Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca va trece azi de borna 2000 puncte marcate în actualul sezon

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.03.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va deveni astăzi prima echipă din Liga Națională de Baschet Masculin care atinge pragul de 2.000 de puncte marcate în sezonul 2016-2017. Cu 1.986 de puncte marcate în 23 de meciuri, clujenii vor da piept cu CSU Sibiu și vor depăși cu siguranță a doua mie din punct de vedere al punctelor înscrise. 

Băieții pregătiți de Mihai Silvășan au și cea mai bună medie de puncte marcate pe meci, cu 86.3. Pe locul secund se află cei de la Steaua CSM EximBank, care au la activ 1.902 puncte marcate și o medie de 82.7 puncte. Steliștii joacă azi acasă cu BC Timișoara, iar dacă vor avea o zi excelentă pe plan ofensiv și vor marca cel puțin 98 de puncte, vor bifa de asemenea borna celor 2.000 de puncte înscris în actuala stagiune. 

Totodată, este foarte important de menționat faptul că, U-BT Cluj mai poate bifa o performanță notabilă azi în Derby-ul Ardealului. Cu un joc colectiv pe măsură, trupa lui Silvășan poate atinge și pragul celor 500 de pase decisive reușite în acest sezon. Înaintea confruntării cu CSU Sibiu de azi, clujenii au la activ 482 assist-uri, iar cu o medie de 21.0 pase pe partidă, alb-negri au toate șansele să atingă și această performanță. 

Din punct de vedere al recuperărilor, Steaua este prima cu 740 mingi prinse la panou, urmată de Pitești cu 726, respectiv Cluj cu 710, în timp ce la eficiență lideri sunt din nou clujenii cu 2.313 unități, urmați de steliști cu 2.141 și orădeni cu 1.989.

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    baia mare
    Pai nu s-au anulat rezultatele cu Baia Mare? Si au doar 1804 puncte marcate?

    cu 7 ani în urmă (15.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!