Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj Napoca se impune în primul meci din seria contra SCM U Craiova

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
26.05.2019

U-BT Cluj Napoca se impune în primul meci din seria contra SCM U Craiova

porter

Duminică, 26 mai, U-BT Cluj Napoca a primit vizita celor de la SCM U Craiova, în partida inaugurală a seriei ce reprezintă lupta celor două formații pentru medalia de bronz în ediția 2018-2019 de campionat.La finalul unei partide care, pe lângă miza obișnuită, a reprezentat ultima sau una din ultimele prezențe ale lui Aleksandar Rasic pe parchetul sălii din Cluj-Napoca, gazdele au reușit să se impună la o diferență de 7 puncte, scor final 89-82.

Primii 5:

U-BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes ll Nandor Kuti ll Andrei Calnicenco ll Aleksandar Rasic ll Nana Foulland

SCM U Craiova: Porter Troupe ll Amedeo Casale ll Goran Gajovic ll Igor Mijajlovic ll Vladislav Koreniuk

Aleksandar Rasic a fost primul marcator,reușind de unul singur primele 5 puncte ale partidei, urmat imediat de un lay-up al lui Porter Troupe.Andrei Calnicenco a continuat să marcheze pentru gazde, iar același Rasic a dus diferența la 8 puncte, după o nouă reușită de la mare distanță, scor 12-4.Clujenii au continuat să domine această secvență inaugurală, cu un run de 9 puncte, încheiat printr-un dunk al lui Tony Easley, moment în care Jason Boone s-a trecut și el pe lista marcatorilor prin două libere, urmat de Goran Gajovic, scor 21-8.

Bogdan Popa a mai redus din deficitul craiovenilor după un dunk și o triplă, însă Nandor Kuti a scuturat și el plasa din afara semicercului, stabilind astfel diferența după primele 10 minute, scor 26-13.

Tony Easley a ”spart gheața” in sfertul secund cu un dunk spectaculos, pe când la celălalt panou Ryan Holland surprindea și el cu două acțiuni impresionante, scor 30-20.Imediat, Rolland Torok a înscris și el din afara semicercului, iar Jason Boone a răspuns printr-un dunk, scor 33-22.După câteva momente de joc mai imprecise pentru ambele formații, SCM U Craiova a reușit să reducă diferența la doar 8 puncte după două aruncări de la mare distanță reușite de Igor Mijajlovic și Amedeo Casale, moment în care Bobo Pintea, atrenorul interimar al gazdelor, a solicitat un timp de odihnă.

După două prezențe fructificate la linia de libere pentru Alhaji Mohammed și Vladislav Koreniuk, Amedeo Casale a fost din nou decisiv din afara semicercului și a dus scorul la 37-33.Ulterior, Alhajii Mohammed și Darrin Dorsey i-au repus pe clujeni la 9 puncte în față, moment în care Goran Gajovic a înscris din nou o triplă, scor 44-38.Nandor Kuti a pus pe tabelă ultimele puncte ale primei reprize, de la linia de libere, scorul la pauză fiind cel de 50-40.

Nana Foulland a înscris primele puncte ale sfertului 3, după aproape 2 minute de ratări pentru ambele echipe, primind imediat răspunsul la celălalt panou din partea lu Goran Gajovic.Partida a continuat într-o manieră echilibrată, iar cu doar 2 minute de joc rămase, diferența pe tabelă era aceeași, scor 58-48.Goran Gajovic și-a trecut în cont încă o triplă care i-a dus pe oaspeți la doar 7 puncte în spate, însă Rolland Torok a refăcut imediat diferența, urmat de un buzzer-beater spectaculos al lui Darrin Dorsey, scor 65-53.

Clujenii au dominat și startul secvenței finale, 10 minute începute cu 2 puncte marcate de Kyndall Dykes și de o aruncare de 3 puncte a lui Rolland Torok, moment în care la celălalt panou a profitat de un fault al lui Darrin Dorsey și a mai înscris două libere, scor 70-55.Alhaji Mohammed a reușit și el un run personal de 5 puncte, iar după alte două libere înscrise de Darrin Dorsey și un coș marcat de Kyndall Dykes, U-BT Cluj Napoca s-a desprins la 19 puncte, scor 84-65.

Cu 3 minute rămase din timpul de joc, SCM U Craiova a dat startul unui run spectaculos de 12 puncte, moment în care, cu un avantaj rămas de doar 7 puncte, Darrin Dorsey a fost autorul unui coș cu fault ce a eliminat orice șansă matemetică de revenire a elevilor lui Aco Todorov.Ryan Holland a fost ultimul marcator al partidei, cu o aruncare de la mare distanță, din pasa lui Porter Troupe, scor final 89-82.

De la U-BT Cluj Napoca au ieșit în evidență: Nana Foulland(13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 4 capace, eff 22), Darrin Dorsey(14 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, eff 20) și Aleksandar Rasic(11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 mingi câștigate, eff 16). De partea cealaltă, din trupa oltenilor, s-au remarcat: Goran Gajovic(16 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 4 mingi câștigate, eff 22) și Porter Troupe(15 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive, eff 15).

 

*SURSA foto: facebook SCM U Craiova

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Sper că în sezonul viitor la echipă să rămână Nana Foulland. Rar mi-a fost dat să văd un jucator de calibru lui. Ca și paranteză îl văd jucând un joc asemănător cu Dennis Rodman. Nu e nevoie să marcheze foarte multe puncte ci să fie eficient sub panou. Mai exact: recuperări, capac, intercepții și să lupte pentru minge. Postură are stă bine pe picioare, la jocul de unu la unu stă foarte bine ( adică e destul de incomod să dai coș dacă te joci cu spatele la cos și să fi apărat de el. Poate mai trebuie puțin să învețe cum să facă acele mici blocaje. Dar una peste alta sper să se facă o echipă cu el in format. Haide U-BT

    cu 4 ani în urmă (26.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Foulland
      E interesant băiatul dar eu sincer, sper în ceva clar mai bun sezonul viitor pe poziția aia. Sau în cel mai bun caz, sa rămână rezerva de om mare.

      cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care Rasic ar fi meritat mult mai multi spectatori si nu atat pentru ultimele 4-5 meciuri din acest sezon cat pentru tot ce a facut si a insemnat pentru aceasta echipa si spectatorii sai in toti anii petrecuti la Cluj. Multumiri si sper sa il mai vedem pe aici chiar daca in vizita.

    Altfel, clar un meci fara prea mare miza (vedeti si declaratiile antrenorului Craiovei in acest sens). Poate de aceea si numarul celor care au marcat a fost in regula, practic toti cei care au jucat peste 2 minute (l-am exclus pe Muresan pentru ca practic nu i s-a dat ocazia sa arunce deloc).
    Daca nu vor fi ceva probleme financiare la Craiova, nu cred ca va fi un meci usor acolo pentru ca intregul sezon aceasta echipa a jucat bine si motivata la ea acasa, deci sunt sanse pentru un meci decisiv.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!