Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca se impune în fața celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
11.03.2019

cluj

Etapa a 6-a a Fazei a 2-a a LNBM se încheie cu o victorie a celor de la U-BT Cluj Napoca, în fața a BCM U Pitești, scor 106-104, după 45 de minute extrem de tensionate, pline de decizii foarte contestate, un număr extrem de mare de faulturi de ambele părți și cinci jucători eliminați.

Primii 5:

U-BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes ll Andrei Mureșan ll Rolland Torok ll Jason Washburn ll Darrin Dorsey

BCM U Pitești: Marius Ciotlăuș ll Mladen Jeremic ll Maksim Sturanovic ll Tony Bishop ll Jahii Carson

Partida a debutat cu o aruncare de două puncte a lui Tony Bishop, continuând într-o manieră echilibrată. Gazdele s-au desprins ulterior la o diferență de 4 puncte, însă după câteva atacuri mai bune ale pitestenilor, Mihai Măciucă a restabilit egalitatea în BT Arena, scor 10-10.

Alhaji Mohammed și-a readus echipa în avantaj, după 4 puncte consecutive înscrise, urmând că Nana Foulland să stabilească cea mai mare diferență de până atunci în urma unui dunk spectaculos, scor 17-12. A urmat un run de 6 puncte al oaspeților, iar, în finalul secvenței inaugurale, Daniel Bailey, noul venit al alb-violetilor a înscris primele puncte din LNBM și a stabilit scorul după primele 10 minute, 19-20.

Cu un avantaj de 3 puncte al elevilor lui Florin Nini, Rolland Torok a bifat prima reușită din afară semicercului din această partidă, scor 26-26. A urmat o serie de 4 puncte consecutive ale lui Jason Washburn, moment în care BCM U Pitești a reușit un run de 7 puncte, prin Sturanovic, Carson și Bailey, scor 30-34.

În continuare, Darrin Dorsey a impresionat publicul clujean prin două reușite de la mare distanță, scor 36-34, în timp ce piteștenii încă nu bifasera nicio astfel de reușită. Andrei Calnicenco a stabilit, în final, scorul după primele 20 de minute, după o aruncare de la mare distanță marcată cu 10 secunde rămase pe ceas, scor 41-40.

La revenirea de la vestiare, clujenii au reușit un run de 4 puncte, avându-i că protagoniști pe Andrei Calnicenco și Alhaji Mohammed. Ulterior, atmosfera a devenit extrem de tensionată în BT Arena. Am avut parte de un fault tehnic primit de tehnicianul pitestenilor, Florin Nini, după o serie de proteste, urmat de un duel între Darrin Dorsey și Mladen Jeremic, în urma căruia americanul a primit un fault antisportic. Deși a ratat una dintre libere, căpitanul alb-violetilor a reușit ulterior o aruncare de la mare distanță, prima a acestora în acest meci, pe buzzer-beater, scor 49-47.

Alhaji Mohammed a luat meciul pe cont propriu și a dus avantajul clujenilor la 6 puncte, după două reușite consecutive, însă Jahii Carson a continuat inițiativa lui Mladen Jeremic, reușind a doua triplă a pitestenilor în acest meci, urmat de două coșuri rapide ale lui Tony Bishop, scor 53-54.

Cu doar 4 minute înainte de sfertul final, Kyndall Dykes și-a trecut în cont primele puncte din acest meci, iarcâteva faze mai târziu a reușit un coș cu fault extrem de important, scor 59-56. Acesta și-a continuat recitalul început chiar în sfertul 3. Americanul a înscris două libere, urmat de un coș înscris pe stepback, avându-i în față pe Sturanovic și Bailey, iar cel din urmă a comis și un fault, care l-a dus pe Dykes din nou la linia de libere. De neoprit, acesta a mai înscris două libere, dar și o aruncare de 2 puncte, ajungând la un număr de 13 puncte într-un singur sfert, scor 69-62.

Cu doar câteva secunde înainte de sfertul final, Jahii Carson păstrează șansele oaspeților, după un coș valabil, destul de contestat, dar și o liberă înscrisă de Marius Ciotlăuș, în urma unui antisportiv primit de Dykes, scor 69-65.

Secvență finală a început extrem de promițător pentru BCM U Pitești, prin două aruncări de la mare distanță marcate de Maksym Korniienko și Tony Bishop, scor 71-71. După o serie de atacuri fără coș înscris pentru ambele echipe, Nana Foulland a reușit un dunk spectaculos, scor 73-75.După o reușită a lui Mladen Jeremic, moment în care piteștenii dețineau un avantaj de 5 puncte, Maksim Korniienko a primit a cincea greșeală personală, lăsându-i pe aceștia fără un om foarte important.

După ce Jason Washburn și-a dus echipa la doar 3 puncte distanță, clujenii au plătit pentru două aruncări deschise ale celor de la BCM U Pitești, care au înscris prin Marius Ciotlauș și Mladen Jeremic, scor 78-87.

Cu doar un 01:30 înainte de final, Jason Washburn își încheie și el prestația din această seară, după ce a acumulat 5 greșeli personale, iar Jahii Carson înscrie cele două libere atribuite, scor 8-89.Darrin Dorsey înscrie ulterior a treia triplă din acest meci și păstrează șansele clujenilor de a reveni pe tabela.

Imediat după, Nandor Kuti înscrie un lay up care îi duce pe cei de la U-BT Cluj Napoca la doar 2 puncte în spate, iar după repunere Mladen Jeremic se dezechilibrează de unul singur sub panou, moment de care Nandor Kuti profită și duce scorul la 89-89, cu 7 secunde rămase pe tabela. După un time-out solicitat de Florin Nini, piteștenii nu au profitat de timpul rămas de atac, iar Jahii Carson a  ratat aruncarea care putea fi decisivă, iar meciul a ajuns în prelungiri.

