Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj are un meci ușor la prima vedere cu Poli Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
02.02.2018

poli iasi u bt cluj

Poli Iași va juca cu U-BT Cluj într-o partidă considerată de ieșeni „pe teren propriu” la Arena de Baschet din Capitală.

Ieșenii vin după două înfrângeri extrem de dure în alte două meciuri desfășurate pe teren neutru, la Galați, în compania lui CSM CSU Oradea, scor 113-56 și în compania Stelei, scor 94-69. Partida cu U-BT Cluj va fi prima pentru fostul clujean Branko Jorovic în noua postură de tehnician al „Armăsarilor”, ajutat de fostul selecționer al României și antrenor al lui U-BT, Marcel Țenter.

Jorovic a evoluat în 9 partide pentru U-BT Cluj-Napoca, timp în care a reușit să înscrie 9,1 puncte, cu 4,7 recuperări și 2,1 pase decisive. Din păcate pentru sârb, experiența sa la U-BT a fost de scurtă durată. El a stat numai două luni în Cluj, fiind nevoit să plece din cauza unei accidentări suferite la tendonul lui Ahile.

De asemenea, la ieșeni ar putea debuta și fostul jucător al Craiovei, Tayloe Taylor, adus recent de Poli pentru a-i înlocui pe „fugiții” George Tsintsadze și Terrell Lipkins, jucători care nu mai vor să participe la meciuri dacă nu își primesc salariile.

De partea cealaltă U-BT Cluj vine după o înfrângere dureroasă pe teren propriu în fața celor de la Belfius Mons Hainaut, scor 80-77, în etapa a cincea a grupelor FIBA Europe Cup. În campionat elevii lui Mihai Silvășan sunt pe primul loc, dar au suferit mult în ultimele partide importante cu contracandidatele la playoff. Campioana a scăpat ca prin urechile acului cu o victorie la Pitești, scor 82-81, și a pierdut fără drept de apel cu CSU Sibiu, scor 86-70 pe teren propriu. Vestea bună din tabăra clujeană este că Rolland Torok și Aleksandar Rasic sunt aproape de revenirea pe parchet și mai mult ca sigur vor juca împotriva lui Poli Iași.

În partida tur U-BT Cluj s-a impus pe teren propriu, scor 89-60, obținând a șaptea victorie din tot atâtea partide.

Duelul dintre cele două echipe se va juca la Arena de Baschet din Capitală sâmbătă, începând cu ora 17:00. Meciul va fi transmis pe canalul de youtube FRB Tv.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!