Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune și în a doua partidă cu Phoenix Galați

Valentin Todea

Valentin Todea
04.05.2018

U-Banca Transilvania câștigă pe teren propriu meciul doi al seriei cu Phoenix Galați, scor 78-64 (22-7, 22-29, 17-18, 17-10), mai având nevoie de o victorie la Galați pentru a accede în semifinalele campionatului.

U-BT Cluj-Napoca a aliniat un prim cinci alcătuit din Watson, Rasic, Kuti, Sakic și Barro, în timp ce formula de start a lui Phoenix a fost alcătuită din Petrișor, Măciucă, Miller, Artino și Gugino.

Clujenii au început partida cu un run de 6-0, în timp ce primul punct pentru oaspeți a venit de la linia de libere. Gugino a dus scorul la 6-3, pentru ca mai apoi Rasic să transforme de la mare distanță, 9-3. După ce tabela a indicat preț de minute bune scorul de 15-5, Lapornik a punctat din spatele arcului de cerc, iar Drungilas cu două reușite de lângă inel și Threatt cu o aruncare din apropiere au stabilit scorul primului sfert.

Oaspeții încep să fie mai eficienți pe faza ofensivă odată cu începerea actului doi, însă gazdele reușesc să îi țină la distanță, profitând de avantajul considerabil luat în primele zece minute. Tudor Sabău înscrie pentru 30-19, iar Miller interceptează la faza următoare și marchează, 30-21. Calnicenco este sancționat cu fault antisportiv însă gălățenii nu profită, Hadzifezovic ratând ambele libere. Threatt transformă mai apoi de la linia de fault și Phoenix se apropie la 7 puncte, 30-23. Drungilas îl găsește liber pe Kromah în apropierea panoului iar acesta punctează pentru 32-23. Sakic marchează pe fast break, 36-25, dar Threatt reușește imediat un coș cu fault, însă nu transformă libera acordată. Watson și Pavlovic duc scorul la 38-29, iar mai apoi alb-negrii au o fază de atac prelungită după ce reușesc două recuperări ofensive. În cele din urmă, Sakic este faultat și marchează cele două libere primite. Gugino înscrie de la mare distanță și face ca tabela să indice 40-32. Pauza mare vine la scorul de 44-36 după ce Watson înscrie din afara semicercului în ultimele secunde ale primei reprize.

Elevii lui Florin Nini încep în forță sfertul trei, apropiindu-se la 4 puncte, 44-40. Watson înscrie de la mare distanță, dar Miller își ține echipa aproape, 49-45. Rasic marchează din apropiere pentru 56-45, iar Drungilas duce scorul la 61-50. Trupa de la malul Dunării nu cedează și înscrie două coșuri până la finalul sfertului, înaintea ultimelor zece minute de joc U-BT conducând la 7 puncte, 61-54.

Startul actului decivis este sărac în reușite iar cu cinci minute rămase până la finalul partidei Clujul are un avantaj de 7 puncte, mărit imediat de Rasic de la mare distanță, 70-60. Nandor Kuti execută un slam-dunk pentru 74-60, Drungilas imitându-l în ultimul minut de joc, 78-62. Artino pune pe tabelă ultimele puncte ale disputei cu o aruncare din interiorul semicercului.

Formația pregătită de Mihai Silvășan câștigă astfel o partidă în care a dominat începutul și sfârșitului jocului, gălățenii luptând admirabil pe parcurs, fiind aproape de adversari în dese rânduri.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 18 puncte, 4 assist-uri, 2 recuperări și o intercepție, în timp ce Drungilas a venit de pe bancă cu 12 puncte, 8 recuperări, și 3 pase decisive.

Jarvis Threatt s-a evidențiat în principal pentru oaspeți, acesta adunând 23 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive și o intercepție. Marko Pavlovic a contribuit cu 11 puncte, 4 recuperări și o intercepție.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!