pe lângă fundașul arădean, loc în trupa de pe malul Someșului și-au găsit Michael Southall, Sean Barnette sau repatriatul Tudor Jucan.

Cu o întoarcere acasă se mândrește și BC Timișoara. Echipa bănățeană a reușit să-l aducă pe Milos Pesic, cel care și-a încheiat o scurtă aventură în campionatul georgian. Asemenea sârbului, pe Bega revine și Bogdan Popescu de la SCM U Craiova. Cei doi jucători amintiți vor forma, împreună cu Vladimir Tica, un trident redutabil în spațiul de trei secunde. Ofensiva “leilor” poate căpăta vitalitate grație fundașilor Jahennis Manigat și Kelvin Lewis, ambii debutanți în baschetul românesc. Efectivul lui Dragan Petricevic va fi completat de tineri, ce au însă șansa să contribuie pe parcursul sezonului.

Referitor la parcursul combatantelor din perioada de pregătire, precizăm că “alb-violeții” sunt proaspeții câștigători ai unui patrulater desfășurat în Bosnia. Printre victimele timișorenilor se numără Igokea Aleksandrov, grupare cu experiență în EuroCup. În această competiție activează și PAOK Salonic, una dintre echipele învinse de U BT Cluj-Napoca.  Contabilizând rezultatele viitoarelor adversare din Cupa României, observăm un avantaj de partea bănățenilor. Aceștia au cedat  un singur joc amical, pe când Silvășan și compania au încheiat presezonul cu un bilanț de trei succese și cinci înfrângeri.

Întorcându-ne la partida de mâine, Dorin Pintea nu se bazează pe întreg potențialul lui Mihai Silvășan. Internaționalul român a suferit o microruptură fibrilară la mușchiul aductor și nu va beneficia de minutele obișnuite. În schimb, Dragan Petricevic are la dispoziție toți componenții.

Sala Sporturilor “Horia Demian” va găzdui, așadar, o întâlnire încinsă, aspect dedus și din istoria episoadelor U BT vs BC Timișoara. Aici, amfitrionii stau mai bine, din moment ce și-au adjudecat 16 din cele 28 de meciuri consemnate.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!