Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a bătut palma cu un fundaș din naționala Bulgariei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.07.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunțat prin intermediul site-ului oficial al clubului un nou transfer în persoana fundașului bulgar Stanimir Marinov. În vârstă de 26 de ani, conducătorul de joc are 1.93 m în înălțime și cântărește 88 de kg, venind de la campioana en-titre de la sud de Dunăre, Levski Lukoil. De asemenea, Marinov este component al naționalei Bulgariei, evoluând în preliminariile FIBA World Cup 2019. 

Pentru Stanimir Marinov sezonul 2017-2018 a început în Ucraina la Cherkasy, însă după doar 3 partide a părăsit echipa, revenind în țara sa natală, la Levski Lukoil, echipă alături de care a cucerit titlul de campion național. În cele 24 de partide evoluate în echipamentul celor de la Levski, noul fundaș al ardelenilor a acumulat medii de 15.2 puncte pe meci, 4.2 recuperări, 3.6 pase decisive, 1.5 intercepții, 2.0 mingi pierdute și 14.4 în dreptul eficienței, totul în 30.9 minute petrecute în medie pe suprafața de joc. 

Totodată, în stagiunea competițională 2017-2018, Marinov a făcut parte din lotul Bulgariei în campania de calificare la FIBA World Cup 2019. În cele 5 meciuri jucate a strâns în medie 12.0 puncte, 2.4 recuperări, 3.6 pase decisive, 0.6 intercepții, 1.4 mingi pierdute, 8.2 la eficiență și 26.0 minute evoluate. 

Noua achiziție a campioanei de acum 2 sezoane a început baschetul profesionist la Balkan Botevgrad, unde a jucat timp de 3 sezoane. Ulterior, bulgarul s-a transferat la Levski Sofia. A continuat la Euroins Cherno More tot în țara natală, apoi a venit primul transfer în străinătate, la Sigal Pristina, acolo unde a câștigat titlul și cupa. După experiența din Kosovo, a venit reîntoarcerea la Balkan Botevgrad, urmând apoi experiența din Ucraina și desigur sezonul recent încheiat din Bulgaria, sezon care l-a prins la final cu aurul de campion la gât. 

Astfel, prin transferul lui Stanimir Marinov, U-BT umple golul lăsat de plecarea lui Giordan Watson la campioana din Oradea. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!