Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești deschid noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.10.2017

Sezonul 2017-2018 din Liga Națională de Baschet Masculin debutează vineri, 6 octombrie, cum nu se poate mai bine, având în față un duel care se anunță unul extrem de interesant, U-Banca Transilvania Cluj urmând să primească vizita formației BCM U FC Argeș Pitești

Confruntarea care va deschide balul în LNBM va fi găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian”, startul fiind programat la ora 18:15. Pentru cei care nu vor putea urmări meciul din tribune, DigiSport 3 va transmite partida Live. 

După cum spuneam, primul meci al noii ediții de campionat se anunță unul electrizant. Pe de o parte se află campioana en-titre a României, clujenii având din nou ca obiectiv câștigarea titlului și apărarea blazonului din sezonul precedent. Totuși, alb-negri au o echipă în mare parte nouă, relațiile de joc fiind încă nesudate, lucru observat și în Champions League, acolo unde au fost eliminați în turul 2 preliminar. De cealaltă parte, cu un nume nou și cu multe noutăți în lotul de jucători, BCM U FC Argeș Pitești se deplasează la Cluj-Napoca cu gânduri mari în privința unui sezon care poate fi unul dintre cele mai bune din istoria clubului argeșean. 

La fel ca și în ediția trecută de campionat, U-BT și BCM U Pitești se întâlnesc destul de repede în campionat, anul trecut duelul fiind consemnat în etapa a 4-a, iar trupa din Trivale provoca prima surpriză, reușind să câștige în fieful ardelenilor cu 73-72. Acum, confruntarea este chiar în etapa de debut și cu siguranță nu va fi deloc un meci ușor pentru campioni, iar în același timp băieții lui Hristu Șapera vor da piept cu o echipă rănită după eliminarea din BCL, dornică de revanșă în fața propriilor fani. 

După eșecul din primul meci direct din stagiunea anterioară, U-BT nu le-a mai cedat piteștenilor niciun meci. În returul sezonului regulat, elevii lui Silvășan au câștigat în Trivale cu 88-82. Ulterior, în faza a doua, în lupta pentru locurile 1-6, U s-a impus cu 94-84 pe teren propriu, respectiv 89-73 în deplasare. Din noiembrie 2005 și până în prezent, cele două echipe s-au întâlnit de 34 de ori, timp în care ardelenii s-au impus de 21 de ori, argeșenii de 12 ori, iar un meci s-a încheiat la egalitate în Cupa României. 

Față de ultimele confruntări directe în loturile celor două combatante au apărut multe nume noi. Pe de o parte, Clujul atacă campionatul cu jucători precum Watson, Sakic, Kromah sau Alexandru Olah, în timp ce Piteștiul va replica cu Titus Nicoară, Porter Troupe, Laszlo Lazar sau Andriy Agafonov. 

Pe hârtie, U-BT pornește cu prima șansă, însă cu siguranță nu va fi deloc ușor în fața unei BCM U Pitești care în acest sezon are șanse mari cel puțin la o semifinală. Însă, este doar început de campionat, rămâne de văzut cum vor gestiona cei doi antrenori confruntarea care se bate de la egal la egal cu duelul Oradea vs. Sibiu pentru titlul de derby-ul etapei. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!