Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca primește vizita celor de la CSM CSU Oradea în derby-ul etapei

Andrei Ilie

Andrei Ilie
05.01.2019

u bt cluj oradea

U-BT Cluj Napoca va întâlni pe teren propriu formația antrenată de Cristian Achim, CSM CSU Oradea. Partida face parte din cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – grupa valorică A, ediția 2018-2019.

Atât U-BT Cluj Napoca cât și CSM CSU Oradea au pierdut în etapa precedentă. Formația antrenată de Mihai Silvășan a suferit o înfrângere în Bănie, scor 72-70, în timp ce bihorenii au fost învinși la Sibiu de formația antrenată de Dan Fleșeriu, scor 97-81.

Înaintea acestei etape, formația clujeană se regăsește pe poziția a 2-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu un bilanț de 9 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce CSM CSU Oradea se află pe poziția a 4-a cu un bilanț de 8 victorii și 4 înfrângeri.

Această confruntare reprezintă cel de-al 3-lea meci direct din acest sezon competițional dintre cele două mari rivale. În primele 2 meciuri, clujenii au avut câștig de cauză de fiecare dată. Au reușit să câștige ambele partide disputate la Oradea, 83-76 în SuperCupă și 72-69 în meciul din etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cristian Achim va avea tot lotul la dispoziție pentru această partidă, în timp ce Mihai Silvășan nu se va putea baza pe Vlad Moldoveanu (hepatită). De asemenea, este incertă revenirea pe parchet a lui Darrin Dorsey.

De la ultima partidă directă, atât lotul clujenilor cât și cel al bihorenilor a suferit modificări. La U-BT Cluj Napoca a venit Darrin Dorsey și a plecat Pedja Stamenkovic, în timp ce la CSM CSU Oradea au venit Dragan Zekovic si Pavle Revljic și a plecat Vaidas Kariniauskas.

Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt Marius Ciulin, Șerban Rasoga, Costin Bogdănescu, în timp ce Tiberiu Rist va avea rolul de comisar din partea Federației Române de Baschet.

Partida dintre U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea se va disputa duminică, 6 ianuarie, cu începere de la ora 18:00. Meciul va fi transmis în direct de DigiSport.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!