Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj are posibilitatea să o egaleze din nou pe CSU Sibiu în clasament

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.04.2018

BC SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc astăzi într-un meci din etapa a 7-a a fazei Top 6 din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea va fi găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara cu începere de la ora 18:00, jocul fiind transmis în direct de DigiSport. 

Înainte de a primi vizita campioanei en-titre, Timișoara este pe locul 5 în clasamentul LNBM, având un bilanț de 17 meciuri câștigate, 11 pierdute și 45 de puncte acumulate, fiind la 3 puncte peste Pitești, respectiv la 2 puncte sub Oradea. De cealaltă parte, U-BT Cluj este pe locul 3 cu 21 de victorii, 7 înfrângeri și 49 de puncte, însă după acest meci va urca pe poziția a 2-a indiferent de rezultat, iar în cazul unei victorii o va egala din nou la puncte pe rivala CSU Sibiu, liderul din Liga Națională. 

Ambele combatante vin după înfrângeri suferite în etapa din weekend. Mai exact, bănățenii s-au înclinat pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, scor final 70-74, în timp ce clujenii au pierdut dramatic, la mare luptă, după două reprize de prelungiri, acasă cu Steaua, 94-99. 

Din 2005 și până în prezent, Timișoara și Clujul s-au întâlnit de 42 de ori, timp în care alb-violeții au câștigat 15 partide, în timp ce 27 le-au revenit alb-negrilor. În acest sezon s-au consemnat deja 4 dueluri directe, 3 în campionat și unul în semifinalele Cupei României, toate fiind adjudecate de băieții lui Mihai Silvășan, care par să pornească din postura de favorită și în disputa din această seară. 

Niciuna dintre cele două echipe nu a anunțat probleme de lot înaintea partidei de azi. 

Meciul dintre BC Timișoara și U-BT Cluj va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Mircea Șerban, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marian Oprea. 

*Foto: Andreea Vlase @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!