Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune la Timișoara după o partidă echilibrată

David Istrate

David Istrate
13.10.2018

timisoara u bt cluj  

Sala Constantin Jude din Timișoara a găzduit o confruntare foarte spectaculoasă între BC SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca. Cele două formații s-au aflat într-o formă ofensivă foarte bună, drept dovadă stând cele 176 de puncte marcate. În cele din urmă, datorită unei mai mari concentrări pe final, deținătoarea Cupei României s-a impus cu 90-86.

Gazdele au început acest duel cu Dragoș Diculescu, Marko Stojadinovic, Brandon Randolph, Vladan Vukosavljevic și Sherwood Brown, în timp ce în formația de start a oaspeților s-au regăsit Nandor Kuti, Stanimir Marinov, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu și Jason Washburn.

Oaspeții au fost primii care au punctat, prin Dykes și Marinov, însă elevii lui Perisic au răspuns imediat în urma reușitei lui Dragoș Diculescu. Nandor Kuti a marcat un coș în viteză, urmat de 4 puncte ale timișorenilor, care au trecut în avantaj. Cele două adversare au continuat să meargă cap la cap până la jumătatea primului act, moment în care clujenii au preluat inițiativa. Vlad Moldoveanu a dus diferența la 7 puncte, cea mai mare până în acel moment, însă gazdele au revenit rapid egalând la 19. A urmat o nouă perioadă bună a elevilor lui Silvășan care s-au distanțat la 25-19, dar Stojadinovic a marcat în ultima secundă de la distanță, reducând avantajul oaspeților la 3 puncte.

Tony Easley a pus primele puncte pe tabelă în sfertul secund, dar apoi clujenii au fost sanționați cu greșeală antisportivă și timișorenii au înscris 4 puncte. După încă o ratare a oaspeților, Brandon Randolph a marcat un floater spectaculos prin care și-a adus echipa în avantaj, moment în care Mihai Silvășan a cerut time-out. Dykes și Kuti au înscris pentru U-BT Cluj-Napoca, însă Komatina și Baciu au replicat pentru gazde, scorul devenind 34-34. Ultimele 5 minute ale primei reprize au fost caracterizate de multe faze ofensive realizate de ambele tabere, prin care jocul a rămas foarte echilibrat. În cele din urmă, oaspeții s-au concentrat mai bine până la pauză și conduceau cu 52-46, după un slam-dunk al lui Easley.

În debutul reprizei secunde, cele două formații au avut multe momente de confuzie în atac, marcând doar 6 puncte în primele 4 minute de joc. A urmat o perioadă mai bună a gazdelor, care au reușit să se apropie la un singur punct, în urma triplei lui Stojadinovic, scor 55-56. Marinov a marcat în urma unei pătrunderi, dar Randolph a răspuns prin același procedeu. Căpitanul clujenilor, Aleksandar Rasic, a aruncat perfect de la distanță, însă au urmat 5 puncte consecutive reușite de gazde, prin care acestea au preluat conducerea. În continuare, cele două echipe au oferit un recital de aruncări de 3 puncte, prin care au compensat lipsa de coșuri din prima parte a sfertului. Washburn a marcat 4 puncte în ultimul minut al penultimului sfert și a dus scorul la 67-71 pentru deținătoarea SuperCupei României.

La începutul ultimului sfert, Vukosavljevic a adus-o pe BC SCM Timișoara la două puncte de adversară, însă Marinov a replicat cu un slam-dunk spectaculos în tranziție. Pesakovic și Brown au egalat pentru gazde, iar apoi Marinov și Calotă s-au remarcat cu două pătrunderi, în urma cărora scorul a devenit 75-75. Easley s-a descurcat foarte bine de sub panou la următoarea fază și apoi Komatina a transformat doar una dintre cele două libere primite. Vukosavljevic a obținut un fault pe aruncare și astfel, BC SCM Timișoara a trecut la conducere, în aplauzele suporterilor din sala Constantin Jude. După o apărare foarte bună, pivotul timișorenilor a pus încă două puncte pe tabelă și scorul a devenit 81-77, cu mai puțin de 4 minute rămase din meci. La celălalt panou, Kyndall Dykes a fost faultat și a marcat o singură liberă din cele două acordate, iar apoi au urmat cinci faze încheiate fără succes.

Introdus pe teren în schimbul lui Kuti, Rasic a înscris din nou de la distanță și a adus egalitatea. În  apărare, Vlad Moldoveanu a obținut un fault ofensiv și apoi în atac, a reușit un lay-up foarte ușor, moment în care Perisic a solicitat timp de odihnă. După reluarea jocului, Dykes a făcut o intercepție din fața lui Brown și apoi Rasic a reușit o triplă, prin care scorul a devenit 86-81 pentru U-BT Cluj-Napoca. Gazdele au încercat o aruncare de la distanță, nereușită însă, și după recuperare, Vlad Moldoveanu a fost faultat și a transformat o aruncare liberă. Elevii lui Perisic au redus din deficit prin două aruncări libere și apoi au făcut o intercepție, dar Brown nu a reușit să înscrie. În cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca a păstrat avantajul și s-a impus cu 90-86.

Pentru oaspeți, Kyndall Dykes a fost din nou cel mai bun marcator, terminând partida cu 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Nandor Kuti a înscris 16 puncte, toate în prima repriză. De asemenea, Aleksandar Rasic a fost încă o dată decisiv pentru clujeni, având 55% de la distanță (5/9), pentru un total de 15 puncte.

De partea cealaltă, BC SCM Timișoara a avut patru jucători în double-digits: Sherwood Brown (14 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Brandon Randolph (14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Marko Stojadinovic (13 puncte) și Vladan Vukosavljevic (12 puncte, 6 recuperări).

În urma acestei victorii, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un total de 2-0 și va juca în următoarea etapă, pe teren propriu, în compania Stelei București. În schimb, BC SCM Timișoara, cu un record de 0-2, va disputa următoarea partidă în deplasare, la BCM U Pitești. 

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    doua victorii
    In primele doua etape cu echipe de top 6, nu i rau deloc. Apararea cam laxa ib meciul asta, de ambele parti. De altfel, intensitatea din aparare in cele cateva faze de final si 3urile lui Rasic ne au castigat un meci f echilibrat. Cu oameni mobili pe toate posturile jocul arata destul de bine si pare ca este si eficient. Hai U!

    cu 5 ani în urmă (13.10.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Am avut un joc frumos in primele 2 sferturi, la care a contribuit și Timișoara luând în calcul lipsa de faulturi in aceste două prim sferturi. Și e și frumos că am terminat cu o victorie. Hai U-BT.

    cu 5 ani în urmă (15.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!