Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui BCM U Pitești în prima etapă a sezonului 2018-2019

David Istrate

David Istrate
05.10.2018

u bt cluj pitesti 

Noul an competițional a început deja, atât în competiția masculină cât și în cea feminină, prin duelurile din Cupa României, dar și prin SuperCupa României jucată la Oradea în urmă cu 6 zile. Principala competiție internă, Liga Națională de Baschet, va debuta vineri seara cu trei partide, urmând ca sâmbătă să se joace încă șase.

În prima etapă, U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe BCM U Pitești sâmbătă, 6 octombrie, în BTarena. Aceasta va fi cea de-a 39-a confruntare dintre cele două formații, gazdele conducând cu 25-13. În sezonul precedent, cele două adversare s-au duelat de 5 ori, clujenii având câștig de cauză în 4 dintre acestea.

Cu toate acestea, loturile celor două echipe sunt cu mult schimbate față de cele din stagiunea 2017-2018. Sub comanda lui Silvășan au rămas doar Aleksandar Rasic, Andrei Calnicenco, Rolland Torok, Nandor Kuti, Andrei Mureșan, David Vida și Anders Abu Teir. În schimb, la capitolul noutăților, îi consemnăm pe: Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Stanimir Marinov, Tony Easley, Jason Washburn și Pedja Stamenkovic.

De partea cealaltă, formația argeșeană și-a schimbat antrenorul, noul tehnician devenind Florin Nini. Acesta se va putea baza în acest sezon pe următorii străini: Maksim Sturanovic, Maksim Korniienko, Tony Bishop, Jonathan Person, Ivan Siriscevic și Mladen Jeremic. De asemenea, din punct de vedere al jucătorilor autohtoni, BCM U Pitești stă foarte bine: Iulian Orbeanu, Radu Paliciuc, Tudor Gheorghe, Lucian Chirof, Marius Ciotlăuș, Mihai Măciucă.

În acest presezon, U-BT Cluj-Napoca a avut un program încărcat, jucând trei amicale în Serbia, cu OKK Novi Pazar, KK Konstantin Niș și Partizan Belgrad, și patru în România, cu CSM Târgu-Mureș, BC CSU Sibiu, Khimik Yuhzny și Panathinaikos BC. În plus, formația clujeană a avut și primele două meciuri oficiale: SuperCupa României, câștigată în fața lui CSM Oradea și manșa-tur a preliminariilor FIBA Europe Cup, pierdută în fața lui Ironi Ness Ziona.

În același timp, BCM U Pitești a avut și ea mai multe jocuri de pregătire: două cu CSO Voluntari, două cu BC Beroe, două cu Dinamo Știința București și unul cu SCM U Craiova. În toată această perioadă, elevii lui Florin Nini au cedat o singură partidă, a doua disputată în compania bulgarilor de la BC Beroe.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și BCM U Pitești va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet, FRBTV. Arbitrii desemnați pentru acest meci sunt: Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Alin Faur.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

1 comentariu la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Meci
    Plecam cu un avantaj in fata Pitestiului prin numarul de amicale jucate (plus cele 2 meciuri oficiale). Astept sa vad la lucru echipa mea dar si pe cea a argesenilor, care si-au construit un lot puternic si o banca lunga.

    cu 5 ani în urmă (06.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!