Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM Timișoara în etapa a 8-a a Ligii Naționale

David Istrate

David Istrate
22.03.2019

După mai bine de 5 luni de la începerea anului competițional 2018/2019, sezonul regulat se apropie de încheiere. Din faza secundă a Ligii Naționale au mai rămas doar trei etape de disputat, iar lupta pentru clasament încă este în toi.

În Grupa Roșie, lider este BC CSU Sibiu cu 36 de puncte și o partidă în minus în timp ce U-BT Cluj-Napoca ocupă poziția a doua, tot cu 36 de puncte. Trupa antrenată de Mihai Silvășan mai păstrează șanse la terminarea sezonului regulat pe primul loc însă este nevoită să câștige toate cele trei meciuri rămase. Prima confruntare are loc sâmbătă, 23 martie, în compania lui SCM Timișoara.

Formația din vestul țării este situată în acest moment pe locul al 5-lea în Grupa Roșie, având 30 de puncte. La începutul fazei secunde, SCM Timișoara a fost principala forță a Ligii Naționale, câștigând primele 3 jocuri. În ultima vreme, echipa antrenată de Cristian Bota nu parcurge cea mai bună formă, după ce aceasta a cedat în ultimele două partide din campionat. De asemenea, în sferturile Cupei României, SCM Timișoara a fost eliminată de CS Dinamo Știința București, cu toate că reușise să câștige în tur la 11 puncte.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca se află într-o formă excelentă. Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat ultimele patru confruntări oficiale, atât în Liga Națională cât și în Cupa României, acolo unde s-au calificat în semifinale după ce au trecut de BCM U FC Argeș Pitești. În plus, în ultimele două jocuri, U-BT Cluj-Napoca a arătat o poftă de joc foarte mare câștigând la 26, respectiv la 20 de puncte duelurile cu SCM U Craiova și BCM U Pitești.

Însă, dacă ne uităm la precedentele întâlniri din acest sezon între U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara, vom observa că acestea au fost foarte echilibrate. Formația din Cluj-Napoca s-a impus de două ori (86-90 la Timișoara și 91-88 la Cluj-Napoca) și a pierdut o dată (80-78 la Timișoara în Top 6). De aceea, duelul dintre cele două echipe se anunță a fi unul foarte intens, mai ales că oaspeții sunt dornici de a-și lua revanșa pentru înfrângerea din Cupa României.

Clujenii vor avea o misiune dificilă în defensivă deoarece în lotul lui Bota se regăsește Vladan Vukosavljevic, un pivot extrem de eficient. În același timp, după aducerea lui Nana Foulland, U-BT Cluj-Napoca dispune de trei jucători care evoluează pe poziția 5: Jason Washburn, Tony Easley și Nana Foulland. O altă dispută interesantă va fi între fundașii și extremele celor două echipe. Atât Kyndall Dykes și Darrin Dorsey cât și Brandon Randolph și Sherwood Brown pot prinde o zi ofensivă excepțională. În plus, întâlnirea din BTarena îi va pune față în față pe doi dintre cei mai buni jucători U23 ai sezonului, Nandor Kuti și Dragoș Diculescu.

Din punct de vedere al statisticilor, U-BT Cluj-Napoca stă mai bine la puncte (84.2 – 81.3), pase decisive (18.6 – 14.9), intercepții (6.3 – 6.1) și capace (2.4 – 1.1), în timp ce SCM Timișoara conduce la recuperări (36.0 – 36.4). De asemenea, trupa timișoreană are un procentaj mai bun al aruncărilor libere (68.4% - 73%), însă U-BT Cluj-Napoca aruncă mai bine atât de la 2 puncte (56.6% - 49.8%) cât și de la 3 puncte (38.6% - 36.4%).

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM Timișoara va avea loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe FRBTV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    avand in vedere
    scaderea de forma a TM din ultimele meciuri si cresterea noastra de forma ar trebui in mod normal sa castigam. Dar stiti cum ii cu relaxarea, deci e posibil si un meci pe muchie de cutit sau chiar o infrangere. Ce zic e ca, fiind meci acasa si echipa noastra fiind in forma pe care a demonstrat-o in ultimele cateva partide, deznodamantul meciului de maine depinde mai mult de cum ne prezentam noi, cat de concentrati sunte, decat de jocul pe care il vor reusi TM.

    cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      agree
      Victorie fara emotii, undeva la 15-20 de puncte minim.

      cu 5 ani în urmă (22.03.2019)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    nu cred
    ca e scadere de forma e mai degraba o problema in interiorul echipei.De la meciul cu Sibiu s-a vazut ca ceva nu se leaga nu mai joaca ca o echipa mai degraba fiecare pentru el,si cel mai bine s-a vazut asta la meciul cu Dinamo cand au jucat de parca atunci s-au intalnit prima oara .Poate gresesc dar eu cred ca s-a intamplat o neintelegere intre jucatori

    cu 5 ani în urmă (22.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!