Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a învins Steaua CSM în ultima etapă a sezonului regulat

Paul Olar

Paul Olar
06.04.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat cu o victorie pe teren propriu în fața celor de la Steaua CSM EximBank București, scor final 90-84. Clujenii au terminat astfel stagiunea regulată din postura de lideri detașați cu 24 de victorii și doar 4 înfrângeri, în timp ce Steaua a încheiat pe locul 3 cu 17 meciuri câștigate și 11 pierdute. 

Confruntarea din Sala Sporturilor „Horia Demian” a debutat într-o notă echilibrată cu un ușor avantaj de partea oaspeților, care la finalul celor 10 minute ale primului sfert conduceau cu 20-19. Mai mult de atât, pe parcursul actului secunde, bucureștenii au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj în urma unui parțial de 23-16, intrând astfel la vestiare cu un ecart de 8 puncte, 43-35.

După revenirea din pauza mare a venit rândul gazdelor clujene să preia inițiativa, reușind treptat să revină în spatele adversarului, iar mai apoi să-i egaleze. Sfertul 3 s-a încheiat cu 30-22 de partea celor de la U-BT, intrându-se în sfertul decisiv la egalitate, 65-65. Astfel, ultimele 10 minute de joc se anunțau extrem de disputate și echilibrate. Steaua a început mult mai bine decisivul, reușind să treacă din nou la conducere, conducere pe care a reușit să o păstreze mult timp. Cu 4 minute rămase din joc, roș-albaștri aveau un avantaj de 7 puncte, 77-70, însă în ultimul minut elevii lui Mihai Silvășan au reușit să preia conducerea, 83-82, iar în urma unui parțial pe sfert de 25-19 și-au adjudecat și victoria finală la 6 puncte diferență, scor 90-84. 

De la formația învingătoare au marcat Aleksandar Rasic 20, Kyndall Dykes 19, Vlad Moldoveanu 18, Ousmane Barro 14, Filip Adamovic 7, Nandor Kuti 6 și Roland Torok 6. De cealaltă parte, din lotul oaspeților au punctat Morris Sharaud Curry 22, David Dudzinski 18, Nikola Malesevic 12, Randal Alan Falker 11, Iuri Fraseniuc 10, Levente Szijarto 6, Vlad Negoițescu 3 și Nikola Jevtovic 2. 

Ambele formații vor avea avantajul terenului propriu în sferturile de finală ale play-off-ului, Clujul urmând să întâlnească Craiova, în timp ce Steaua pe Pitești. 

*Foto: Valentin Todea @totalbaschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Rasic
    Iar am vazut ca nu avem joc de echipa, totul depinde de realizarile individuale, ieri trezirea a sunat-o Rasic, langa el buni si Vlad si Kindell. Adamovic continua sa fie campionul la TO . Sub cos, mai mereu pierdem mingea, apararea, destul de firava . Bine ca pana la urma am invins, mai ales ca asa am ajutat Sibiul, care are astfel sanse sa elimine Steaua, desi sincer nu prea cred sa poata . De ce ? Pai ieri Steaua s-sa prezentat bine, cu toate ca n-a jucat Runcauskas, care face 30-40% din echipa, dar nici Paul, banca fiind astfel mai scurta . Si inca ceva, Steaua si-a corectat lotul din mers, Curry, Falker si Fraseniuc fiind achizitii bune ( mai ales primii doi ), plus antrenorul finlandez, care se vede ca este un bun meserias . PS . Facand o comparatie cu noi, pe postul de fundas Steaua l-a adus pe Curry ( ieri, 22 pct ), noi pe Karniauskas, ieri zero pct . Ca si pivot, Falker este foarte bun, iar Fraseniuc, util in ambele faze . Asa ca vrem nu vrem, dar Steaua este o nuca tare, ca sa-i bati in eventuala finala, minimum 4 jucatori trebuie sa prinda o zi f.buna si inca 3-4, buna .

    cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      echipa
      de acord cu multe spuse dar in repriza a doua mie mi-a parut ca am jucat bine ca echipa. silva a ajustat jocul ... si a luat ce i-a dat antrenorul finlandez; da, rasic a fost marcatorul (si a sunat trezirea) dar fazele alea au fost chiar bine puse in aplicare ... baseline cut cu aparitie in 0 grade + pasa rapida spre el ... cum jucatorii stelei aglomerau centrul am avut trei aruncari libere ... cand au inceput sa inchida ... s-a patruns si s-a scos pasa ... daca nici asa n-a mers ... in urma switch-urilor a ramas pivotul de cateva ori liber

      cu 7 ani în urmă (06.04.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!