Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă categoric partida cu Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.02.2017

CSM CSU Oradea a primit o corecție din partea liderului la zi din Liga Națională de Baschet Masculin. U BT Cluj-Napoca a reușit să se impună în Arena Antonio Alexe la o diferență de 20 de puncte.

Echipele de start
Oradea: Will Franklin, Andrei Mandache, Martin Zeno, Titus Nicoară, Sean Denison
Cluj: Filip Adamovic, Aleksandar Rasic, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro

Startul partidei a fost unul echilibrat, după care reușita lui Denison îi ducea pe orădeni la 5 puncte față de adversari, scor 13-8. Vlad Moldoveanu a avut un final de sfert inaugural excelent și ducea Clujul la 5 puncte avans. La jumătatea sfertului secund, oaspeții reușeau să formeze o diferență din două cifre, 31-21. Oradea a avut revenire și a înjumătățit handicapul, însă Clujul a avut din nou un final de sfert excelent și la pauză își crea un avantaj important, 43-31. În sfertul trei Clujul a dominat jocul, a avut și 17 puncte avantaj, însă Oradea a reușit să mai mențină șanse la victorie. Rasic cu un coș de 3 puncte la jumătatea sfertului patru a dus pentru prima 20 de puncte avans pentru oapseți și soarta partidei era clară. U BT Cluj-Napoca a trecut la final de CSM CSU Oradea cu scoru de 75-55.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun jucător al partidei cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Aleksandar Rasic a înregistrat 16 puncte , 3 recuperări și 3 pase decisive. Kyndall Dykes a contribuit cu 11 puncte, iar Ousmane Barro cu 10.

Andrei Mandache a fost singurul jucător al Oradiei aflat în double digits cu 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

foto1: Valentin Todea/ Total Baschet
foto2: sportpictures.eu

12 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Easy
    .

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Lucruri
    Am vazut comentariile de pe postul anterior care se refera la acest meci. M-am mirat, sincer. Multe dintre ele fara rost, atat de-o parte, cat si de cealalta. Din punctul meu de vedere, lucrurile stau asa:
    1) Despre meci: Unul fara istoric, curgand aproape exclusiv intr-o singura directie, cu exceptia jumatatii primului sfert, cand lucrurile erau mai echilibrate.
    2) "Barnette si Mandache n-au fost suficienti de buni pentru UBT" : Am ras putin...dar putin doar. Imi reamintesc sezonul in care cei doi faceau parte din lotului Clujului. Sezon...dezastruos. Il aveam pe banca pe domnul antrenor si am fost eliminati in sferturi de Mures, cu un 3-0 clar de tot. Acum 2 sezoane s-a intamplat asta. Probabil impresia generala lasata dupa acel esec de mari proportii a fost ca "n-am avut jucatori suficienti de buni". Insa, cred ca ne-am lamurit cu totii sezonul imediat urmator, cand cei doi pomenti mai sus au ajuns in curtea CSM-ului din Oradea, avand la carna un Cristi Achim care s-a dovedit sa fie cel mai bun tehnician din acel sezon. Si gata, ne-am lamurit unde a fost problema...dada, stim, nu mai are rost discutia. Poate doar o mica observatie cu privire la plecarea lui Mandache, el plecand pentru a ii face loc lui Kuti, ceea ce ma bucura intr-un fel. Dar asta n-are nicio legatura pana la urma, cu faptul ca n-a fost destul de bun pentru noi, parerea mea.
    3) Vlad Moldoveanu: Din pacate, s-a ajuns sa se dea si in Vlad...din motive...ciudate si neintelese, ca s-a bucurat si s-a manifestat ca toti jucatorii de baschet cand realizeaza cate ceva sau fac un meci bun. La fel s-a intamplat si in tur cu Torok, fiind criticat de unii ca s-a manifestat nu stiu cum cand a marcat un cos norocos. Oricum, Vlad a mai fost "dojenit" in momentul venirii sale la Cluj...si culmea, tot de cativa sustinatori ai CSM-ului. Si iarasi...a fost ironizat dupa supercupa, cand n-a dat niciun punct si ca " ce bine a fost aparat de Titus si ca nu-i cine stie ce Vlad Moldoveanu"...Sigur, pana la urma fiecare zice ce vrea, eu zic doar sa ne apreciem jucatorii echipei nationale, indiferent de la ce echipe de club provin, pentru ca in vara unik din ei vor fi intr-o echipa a Romaniei.
    4) CSM Oradea: Scurt si la obiect, sunt constient ca nu asta ii valoarea echipei si ca atunci cand vor avea lotul apt, vor putea face victime usor si pe oricine. Si tare mi-e sa nu ne bata chiar pe noi, cand ne este lumea maj draga...ca pe urma, ar trebui sa tacem toti, ca am inceput cu unele ironii la adresa lor...Oameni buni, campionatu e lung, in mai-iunie tragem linie, si pe urma, cine doreste, cred ca poate sa se manifesteze cum vrea. Si ca sa revin , cred ca fata adevarata a CSM-ului este cea din Europa. Pe calea asta, le urez bafta si sa aduca o imagine cat mai buna a Romaniei pe plan baschetbalistic.
    5) Cupa Romaniei: Va fi foarte interesant. Pentru noi urmeaza un meci greu de tot in infernul de la Sibiu, sunt curios daca il baga marti pe Kariniauskas, desi n-as risca personal inca, avamd in vedere ca este un meci dificil de tot. Perosnal, cred ca, in general, va castiga cine va sta cel mai bine fizic, avand in vedere ritmul in care se va juca. Ramane sa vedem ce si cum...Pana atunci, multa bafta tuturor! si-mi cer scuze daca am suparat pe cineva in lungul meu comentariu...

