Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața lui SCM Timișoara la o diferență de 9 puncte

David Istrate

David Istrate
23.03.2019

În această seară (23 martie), U-BT Cluj-Napoca a jucat pe teren propriu în compania lui SCM Timișoara, formație ce parcurge o perioadă dificilă. Gazdele au controlat cea mai mare parte a meciului și au reușit să câștige cu scorul de 95-86.

Mihai Silvășan a început această partidă cu un prim cinci format din Nandor Kuti, Darrin Dorsey, Kyndall Dykes, Rolland Török și Nana Foulland în timp ce Cristian Bota a ales să îi introducă la începutul jocului pe Vladan Vukosavljevic, Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Milos Komatina și Nikola Pesakovic.

Primele puncte ale confruntării au fost înscrise de Sherwood Brown printr-o reușită de la mare distanță.  La celălalt panou, Kyndall Dykes a încercat de două ori să înscrie prin același procedeu însă mingea nu a intrat în coș. După încă două atacuri ratate de cele două formații, același Dykes a pus pe tabelă primele puncte ale echipei sale. Au urmat două faze reușite de către oaspeți și scorul devenea 7-2 pentru SCM Timișoara. Darrin Dorsey a rupt seria de ratări ale gazdelor și a înscris din afara semicercului însă adversarii au replicat cu 5 puncte consecutive. Tony Easley a încântat publicul clujean cu două triple și apoi Dorsey a dus scorul la 14-15. Dragoș Diculescu a reușit o fază individuală spectaculoasă iar apoi Jason Washburn a răspuns cu un slam-dunk. Jocul a continuat să fie foarte disputat iar Diculescu a închis sfertul cu o reușită de la distanță prin care scorul a devenit 21-22.

În debutul actului secund, Dorsey a continuat să fie principala gură de foc a clujenilor reușind să înscrie un coș de 3 puncte. Brown a egalat cu un slam-dunk pe contraatac însă au urmat 6 puncte marcate de Alhaji Mohammed. Extrema Clujului a făcut spectacol în următoarele minute reușind să înscrie atât de la distanță cât și din interiorul semicercului. Oaspeții nu au găsit soluții pentru ofensiva elevilor lui Mihai Silvășan iar aceștia și-au construit un avantaj de 8 puncte cu mai puțin de 4 minute rămase din prima repriză. În cele din urmă, la finalul sfertului secund, gazdele conduceau la o diferență de 7 puncte, scor 47-40.

Jucătorii lui U-BT Cluj-Napoca au continuat recitalul ofensiv și după revenirea de la vestiare, marcând primele 12 puncte ale sfertului. Komatina a întrerupt seria excelentă a gazdelor cu două reușite de la linia de libere, dar aceștia au replicat cu încă 6 puncte și scorul devenea 67-42. A urmat un run de 12-3 al timișorenilor prin care diferența a scăzut la 16 puncte. În cele din urmă, la finalul sfertului trei, U-BT Cluj-Napoca conducea cu 73-54. Actul decisiv a avut un început foarte diferit de cel din sfertul precedent. Timișorenii au reușit un nou parțial prin care s-au apropiat la 11 puncte de adversari. Darrin Dorsey a spart gheața pentru clujeni și a dus scorul la 76-63. Oaspeții au continuat să joace foarte bine și partida a devenit din ce în ce mai tensionată. Cu 3 minute rămase din joc, U-BT Cluj-Napoca mai avea un avantaj de doar 9 puncte, scor 86-77. În cele din urmă, gazdele au reușit să se mențină la conducere și s-au impus cu 95-86.

Din tabăra gazdelor s-au remarcat Kyndall Dykes cu 18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și Alhaji Mohammed cu 16 puncte, în timp ce pentru oaspeți, principalii jucători au fost Sherwood Brown cu 20 de puncte marcate și 4 recuperări, alături de Brandon Randolph cu 20 de puncte, 7 assist-uri și 3 recuperări.

În urma acestui joc, formația antrenată de Mihai Silvășan își consolidează poziția secundă în clasamentul Grupei Roșii, ajungând la un bilanț de 12 victorii și 3 înfrângeri. De partea cealaltă, oaspeții încasează cea de-a 10-a înfrângere și român pe locul al 6-lea.
În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca joacă în deplasare pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, în timp ce SCM Timișoara primește vizita lui BCM U FC Argeș Pitești.

*Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    baietii se simt bine in teren
    si de multe ori au si productivitate. cateodata insa distractia le cam scade din concentrare. in seara asta ne-am relaxat putin prematur dar pana la urma a iesit ok. singurul pe minus de la noi mi se pare washburn care in ultimele meciuri nu prea si a facut jocul. vukosavlevic 0 puncte si pe banca in ultimul sfert. care o fi treaba cu el? La noi Calnicenco nici n a fost pe banca, oare de ce?
    Felicitari si speram sa continue forma asta buna, in special combinatiile din atac, chiar daca au fost destul de multe turn overuri azi dar macar a fost spectacol, in sferturile 1-3 ne-au permis si adversarii sa ne jucam cu ocaziile..

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Personal nu vad forma scazuta a lui Washburn. Intr-adevar ca azi nu a fost in mana, dar in partidele trecute (vs Pitesti & Craiova) a jucat bine. Mi se pare ca de cand a venit Foulland, Washburn joaca cu cel putin 5 min/meci ceea ce e foarte ok si poate si asta se vede ca un minus in statistica lui (la pct, reb..).

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poate de asta
      ca joaca mai putin si linia statistica e mai slabuta...

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat cu ceva emotii probabil doar pentru cei aflati in public.
    Nu stiu ce se intampla in realitate la Timisoara dar ceva nu e in regula. Au venit la Cluj cu un lot de doar 10 jucatori, fara capitanul lor (Popa Calota) si cu o abordare individualista in joc. Iar la ultima schimbare (prin sfertul 3), pivotul lor (care de altfel a terminat cu 0 puncte) a facut niste gesturi catre antrenorul sau in sensul de "gata, nu mai am chef sa mai joc". Si nici nu a mai jucat.
    De cealalta parte, jucatorii de la "U" parca au mers in buna masura pe principiul "fiecare trebuie sa puncteze". Acum sa vedem daca in urmatoarele meciuri Oradea si Sibiul vor fi mai permisive decat Timisoara.

    Oarecum off topic, poate ma lamureste cineva: dupa ce criterii se face acea statistica de +/-? De exemplu, cf. statisticii de pe site-ul FRB, Vida a terminat cu 2/2 de 2 puncte si 1/1 de 3 puncte, 0/1 de la linia de fault, 1 recuperare, 1 assist si fara minge pierduta, in aprox. 5,5 minute jucate. Si cu toate acestea are -7 la capitolul +/-
    Multumesc

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019) Raspunde
  • zapacitu79 :

    Pipzn
    +/- se referă la diferența dintre punctele marcate și cele primite. Adică cât timp a fost vida pe teren clujul a luat cu 7 pct mai mult decât a marcat

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • pipzn:

      Mda
      In acest caz, bine ca stiu pentru a o ignora total pe viitor pentru ca practic, desi e trecuta in dreptul fiecarui jucator, nu are relevanta la nivel individual din moment ce este influentata direct de situatia intregii echipe in acel interval de timp.

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      Eu zic să mai cujeți cu privire la ce să ignori... +/- îți spune foarte multe despre impactul unui jucător asupra ansamblului.

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • pipzn:

      @gyke
      Eu nu sunt asa de sigur in privinta asta dar poate o sa mai cuget. La Tm, Sherwood Terrell Brown a terminat cu 20 puncte cu procentaje ofensive mai mult decat bune (4/4 de 2, 4/8 de 3) dar la +/- a ramas cu -8. Colegul sau, Alexandru Coconea, care a avut 0 pe linie la orice chestie pozitiva (altfel a avut 1 greseala personala), la acelasi capitol +/- a avut 1. Deci cu el in teren Timisoara a dus-o mai bine sa zicem dar totusi care e aportul lui individual in asta?

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      Trebuie să filtrezi puțin... Dacă ai să zicem sub 10 minute în meciul respectiv, da, +/- este irelevant. Dar altfel este un indicator foarte reușit. Dacă te uiți de exemplu la media de anul trecut a lui Coop la noi, care fără să aibă cifre impresionante, avea un +/- foarte mare. Asta poate fi tradus prin faptul că prezența lui în teren impacta foarte mult angrenajul echipei.

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!