Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj confirmă în Oltenia

Radu Bărăian, Eduard Popa

Radu Bărăian, Eduard Popa
16.12.2017

u bt cluj scm u craiova

U-BT Cluj-Napoca a reușit să câștige un duel extrem de spectaculos pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor 105-94, în etapa a IX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Fără antrenorul Rami Hadar pe bancă, din cauza problemelor birocratice, gazdele au început meciul în formula Martinic, Siriscevic, Vîrnă, Samuels și Aleksandrov. De partea cealaltă U-BT Cluj a pornit la drum cu Watson, Kuti, Kromah, Sakic și Barro.

Cluj a început ca din tun meciul iar Kuti cu un and-one și un coș de trei puncte a dus scorul la 9-3. Ușor ușor gazdele și-au intrat în ritm. Cu Siriscevic, Martinic și Samuels în mare formă au câștigat un prim sfert extrem de spectaculos cu 31-28. Craiova a rămas la un avantaj de două posesii în primele trei minute ale sfertului al doilea (40-36), dar U-BT Cluj a întors meciul grație unui run de 12-2. De altfel, campionii aveau să intre la pauză cu un avantaj de cinci puncte, scor 55-50.

În sfertul al treilea U-BT Cluj s-a instalat autoritar la conducere și cu un Lasan Kromah în mare formă, au reușit un parțial de 22-4 care a dus tabela la 77-54. Finalul de sfert a aparținut gazdelor, care au mai redus din diferență și intrau înainte de ultimul sfert cu un dezavantaj de 14 puncte, scor 82-68.

Kromah a reușit primele puncte ale sfertului patru, dar gazdele au reușit un comeback furios. Cu Ionuț Berceanu pe teren, dar și cu inspirația lui Siriscevic și Martinic, Craiova s-a apropiat la patru puncte în mai puțin de două minute, scor 84-80. A urmat un run de 8-2 al clujenilor cu Zeljko Sakic în prim plan, care a dus scorul la 92-82. Dar Craiova a mai avut o ultimă zvâcnire și a revenit la trei puncte, scor 93-90, după liberele lui Goran Martinic. Cu toate acestea, finalul meciului a aparținut oaspeților, care au rezistat și au câștigat meciul cu 105-94.

 Zeljko Sakic a reușit un meci excelent pentru U-BT Cluj. Croatul a reușit un double-double, cu 29 de pct, 10 recuperări, 6 pase decisive și +40 la eficiență, în timp ce Lasan Kromah a marcat 25 de pct cu 4 pase decisive iar Nandor Kuti 15 pct și 5 recuperări. De partea cealaltă Jamar Samuels a marcat 26 de pct și 9 recuperări, Goran Martinic a reușit 25 de pct și 7 pase decisive, în timp ce Ivan Siriscevic a înscris 20 de pct.

Cu această victorie U-BT Cluj ajunge la 7-2, în timp ce SCM U Craiova coboară la 4-5.

Etapa viitoare U-BT Cluj primește vizita lui Phoenix Galați, în timp ce SCM U Craiova se deplasează pe terenul lui BC SCM Timișoara.

*foto: facebook U-BT Cluj/ Manases Sandor

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Inca o data !!!!!!!!
    Iata ca nu ne dezmintim si suta de puncte o luam lejer, indiferent de adversar si terenul pe care jucam.
    Sala aproape goala arata ca oltenii s-au saturat sa fie rasul si bataia de joc a unor asa zisi:
    - manageri;
    - antrenori (poate ne spune si noua cinve ai cui nepoti si fii sunt antrenorii actuali ai SCM);
    - jucatori;
    Dupa atate asi atatea umilinte iata ca s-a reusit si ceea ce parea imposibil : indepartarea publicului din sala. Cu un RAS DE BASCHET practic in indolenta si cu niste asa zisi sportivi care accidental practica acest sport nu este de mirare. Pai ba fratilor daca tot este sa va bateti joc nu mai bine oprim carura si cu restul de bani facem altceva util comunitatii ????
    Raspunsul va veni foarte clar si limpede : CAINELE DE LA MACELARIE NU PLEACA !!!!!
    Si astfel va trebui sa platim din bugetul local niste MAIMUTOI care mimeaza antrenoratul si practicatul jocului de baschet.
    In prezent la SCM se afla cea mai slaba banca tehnica si cel mai slab lot de la promovarea in prima liga. Si toturi bugetul este unul generos (peste Galati si Sibiu).
    P.S. Stati sa vedeti ce basme ne spune managerul !!!!!!

    cu 6 ani în urmă (16.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    c confirma?
    confirma ca orice adversar, oricat de modest sa fie, poate reveni lejer d la -24...in meciurile cu U-BT

    cu 6 ani în urmă (16.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!