Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă în fieful lui CSU Sibiu, într-un meci din ultima rundă a sezonului regulat LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
07.04.2019

sibiu u bt cluj

U-BT Cluj a reușit o victorie importantă de moral în ultima etapă a sezonului regulat, scor 78-72 pe terenul marii rivale de la CSU Sibiu.

CSU Sibiu a început în formula Tohătan, Tamulis, Pratt, Philmore și Cooper, în timp ce U-BT Cluj i-a avut în echipa de start pe Dorsey, Kuti, Dykes, Torok și Foulland.

Primele 4 puncte au fost semnate de sibieni, care după patru minute conduceau cu 9-4, după aruncarea de 3 puncte al lui Tamulis. A urmat un run de 10-3 al oaspeților, deschis de coșul de 3 al lui Dorsey. Philmore a readus Sibiul în avantaj, dar U-BT a pus ultimele 5 puncte ale primului sfert și a stabilit scorul primelor 10 minute la 21-17. Începutul celui de-al doilea sfert a fost unul destul de chinuitor, cu multe ratări de ambele părți. Sibiu a revenit în avantaj, după liberele lui Pratt, dar Rolli Torok și Kyndall Dykes au marcat de la 3 puncte și au adus U-BT în față, 27-25. Tamulis a egalat la 27, dar clujenii au pun un run de 9-1 care l-a forțat pe Fleșeriu să ceară time-out. Tohătan și Dykes au înscris fiecare câte un coș de 3 puncte cu care au închis tabela după prima repriză, scor 39-31 pentru oaspeți.

Dorsey a deschis scorul în repriza secundă, iar după patru minute U-BT avea avantaj de 11 puncte, scor 47-36. Sibiul a ajuns la 4 puncte diferență, după coșul de 3 al lui Tamulis (43-47). A urmat un run de 9-0 al clujenilor (56-43), iar la finalul sfertului același Dorsey a stabilit scorul cu un lay-up atletic la 60-50. Sibiul a început în forță sfertul patru cu Tohătan de la 3 puncte, urmat de cinci puncte consecutive ale lui Philmore. Easley și Dykes au marcat pentru U-BT, dar tot Philmore a înscris de 3 puncte. Dykes a pus însă 5 puncte, iar după reușita lui Dorsey, scorul se ducea din nou la 10 puncte pentru U-BT Cluj (75-65). Philmore a semnat revenirea cu un coș de la 3 puncte. Dykes a împărțit două libere, la fel ca Tamulis. Philmore a recuperat însă ofensiv, iar Tohătan a înscris încă o triță (72-76) ce l-a forțat pe Silvășan să ceară time-out. Easley a reușit însă un capac la Lucas, iar Dykes a rezolvat meciul cu un stop-șut de la semidistanță.

Scor final 78-72 și U-BT Cluj câștigă derby-ul Ardealului, într-un meci fără miză însă pentru configurația finală a clasamentului. Sibiul termină pe primul loc în sezonul regulat, în timp ce U-BT Cluj se situează pe locul 2.

Dykes și Dorsey au reușit fiecare câte 18 puncte, în timp ce Kuti și Easley au înscris câte 11 puncte. De partea cealaltă, Isaiah Philmore a marcat 23 de puncte, Tohătan 14, în timp ce Pratt a adunat 8 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive.

Pentru cele două echipe urmează acum turneul Final Four al Cupei României, care se va desfășura la Cluj, în perioada 17-18 aprilie. CSU Sibiu va întâlni Dinamo Știința iar U-BT Cluj pe CSM CSU Oradea.

*foto: Adrian Bugariu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Bine-i și-așa rău
    U a controlat partida de la un capăt la altul, chiar dacă a fost un meci fără miză.
    Sibiul pare să nu mai aibă suflu pentru play-off. A mai pierdut acasa și cu Oradea.
    Apropo de orădeni, cred că, în momentul ăsta noi și ei suntem cele mai tari echipe și cine câștigă semifinala are prima șansă la titlu. E valabil și în cazul Cupei.

    cu 5 ani în urmă (07.04.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Nu cred ca au ramas fara benzina, mie mi s-a parut un meci in care nu s-au intrebuintat si nu si-au dat prea mult silinta in aparare.

      cu 5 ani în urmă (08.04.2019)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pierdut de Sibiu in primul rand la libere.

    Felicitari lui "U" pentru victorie. Altfel, nu tin minte sa fi vazut vreun meci in care o echipa sa reuseasca sa faca 9 puncte in doua atacuri.
    In fine, prima faza a campionatului s-a incheiat. Urmeaza sa vedem in ce masura subiectivitatea noastra de suporteri are acoperire.

    cu 5 ani în urmă (07.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    O fi ce-o sa iasa!
    Cam asa mi s-a parut meciul. "U" a tras un pic mai mult, din orgoliu ranit. Nefiind miza, sibienii au abordat partida mioritic: daca o sa castigam bine, daca nu, iarasi bine...
    Simteam insa ca sibienii pot oricand sa intoarca meciul daca vor...
    O remarca pentru Muresan. Regret ca trebuie s-o scriu. E inteligent, e bagaret, baiat fain dar mana moarta. La talia lui, daca nu esti rapid si bun aruncator ca Watson sau Adamovici (si el cu toane), oricand esti pe teren, echipa ta joaca in 4 oameni. A mai avut U astfel de jumatate sau sfert de jucatori si nu a invatat nimic...

    cu 5 ani în urmă (07.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sb Cj
    Un meci fără miza în care Clujul a arătat ceva mai multa motivație. Atmosfera a fost ireal de amicala pt un asemenea meci, în care de obicei tensiunea era cuvântul de ordine. A fost fain în sala, vreau sa apreciez și sa salut gestul galeriei din Sibiu pt Radu Tenter, Dzau să-l ierte.

    cu 5 ani în urmă (08.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!