Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a învins Partizan Belgrad în ultimul amical din Serbia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.09.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a terminat în forță stagiul de pregătire din Serbia cu o victorie în fața celor de la Partizan Belgrad, la 7 puncte diferență, scor final 75-68. Băieții lui Silvă încheie astfel perfect în Serbia, cu 3 victorii din 3 partide disputate. 

Confruntarea cu mult-titrata Partizan Belgrad a debutat într-o notă echilibrată, scorul după primele 10 minute fiind 19-17 în favoarea echipei gazdă. Actul secund a continuat tot sub semnul echilibrului, Dykes ținând pe U-BT aproape de Partizan, reușind chiar să se impună în sfertul 2 cu un parțial de 24-23, însă sârbii au fost cei care au intrat la vestiare în avantaj, 42-41. 

Pauza de vestiar a prins foarte bine echipei pregătite de Mihai Silvășan, care a revenit pe parchet mult mai motivată și cu solutii mai concrete pe faza ofensivă. Sfertul 3 s-a încheiat cu un parțial de 20-14 pentru U-BT, care intra astfel în decisiv cu un ecart de 5 puncte, 61-56. În ultima parte, trupa de sub Feleac a pus mai mult accent pe faza defensivă, reușind să oprească în mai multe rânduri acțiunile adversarilor și astfel odată cu asta o eventuală revenire pe tabelă. Clujenii și-au adjudecat și sfertul 4 cu 14-12 și implicit victoria cu 75-68. 

Conform site-ului oficial al celor de la U-BT, cel mai bun om al meciului a fost de departe Kyndall Dykes, autor a 23 de puncte, fiind urmat de Washburn 11, Moldoveanu 11, Easley 6, Torok 6, Rasic 6, Calnicenco 5, Stamenkovic 2, Kuti 2 și Marinov 1. De cealaltă parte, din lotul lui Partizan cei mai buni marcatori au fost Gagic și Landale, ambii cu câte 15 puncte, Sy cu 13 și Marinkovic cu 10.

Pe lângă victoria de aseară cu Partizan Belgrad, U-BT Cluj a mai obținut 2 victorii din tot atâtea meciuri jucate în Serbia, în debutul campaniei de pregătire a noului sezon competițional, 85-65 cu K.K. Konstantin Nis, respectiv 86-61 cu Novi Pazar. 

Pentru deținătoarea Cupei României urmează un nou stagiu de pregătire, de această dată acasă, la Cluj-Napoca, începând din 4 septembrie. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Partizan
    E clar o victorie frumoasa, dar nu trebuie sa ne entuziasmam prea mult. Partizan nu e nici pe departe ce a fost acum cativa ani. Imi aduc aminte ca au jucat un amical acum ceva timp si la Oradea si au pierdut.

    cu 5 ani în urmă (02.09.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Nu-i totul roz !
    Tanaseb are dreptate, Partizan nu mai e cea fost mai demult . Eu vad motive de ingrijorare la fundasi, Mainov, doar un punct, iar Stamencovic, numai doua ( la el este ceva normal, din moment ce media lui in ultimii ani a fost de doar 5 pct ). Apoi, Muresan si Teir n-au fost folositi de loc, desi in campionat trebuie sa-i foloseasca cateva minute, doar Kuti nu poate duce 20 de minute fara intrerupere . Iar daca se accidenteaza, vai de curul nostru !

    cu 5 ani în urmă (02.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    La U 23 stam foarte prost, Teir si Muresan nu cred ca o sa faca fata...

    cu 5 ani în urmă (04.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!