Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca reușește a doua victorie consecutivă pe terenul rivalei CSM CSU Oradea

David Istrate

David Istrate
11.11.2018

Arena Antonio Alexe a găzduit, în această seară,  partida dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca, din cadrul etapei a 6-a a Ligii Naționale. Clujenii au început mai bine acest duel ajungând la un moment dat să conducă la 12 puncte, însă gazdele au revenit datorită aruncărilor excelente de la distanță și au fost aproape de a câștiga meciul. În cele din urmă, întâlnirea s-a terminat cu scorul de 72-69 pentru „studenți”, care au jucat fără accidentatul Vlad Moldoveanu.

Cristian Achim a început acest derby cu o formație de start alcătuită din Tudor Fometescu, Giordan Watson, Muhamed Pasalic, Sean Denison și Arturas Valeika, în timp ce pentru oaspeți au intrat în „primul cinci” Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Stanimir Marinov, Tony Easley și Jason Washburn.

Pivotul lituanian al gazdelor a câștigat angajarea din debutul jocului, iar orădenii au înscris imediat de la distanță, după o fază realizată de foștii jucători ai Clujului, Watson și Pasalic. Elevii lui Mihai Silvășan au răspuns rapid cu două atacuri finalizate de Kuti și Easley, prin care scorul a devenit 3-4. Până la finalul primului sfert, cele două adversare au mers cap la cap, principalii remarcați fiind Pasalic, din tabăra „Leilor-Roșii” și Easley, din tabăra „alb-negrilor”. Baschetbalistul american al lui U-BT Cluj-Napoca a stabilit și scorul final al primului act: 14-16.

Oaspeții au început mai concentrați sfertul secund și au preluat controlul asupra jocului, după două coșuri rapide reușite de Dykes și Washburn. Baschetbalistul din spațiul de 3 secunde a reușit 8 puncte consecutive și apoi Rasic a dus scorul la 31-19 pentru U-BT Cluj-Napoca. A urmat un run de 8-0 al jucătorilor lui Cristian Achim, prin care CSM CSU Oradea s-a apropiat la 4 puncte pe tabelă. Duelul a devenit imediat mult mai echilibrat, cu acțiuni de partea ambelor tabere, însă oaspeții au intrat la vestiare cu un avantaj de 7 puncte, scor 31-38.

După pauză, gazdele revenite pe teren au făcut spectacol la aruncările de la distanță reușind să înscrie prin acest procedeu de 7 ori în actul al treilea. Principalii marcatori ai Oradiei au fost Watson și Pasalic, care au fost foarte preciși în fața fostei lor echipe. În același timp, adversarii nu au renunțat la luptă și s-au menținut la conducere grație lui Dykes și lui Rasic. Pe finalul sfertului, clujenii nu au reușit să marcheze la ultimul atac și Denison i-a pedepsit imediat, printr-o triplă înscrisă în ultima secundă, prin care a dus scorul la 49-51.

În actul decisiv, ultimele două campioane ale României au mers cap la cap, jocul devenind din ce în ce mai echilibrat. Bihorenii au avut câteva minute bune în care au arătat că sunt mai lucizi, în timp ce jucătorii lui Silvășan nu și-au găsit ritmul. Prin urmare, CSM CSU Oradea a trecut la conducere pentru prima oară în a doua repriză, în urma unei aruncări de la distanță semnată de Richard. Au urmat cinci minute în care fiecare formație își concretiza atacul, nereușind însă să se apere. Marinov a readus-o pe U-BT Cluj-Napoca în avantaj, scor 66-68, iar la celălalt panou Ginyard a transformat doar una dintre cele două aruncări libere. Căpitanul clujenilor, Rasic, a marcat din nou într-un moment important, ducând avantajul echipei sale la 3 puncte. Campionii României au încercat să revină, însă aruncarea lui Richard din ultimele secunde nu și-a atins obiectivul și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 72-69.

CSM CSU Oradea a avut trei jucători în double-digits: Giordan Watson (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Muhamed Pasalic (16 puncte, 3 pase decisive) și Kris Richard (16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive). La fel este situația și în cazul grupării de pe Someș, principalul marcator fiind Kyndall Dykes (19 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), urmat de Jason Washburn (16 puncte, 8 recuperări) și de Nandor Kuti (12 puncte, 3 recuperări).

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!