Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj caută revanșa după ultimul eșec suferit în fața celor de la BCM U Pitești

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.04.2018

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va primi astăzi vizita formației BCM U FC Argeș Pitești, echipă care a învins-o în ultimul meci direct. Confruntarea contează pentru etapa cu numărul 8 din faza Top 6 a LNBM, fiind programată cu începere de la ora 18:00. Disputa din Sala Sporturilor „Horia Demian” nu va fi televizată. 

Ultimul duel direct dintre U-BT Cluj și Pitești s-a consemnat la începutul acestei luni, în Trivale, tot în faza Top 6 a Ligii Naționale, atunci când argeșenii au reușit să se impună la 4 puncte diferență, scor final 78-74. Victoria piteșteană a venit după 3 victorii la rând ale clujenilor în sezonul competițional 2017-2018, 85-58 și 82-81 în campionat, respectiv un 74-66 în sferturile de finale ale Cupei României. De asemenea, în ultimii 13 ani, cele două combatante s-au duelat de 38 de ori, timp în care ardelenii s-au impus în 24 de rânduri, argeșenii în 13 rânduri, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Înaintea acestui meci de azi, atât U-BT, cât și Piteștiul se află într-o perioadă mai puțin bună după ultimele rezultate consemnate. Pe de o parte, băieții lui Silvășan au 2 înfrângeri consecutive la activ, 94-99 pe teren propriu cu Steaua, respectiv 79-83 în deplasare la Timișoara. Campioana en-titre s-a depărtat din nou de liderul CSU Sibiu, fiind în continuare pe locul 2 cu 21 de victorii, 8 înfrângeri și 50 de puncte acumulate. De cealaltă parte, situația trupei din Trivale este și mai delicată, ultima victorie fiind cea din 3 aprilie cu U-BT Cluj. De atunci și până în prezent, alb-violeții au cedat de 4 ori la rând, ultima dată pe teren propriu cu Oradea, 93-98 după prelungiri, eșec care a consemnat și demiterea principalului Hristu Șapera de la cârma echipei. Piteștiul este ultima din Top 6 cu 14 victorii, 15 înfrângeri și 43 de puncte. 

Având în vedere postura în care se află ambele formații, va fi foarte interesant de urmărit cum vor reuși să gestioneze situația, iar deznodămândul partidei poate fi unul neașteptat. Pentru clujeni victoria este imperios necesară pentru a rămâne aproape de Sibiu înaintea duelului direct, dar și pentru a-și asigurat cel puțin locul 2 în clasament. De cealaltă parte, oaspeții de azi nu mai pot pierde locul 6, dar nici să urce în clasament nu mai pot. 

Disputa dintre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și BCM U FC Argeș Pitești va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Sorin Drugău și Costin Bogdănescu.

*Foto: Facebook U-BT Cluj

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pronostic X
    la meciul care va începe la ora 18 ( după cum apare în articol la ora 10,10-poate corectați ). La cel care va începe la ora 19,00 ( conform program site FRB și U-BT ) chiar nu mă hazardez la pronostic. Dacă prind băieții o zi excelentă și maistrul Silvă una proastă ? Sau vice-versa...

    cu 5 ani în urmă (21.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Nu mai are voie Clujul sa piarda. Ciulin la centru, meci netelevizat. Bafta bancii tehnice a Pitestiului!

    cu 5 ani în urmă (21.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!