Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca revine de la -16 puncte și învinge pe BC Timișoara

Paul Olar

Paul Olar
27.09.2014

73-71
  Statistica  

U Banca Transilvania Cluj-Napoca este protagonista unei reveniri de senzație. Gruparea lui Dorin Pintea a făcut uitat un ecart de 16 puncte și a învins pe BC Timișoara, scor 73-71. Confruntarea a avut loc sâmbătă seara la Sala

Sporturilor “Horia Demian” și a contat pentru prima manșă a optimilor Cupei României.
Amfitrionii încep cu o formație interesantă, alcătuită din Miljan Medvedj, Andrei Mandache, Sean Barnette, Tudor Jucan și Michael Southall. În schimb, Dragan Petricevic îi trimite în teren pe Zlatko Jovanovic, Jahens Manigat, Kelvin Lewis, Milos Pesic și Bogdan Popescu.

Timișoara câștigă angajamentul și inaugurează tabela grație liberelor lui Bogdan Popescu. Clujenii ratează atacuri succesive, iar Milos Pesic înfinge o minge în coș de la mare distanță. Sean Barnette aduce primele puncte ale gazdelor după patru minute scurse din meci, dar același Pesic răspunde cu o nouă “triplă”. Vizibil afectați, alb-negrii nu s-au sincronizat pe faza ofensivă, spre dezamăgirea propriilor fani.

Oaspeții au profitat de numeroasele inexactități ale adversarilor, Kelvin Lewis marcând pentru 8-19. Surprinzător, Dragan Petricevic și-a introdus în teren tinerii jucători, dar U nu a venit cu nimic în plus. Mai mult, “leii” au pus umărul la un parțial de 9-0 ce i-a desprins la 14 puncte, 12-28. Branko Cuic a mai limitat diferența, scorul pauzei fiind 27-39 în favoarea bănățenilor.

Ardelenii au ieșit de la cabine cu un alt aer. Cătălin Baciu și-a făcut loc printre oponenți și a marcat patru puncte consecutive, 31-42. Ulterior, Mihai Silvășan a contabilizat coșuri vitale din spatele arcului de cerc, căpitanul dând un imbold echipei sale. Slam dunk-ul lui Sean Barnette a reprezentat doar o confirmare că Banca Transilvania avea să întoarcă soarta disputei.

În rol și-a intrat și Darius Hargrove, cel mai productiv jucător al Clujului în stagiunea precedentă. Americanul a excelat în atac, punând umărul la run-ul de 10-0 ce a trecut-o pe U la conducere. Silvășan a fructificat două libere, 70-62 și se părea că băieții lui Dorin Pintea vor obține  o victorie fără prea mari emoții. Cu acest lucru nu a fost de acord Milos Pesic, cel care i-a ținut aproape pe bănățeni. Din nefericire pentru formația din vestul țării, Vladimir Tica a comis un fault antisportiv de pe urma căruia Branko Cuic a stabilit scorul final.

Autor a 17 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Darius Hargrove a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Sean Barnette a izbutit 14 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, pe când Branko Cuic a încheiat seara cu 13 puncte, 8 assist-uri și 5 recuperări.

De partea cealaltă, Milos Pesic s-a remarcat cu 20 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Kelvin Lewis a strâns 15 puncte, 5 recuperări și 2 assit-uri, în timp ce Vladimir Tica a fost aproape de double-double, cu 14 puncte și 9 recuperări.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    E pe dracu, nu Hargrove, nu Branko, nu Sean au castigat meciul au fost cei trei fluierasi care ne-au permis orice!

    cu 9 ani în urmă (27.09.2014)
    • SCM Timișoara sorin:

      atat de fin
      Draga,cata ironie.

      cu 9 ani în urmă (28.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    Victorie?
    Sponsor generos , echipa batrana , tactica 0 , antrenor de fatada , presedinte multumit ! Traiasca nasu' , finu' si asociatu' ! Spiritul lui "U" a disparut total !!!