Prima repriză suplimentară a început cu un run de 5 puncte al lui Kyndall Dykes, moment în care clujenii s-au desprins cu un avantaj de 5 puncte, scor 94-89.Piteștenii au reușit, ulterior, 4 puncte consecutive, prin Carson și Orbeanu, scor 94-93. Nandor Kuti a reușit apoi să marcheze de la mare distanță, urmând că după eliminarea lui Andrei Calnicenco cu 5 faulturi acumulate, Tony Bishop să înscrie ambele libere acordate.

Cu 01:30 înainte de finalul primelor 5 minute de prelungiri, U-BT Cluj Napoca atinge pragul celor 100 de puncte, după liberele lui Rolland Torok. La celălalt panou, Marius Ciotlăuș a profitat de o aruncare deschisă și a înscris de la mare distanță, scor 100-98.

La 102-98, Mladen Jeremic putea profita de un turnover al clujenilor, însă scapă pentru a doua oară mingea într-un moment crucial pentru pitesteni, iar Darrin Dorsey profită și le duce pe gazde la o diferență de 6 puncte, scor 104-98. Cu 9 secunde rămase, Jahii Carson obține un coș cu fault foarte important din fața lui Rolland Torok, scor 104-101.

Tony Bishop devineal cincelea jucător eliminat, iar Dorrin Dorsey înscrie ambele libere, iar Iulian Orbeanu stabileste scorul final al acestei partide, după o aruncare de la mare distanță, scor 106-104.

De la U BT Cluj-Napoca s-au remarcat: Kyndall Dykes cu 22 puncte (1x3), 2 recuperări și 2 pase decisive, Darrin Ray Dorsey cu 22 puncte (3x3), 4 recuperări și 7 pase decisive și Jason Washburn cu 14 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă s-au remarcat Jahii Carson cu 27 puncte (1x3), 7 recuperări și 8 pase decisive, Mladen Jeremic cu 19 puncte (2x3), o recuperare și o pasă decisivă și Maksym Korniienko cu 13 puncte (1x3) și 2 pase decisive.

 

*SURSA foto: Manases Sandor u-bt.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • harlem :

    Cei trei care au speriat vestul!
    Din ce în ce arbitri din România fac tot posibilul sa strice acest sport.
    Astăzi au dezavantajat ambele echipe fluierând total aiurea!
    În loc sa ne bucuram de baschet, vom comenta pe care dintre noi ia dezavantajat mai mult!
    Păcat!!

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019) Raspunde
  • dancri :

    Ciudat
    Ciudate cele 2 erori ale lui Jeremici. Ciudata alunecarea lui Orbean exact pe patrunderea lui Dorsey.
    Ciudata decizia lui Nini de a incepe ultimul atac din timpul reguamentar de joc cand mai erau 6 SECUNDE de sub propriul panou.

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ii blat
      😅

      cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    Raspunde
  • dancri :

    Ciudat
    Eu nu am zis asta. 😁 Vedem ce se intampla miercuri.

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    da
    O rusine de arbitraj care a facut meciul praf.....exact ca in tur! O mizerie care a stricat meciul, lasand impresia ca actorii principali is cei 3 mascarici!
    Pitestiul a pierdut pe mana arbitrilor si a ....ei, oricum, ciudat!
    Albitrii is ori bip ori bip

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    1. Echipa nu cred ca arata de locul 6, dar poate sunt subiectiv.
    2. Azi, Clujul a fost sub noi.
    3. Marele Dykes zici ca e cel mai mare cersetor.
    4. De ce Nini a primit tehnic si Silvasan nu?
    5. 43-29, raportul liberelor. Daca nu ma insel, in ultimul minut, Clujul a marcat cel putin 5 puncte din libere, iar Pitestiului nu i s-a fluierat nimic.
    6. Jeremic nu are vina, pur si simplu asa a fost sa fie.
    7. Carson arata din ce in ce mai bine, Bailey nu pare pregatit fizic dar pare ok, Sturanovic din nou bun.
    8. Per total cred ca meritam victoria, cum a zis si Silvasan.
    9. Oare cand vom avea arbitraj corect?

    Hai Pitesti. Sa stiti ca exista si fani adevarati.

    cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Amice, nu stiu cat de mult ai dreptate, dar si eu cred om fost sub voi. Daca Jeremic nu gresea si se fluiera corect, Silva isi lua o palma mare.

      cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    • dancri:

      Nini
      Care a fost totusi strategia lui Nini de a repune in ultimele 6 secunde din spatele panoului? In 6 secunde cu repunerea din terenul advers chiar si sa forteze un atac sub panoul advers putea face si putea chiar obtine un fault. Daca Jeremici si Orbeanu au fost blegi in 3 momente cruciale ale jocului Nini a divedit ca este un mare prostovan. Sper sa fie doar prost si nu altceva.

      cu 5 ani în urmă (11.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    In ceea ce priveste punctul 5. Daca silva era mai atent (cu toate ca mi se pare imposibil la nivelul asta sa iti scape asa ceva), in ultimele 5 minute trebuia sa avem mult mai multe libere. Din min 5, Pitestiul a jucat cu 4 faulturi, iar noi aruncam de la distanta in loc sa patrundem sa scoatem fault.
    Sunt de acord ca ati fost peste noi azi.

    cu 5 ani în urmă (12.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!