Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj abordează partida cu SCM U Craiova după două înfrângeri consecutive

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.03.2018

În meciul tur de la Craiova, croatul Clujului, Zeljko Sakic, a reușit cel mai bun meci al sezonului cu 29 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și 40 în dreptul eficienței

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și SCM Universitatea Craiova se vor duela astăzi în Sala Polivalentă din Cluj într-un meci din cadrul etapei cu numărul 20 din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea dintre cele două formații va debuta începând cu ora 19:15, fiind transmisă în direct de DigiSport. 

Înaintea duelului direct, U-BT Cluj ocupă poziția a 4-a în clasament cu un bilanț de 14 meciuri câștigate și 4 pierdute, însă cu un joc mai puțin disputat în comparație cu echipele din top 3, după ce și-a amânat meciul cu Steaua din runda precedentă. Clujenii trec printr-o perioadă destul de dificilă, având 2 eșecuri la rând, lucru care nu s-a mai întâmplat din luna septembrie a anului trecut, atunci când au pierdut dubla manșă din Basketball Champions League cu germanii de la Ludwigsburg. După ce și-au adjudecat Cupa României în fața celor de la CSM CSU Oradea, băieții lui Silvă au revenit într-un meci oficial tot împotriva bihorenilor, însă au pierdut în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, scor 83-90, iar imediat după au suferit un eșec usturător în Olanda cu Donar Groningen la 27 de puncte diferență, scor final 73-106. De asemenea, împotriva Craiovei, staff-ul tehnic al campioanei nu-l va putea folosi pe Mihai Lapornik, jucător care se confruntă cu probleme medicale. 

De cealaltă parte, SCM Universitatea Craiova luptă din mers să-și mențină locul care la finalul sezonului regulat să o trimită în play-off. Oltenii ocupă în prezent ultimul loc care asigură acest lucru, având 9 victorii și tot atâtea înfrângeri, nefiind amenințată de nimeni din spate, următoarea echipă fiind suferinda BC Mureș care are un bilanț de 6 victorii și 12 înfrângeri. În ultima etapă, craiovenii au dat o replică tăioasă liderului CSU Sibiu, însă în cele din urmă s-au văzut învinși pe teren propriu, scor final 72-79. SCM U Craiova nu a anunțat nicio indisponibilitate în lot, iar cel mai probabil antrenorul Rami Hadar va ataca meciul din BT Arena în efectiv complet. 

În istoricul confruntărilor directe, U-Banca Transilvania Cluj a învins SCM U Craiova de 21 de ori, în timp ce doljenilor le-au revenit doar 5 partide. U-BT are la activ 8 victorii consecutive în fața Craiovei, inclusiv cele 3 meciuri din sferturile de finală ale sezonului precedent, respectiv meciul tur din actuala ediție de campionat, atunci când ardelenii s-au impus în Bănie cu 105-94. 

Partida din această seară va fi arbitrată de un trio format din Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Sorin Drugău, iar comisar din partea FRB va fi Raduly Zoltan. 

*Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!