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    S-o mai trezit un bou cu mare spirit Uist. Traiasca rezultatele si baschetul, ca spiritul lui U pierde de la +20 orice meci. Cat despre tactica 0...adica revii de la -16 si pui ca antrenor de fatada si tactica 0. Inb concluzie esti un bou...probabil din aia 155,(3) de pe statdion.

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    ban
    Ar trebui macar un avertisment pentru un astfel de comentariu. Fiecare are dreptul la o parere,in limitele bunului simt.

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Intradevar toti cei care spun adevarul si il spun asa cum este, dur si neatragator ar trebui condamnati la moarte prin decapitare iar adevarul ar trebui sa il inlocuim cu rahatul roz pe care il vedem zilnic la televizor! Daca acu 25 de ani, cand neamul asta si-am macelarit carmaciul, se canta partidul ceausescu romania in salile de sport ai sa vezi ce se va canta la anu pe vremea asta pentru ca pur si simplu tratam adevarul crud cu ura si asteptam sa curga rauri de miere peste tot! Daca este free62 banat (nu pot sa spun ca il agreez dar este o enciclopedie si un cunoscator mai bun decat 99% dintre cei care posteaza pe aici)atunci imi doresc sa fiu si eu, adevarul nu trebuie ascuns ci trebuie prezentat! De ce sa nu-l banam si pe ala de mai sus? si postul lui este jignitor si pe langa asta este si lipsit de logica si ratiune!

      cu 9 ani în urmă (29.09.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      A jigni un antrenor de valoare lui Bobo merita 10 ban-uri, pe langa actiunea de a jigni un Jijel dintre lacuri sau din fundul Manasturului. Mesajul lui se termina cu franarule dupa ce condamna un antrenor care revine de la 16 puncte!!! Am vazut ce se petrece pe banca lui U in pauze domnu' copilu lui RJ. Un antrenor capabil sa asculte pareri(asta a fost cheia succesului si pt Tenter) si un antrenor care l-a pus la punct pe Silvasan din 3 miscari cu un ton calm anul trecut. Cum te uiti la meci doar cand castiga echipa de fotbal...adica la Pasti si la Craciun, nu poate rezulta decat niste afirmatii de neam uist prost. Pt tine, sa stii ca U nu mai inseamna nimic, ca nu mai are treaba cu studentimea, mai ales de cand studentii au fost indepartati de comportamentele huliganice ale unora. Este o echipa ca oricare alta, care ofera un spectacol pe bani.

      cu 9 ani în urmă (29.09.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      * nu pot rezulta

      cu 9 ani în urmă (29.09.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    free62
    Adevarul doare pentru un asa zis cunoscator ca tine !?! Si la TV se vede ce se petrece pe banca lui U-BT in pauze ! Mintea ta nu poate pricepe asta . Echipa are pe banca 2 U-isti adevarati , Bobo si Paul , dar are nevoie si de un antrenor .Mie mi se rupe de spiritul lui U din echipa aia dar tu sigur nu vei stii niciodata ce inseamna "U" !!! Ramai la jigniri "franarule" !

    cu 9 ani în urmă (29.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    free62
    Bai "atotstiutorule" pe tine expresiile "bou" si "uist prost" te caracterizeaza perfect . Se vede ca nu ai facut sport de performanta . Tu esti un papagal care comenteaza din auzite sportul . Pentru tine un antrenor bun este acela pe care-l injura Cuic pe banca , la care-i face tactica Silva si care accepta ca un sfert intreg sa paseze Cuic cu Silva (in campionatul trecut). Asa ca mai lasa-ne cu textele astea de retardat ascuns sub un pseudonim care ne spune cati neuroni liberi ai !!! Fraiere !!!

    cu 9 ani în urmă (30.09.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Rade ciob de oala sparta! comentezi ca esti insultat in timp ce insulti!

      cu 9 ani în urmă (30.09.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!