Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a transferat un jucător cu dublă cetățenie, română și turcă

Silviu Isailă

Silviu Isailă
02.09.2017

U-Banca Transilvania a anunțat prin intermediul site-ului oficial transferul unui tânăr jucător cu naționalitate română și turcă. Este vorba de Kilic Karakus, jucător ce evoluează pe poziția 2, măsoară 1.96 metri și este născut în anul 2000.

Kilic Krakus este un produs al școlii clubului turc Darussafaka Dogus, în ultimul sezon fiind recrutat de Galatasaray. Datorită unor probleme de lot a echipei din Istanbul, jucătorul cu dublă cetățenie a fost trecut pe foaia de joc în Euroligă, însă nu a evoluat.

Acesta și-a exprimat dorința de a evoluat pentru naționala de juniori a Turciei, însă nu a fost selecționat. În acest caz, fundașul în vârstă de 17 ani a evoluat pentru echipa națională de baschet a României U16.

„Karakuș este un jucător român născut în Turcia, care a jucat pentru România la Under 16. El vine de la Galatasaray, a fost în rosterul de Euroliga, este un jucător talentat care va aduce competiție în sânul echipei și va ridica atât nivelul tinerilor din echipa de seniori, cât și al echipelor noastre de Under 18 și Liga I”., a declarat Mihai Silvășan, tehnicianul campioanei.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Viziune
    Asta se cheama viziune pe termen lung. Atentie, as fi spus acelasi lucru si daca jucatorul ar fi fost transferat de catre orice alta echipa din Romania.

    Dezamagirea din primul meci de la Eurobasket releva clar nivelul la care ne aflam acum in baschetul european. Putem sa invatatam din asta si sa intelegem ca investitiile sanatoase in sport incep de la nivel de tineret, juniori, etc. Roadele se culeg dupa ani de munca si bugete cheltuite.

    Sigur, va zice lumea ca nu avem public mare pentru sportul acesta in Romania. In parte asa si este, excluzand cateva exceptii. Dar poate ca daca s-ar populariza "din gura in gura" ar incepe lumea sa se adune la sali. Mai duci un prieten la meci, ca sa-i arati cum e, poate va reveni. De bine de rau campionatul e transmis pe Digi asadar putem sa vedem jocuri si la televizor tot asa, in compania unora care poate inca nu au fost expusi unui meci. La sala se poate merge si cu familia / copii (e inauntru, nu te ninge, nu te ploua, etc, biletele sunt foarte accesibile ca pret) poate prinde careva dintre cei mici gustul pentru acest sport. Si e win-win, pana la urma. Sportul aduce benficii sanatatii si dezvoltarii fizice, chiar daca nu vor ajunge toti cei mici jucatori profesionisti.

    Investitii, munca pe termen lung, implementarea unor tehnici pe care le putem invata de la cei mai buni decat noi. Spectatorii sa nu dea in cap echipelor locale daca pierd. Rabdare si iar munca. La handbal feminin se poate, de ce nu s-ar putea si la alte sporturi? Poate asa, peste niste ani, o sa creasca nivelul baschetului si la noi.

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cateva precizari
    1. Publicul de baschet in RO este destul de mult si in crestere, indeosebi in orasele unde sunt si echipe competitive la nivel de campionat intern.
    2. Diferenta din mom asta intre echipa noastra si ce a cehiei nu este enorma, cu o alta organizare am fi putut, cu acesti jucatori, sa mergem cap la cap pana la finalul meciului.
    3. Handbalul feminim e in top pt ca exista traditie indelungata, deci exista antrenori si interes din partea copiilor si mai ales din partea parintilor sa si dea copii la acest sport. Dar, sa fim atenti ca avem performante la feminim. Sportul masculin is another deal.
    Una peste alta, sunt de acord cu argumentul prezentat si sper ca sa inceapa schimbarea.bottom up in cat mai multe centre. Top down nu vad nici o speranta.

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Mai exista inca o "frana"
    Baschetul modern este un sport dar a fost gandit, de fapt, ca un spectacol sportiv, pentru ca asta atrage publicul in sali.

    Staff-urile se dau peste cap sa aduca / descopere & formeze sportivi capabili sa furnizeze acest spectacol si sa inchege un mecanism de echipa care sa puna valoare acesta potentiale surse de spectacol.
    Ce folos, insa, daca intervina "frana" , cu fiscurul strident atotputernic.

    Degeaba te stradui sa implementezi un stil si scheme de joc dinamice daca vine "satarul" oranj/negru si fragmenteaza jocul pe baza a ceea ce, de multe ori, i se pare ca a fost.

    Suflul nou, benefic, post erei Asesoft, inca nu a patruns in culoarele CCAB.

    Se indeseste nr. de manifestari gen "clinic de baschet" la aproape toate categoriile de varsta, ceea ce nu e deloc rau, si forumurile de baschet le asigura si o buna vizibilitate.

    Pe cand un " clinic de arbitraj de baschet" ?
    Cum facem sa adaptam arbitrajul la joc in asa fel incat sa nu anulam eforturile de a dezvolta si promova baschetul-spectacol sportiv, astfel incat afluenta in sali sa creasca si fenomenul baschetbalistic sa dobandeasca o sustenanta cat mai independenta fata de factorul administrativ (de fapt politic) local ?

    Si in acest caz, "mingea" e, de fapt in terenul FRB.....

    Nu pot scapa, insa, de impresia ca "mingile" din terenul FRB (marketing, arbitraj, planuri pe termen lung
    etc etc etc ) parca-s de rugbi, nu de baschet....
    Dar chiar si aceea poate fi controlata, cat de cat....trebuie doar sa stii cum....

    cu 6 ani în urmă (02.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!