Stiri Juniori U17 Masculin

U-BT Cluj Napoca, a doua echipă calificată în finala turneului U18

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
04.05.2019

U-BT Cluj Napoca, a doua echipă calificată în finala turneului U18

cluju18

U-BT Cluj Napoca se alătură celor de la LPS Bihorul CSM Oradea în duelul decisiv al Turneului Final ce are loc în Arena Antonio Alexe, după o partidă dominată în totalitate contra celor de la BC Slam București,scor final 82-66.

Tudor Todea a pus oe tabelă primele puncte ale partidei, urmat imediat de Laurențiu Dumitrescu, scor 1-1.Partida a continuat echilibrat, urmând ca Filippos Gkogkos să înscrie o aruncare de la mare distanță, la care a primit imediat răspunsul de la celălalt panou, prin Mihai Carcoana, scor 10-6. Dragos Axinte a marcat următoarele 4 puncte ale clujenilor, iar după două reușite ale lui Filippos Gkogkos și Tudor Vasiliu, Toma Lungoci a scuturat plasa din afara semicercului și a mărit avantajul la 8 puncte pentru U-BT Cluj Napoca, scor  19-11.

Anton Rotaru și Horea Orban au avut, ulterior, două prezențe fructificate în totalitate la linia de lbere, iar de cealaltă parte, Filippos Gkogkos a pus pe tabelă ultimele puncte ale secvenței inaugurale, scor 25-17.Nicolas Mantescu înscrie o triplă în debutul sfertului 2, iar câteva faze mai târziu, Filippos Gkogkos reușește un run de 5 puncte care o aduce pe BC Slam Bucureși la doar 2 puncte în spatele favoriților.

O triplă a lui Tudor Todea a dat startul unui run spectaculos de 20 de puncte al celor de la U-BT Cluj Napoca, scor 49-27, iar Adrian Pascariu a reușit să oprească această serie prin ultimele puncte ale acestei reprize, scor 49-29.

La revenirea de la vestiare, cele două echipe au oferit spectatorilor o paradă a aruncărilor de la mare distanță, prin Toma Lungoci, Laurențiu Dumitrescu, Tudor Todea și, mai apoi, Ștefan Luca și Filippos Gkogkos, scor 57-40.Modibo Diaby a înscris și el încă două puncte,iar timpul a continuat să curgă în favoarea clujenilor, fără ca bucureștenii să se mai apropie după avansul luat de aceștia în prima parte a partidei.

Ultimele 10 minute au debutat cu un dunk al lui Mihai Carcoana, iar U-BT Cluj Napoca a continuat să se impună în toate aspectele jocului și, în final, aceștia s-au impus la o diferență de 16 puncte, scor 82-66.

De la U-BT Cluj Napoca s-au remarcat: Mihai Carcoana(23 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă), Toma Lungoci(19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Tudor Todea(11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), în timp ce de la BC Slam București au ieșit în evidență Filippos Gkogkos(21 de puncte, 6 recuperări) și Laurențiu Dumitrescu(15 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive).

U-BT Cluj Napoca se va duela cu LPS Bihorul CSM Oradea în finala competiției, iar în meciul pentru locul 3 se vor duela Agronomia București și BC Slam București. Finala mică va debuta la orele 12:00, urmând ca lupta pentru medaliile de aur să debuteze la orele 14:30. Accesul publicului în Arena Antonio Alexe din Oradea este liber, iar ambele partide vor putea fi vizionate live pe youtube, link ce va fi distribuit de pagina oficială a celor de la CSM CSU Oradea.

 

*SURSA foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!