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Ubt vs csm
      Adevărat ca unele comentarii au fost răutăcioase. Legat de jucătorii care nu au fost destul de buni pentru noi, probabil ca dacă ar mai fi rămas antrenor Tester, care a dorit sa pustiasca totul dupa el, am mai fi pierdut cativa. Desigur ca apreciez meciurile Oradea în Europa și le doresc sa ajungă cat mai departe, dar tot atât de adevărat este ca au nevoie de o reimprospatare la nivelul băncii.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Lucruri
      Lung :) ... si la obiect. Poate acum la rece le-a mai trecut supararea la oradeni si apreciaza comentariul tau.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    No comment....
    Greu de comentat pentru mine...un joc de nerecunoscut lasat vizivibil asa de Achim pana la sfarsitul acestui joc...probabil fara miza ptr ei. Clujul a jucat modest dar frumos...puteau mult mai mult, dar nu poti sa dai in cineva care nu se apara. O sa vedem in playoff cum va fi jocul lor...sigur se intalnesc acolo din nou. Bafta ptr amandoua echipe!

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    C.R. siCSM
    Cu banca asta de jucatori romani ( Pasca, Petrisor ,S.Pop) nu facem treaba , darab nici Tabirna nu e eficient. Doi romani trebuie sa fie pe teren.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Felicitări U Cluj, ati fost mult peste Csm. Ceea ce doare însă e înfrângerea de la Dinamo, penibilă rău. Să nu mai zic de meciurile cu Craiova-chiar dacă am câstigat, si Timisoara. Nu stiu ce se întâmplă cu Zeno, aveam mari asteptări de la el în toate aceste meciuri. Sper ca în po să arate altfel, cum de altfel astept si de la Nicoară. Odată revenită gura de foc Barnette fata echipei se va schimba-sper, iar presiunea nu va mai fi doar pe umerii lui Zeno.

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Zeno...
    Un jucator foarte bun...dar prea individualist...cateodata ii iasa, cateodata nu, de aici "inger si demon"...nu stiu ce sa spun despre Barnette si revenirea lui..o sa vedem daca va schimba ceva...echipa nu sta intr-un jucator...echipa trebuie sa fie un "tot de jucatori" si cred eu ca anul acesta Achim nu ia putut uni...

    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @amg
      Exact, o echipa nu are voie sa stea intr-un jucator, fie el si cel mai bun. Altele sunt problemele reale ale Oradiei, nu lipsa lui Sean... De mentionat doar :lipsa de motivare, de daruire in special in campionat, criza de idei in ofensiva, aparare apatica sub propriul panou, lipsa de valoare a unora din lot, si lista ar putea continua.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    rivalitate
    M-am gândit să postez și aici ceea ce am postat anterior, pentru că sunt de acord cu ceea ce a scris și @streetball44. Voi încerca să răspund „la rece” la câteva probleme ridicate în comentariile anterioare.
    1. Anul trecut Oradea a meritat titlul, așa cum noi am meritat cupa. CSM a avut aceiași jucători români dar a avut antrenor, noi l-am avut pe Marcel.
    2. Nu este ușor să te bați pe două fronturi, cum face Oradea acum, cu unii dintre jucători care deabia acum au ajuns în această situație și nu fac față acestui ritm. Felicitări sincere pentru ce a realizat până acum! Rămân suporterul vostru!
    3. Cred că Achim nu avea mari așteptări de la acest meci și de aceea a alcătuit echipa așa, locul 6 era asigurat.
    4. Gândiți-vă cum va arăta Oradea cu Barnette în teren, un jucător complet după părerea mea, mult peste media campionatului nostru. Mie sincer mi-a părut rău atât după el cât și după Pașa, dar nu se poate spune că Rasic este sub Pașa.
    5. Hai să ne menținem rivalitatea în limite civilizate.
    6. Referitor la zâmbetele lui Vlad, acesta a avut meciul lui personal cu Lucic și să spunem ca la grădiniță Lucic a început.
    6. „U” are sezonul acesta antrenor. Poate fără suficientă experiență, dar învață din mers și marele merit a lui Silvă este că a redat jucătorilor bucuria de a juca.
    7. Sper ca anul acesta să ne întâlnim în finale și în cupă și în campionat.


    cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea koala:

      Lucic
      Lucic anul asta e taietorul nostru de lemne. in meciul cu Sibiul l-a provocat pe Bogdan Popescu, acum pe Vlad Moldoveanu.

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Rivalitatea ramane
      (Sean B. e putin sa resusciteze tot lotul)Eu spun ca oradenii nu vor ajunge in finala in acest campionat.In cupa poate, dar cu mare noroc (cu aruncarile de la mare distanta).Anul acesta nu avem un lot cu care sa inclinam balanta victoriei spre noi contra U Bt . Zarurile sunt deja aruncate. (cu echipele care vor participa in finala campionatului)

      cu 7 ani în urmă (12.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!