Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă un meci disputat cu CSA Steaua, la debutul în playoff-ul LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
24.04.2019

u bt cluj steaua

U-BT Cluj a reușit să câștige primul meci din seria de playoff cu CSA Steaua, pe teren propriu, scor 72-64.

U-BT Cluj a început în formula Dorsey, Kuti, Dykes, Tony Easley, Nana Foulland. De partea cealaltă, CSA Steaua a pornit meciul cu Chatman, Vîrnă, Delas, Djuric și Spencer.

Începutul partidei a aparținut clar Stelei. Spencer a pus două coșuri consecutive, iar Delas a marcat de la 3 puncte. Kuti a pus primele puncte pentru U-BT, dar Ante Delas a reușit un four-point play (3-13). A urmat un run de 11-2 al lui U-BT, cu un poster înscris de Washburn peste Djuric. Apoi Rasic a reușit un coș de 3, cu care a egalat la 17 iar Dorsey a reușit un and-one, cu care a dus tabela la 19-17. La ultima fază a meciului, Washburn a reușit un capac la Vîrnă, iar U-BT și-a asigurat un avantaj de un punct, scor 19-18.

Andrei Mandache a deschis sfertul al doilea cu un coș de 3 puncte, pentru ca Washburn să egaleze la 21 cu un cârlig superb peste Spencer. Mandache a înscris din nou, după o pătrundere spectaculoasă, iar Delas a înscris o aruncare „călcată”, de 2 puncte, cu panoul (21-25). Mandache a reușit un nou coș de 3, fapt ce l-a forțat pe Silvășan să ceară time-out. Au urmat două coșuri consecutive ale lui U-BT, pentru ca Lucic și Kuti să facă un „schimb” de coșuri de 3 puncte (28-31). Nana Foulland a reușit apoi 4 puncte consecutive pentru U-BT, dar Vîrnă a înscris după repunerea lui Chatman de sub panoul gazdelor (32-35). Au urmat apoi două faze superbe, un contraatac pe ruta Chatman-Vîrnă și o fază colectivă finalizată de Foulland din pasa lui Easley. Pe finalul reprizei, Zarko Djuric a marcat prin slam dunk din assist-ul lui Andrei Mandache, iar Steaua intra la pauză cu un avantaj de 6 puncte, scor 35-41.

Steaua a început excelent sfertul al treilea, cu un run de 10-0! U-BT Cluj a marcat primele puncte prin liberele lui Washburn. La 37-53, a urmat însă un run extraordinar al gazdelor, de 15-0, cu Kyndall Dykes și Jason Washburn în prim plan. Uros Lucic a marcat un lay-up, dar U-BT a pus din nou șase puncte, printr-un and-one al lui Easley și un coș de 3 puncte al lui Kyndall Dykes. Așadar, dacă Steaua a început cu un 12-2, U-BT a revenit cu un run de 21-2, grație căruia a intrat în ultimul sfert cu un avantaj de 3 puncte, scor 58-55.

Dykes și Kuti au deschis sfertul patru, fiecare cu câte un coș de 3 puncte, iar Sasha Ocokoljic a cerut din nou time-out. Spencer a răspuns cu un slam, din pasa lui Delas, dar Kuti a marcat din nou de la 3 puncte și a adus un avantaj de 10 lungimi pentru U-BT (67-57). Mandache a rupt seria Clujului, cu o intercepție transformată într-un lay up ușor, pentru ca apoi Spencer să facă și el o intercepție care l-a adus pe Chatman în situația de a marca două libere (67-61). După mai multe ratări la ambele inele, Dorsey a reușit un coș de 3 puncte, pentru ca apoi să obțină un and-one la Spencer (72-61). Clujenii au reușit să își reserve avantajul pe final, scor 72-64.

Kyndall Dykes a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Jason Washburn a adunat 15 puncte cu 15 recuperări în timp ce Nandor Kuti a adunat 12 puncte. De partea cealaltă, Andrei Mandache a înscris 16 puncte, în timp ce Zarko Djuric și Skylar Spencer au înscris fiecare câte 11 puncte.

Partida a doua se va juca tot la BTarena, vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00.

*foto: Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    la -16 or fi fost cativa
    care sa ne cante prohodul.

    Gratie unui run am revenit si castigat cu marja de siguranta destul de mare. Jocul oscilant, am pierdut increderea si bucuria din acele doua-trei jocuri pe care toti le-am laudat si remarcat, la final de grupa rosie. La Steaua probleme cu rotatia scurta si antrenorul slabut, mai slabut decat al nostru chiar :))

    Ceva legat si de arbitraj, care in seara asta mi s-a parut bun spre foarte bun. Ca sa remarcam si astfel de lucruri, nu numa sa ne plangem cand arbitrajul strica jocul.

    Mergem cu incredere in meciul doi. Haide U!

    cu 5 ani în urmă (24.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!