Stiri

U-BT Cluj, duel cu MHP Riesen Ludwigsburg în preliminariile Basketball Champions League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.09.2017

Campioana României, U-Banca Transilvania, și-a aflat în proporții foarte mari numele adversarei din turul secund preliminar al Basketball Champions League. Germanii de la MHP Riesen Ludwigsburg s-au impus cu 85-59 pe terenul celor de la Bosna Sarajevo în prima manșă a primului tur din preliminariile BCL. 

Jocul s-a scurs în totalitate la discreția oaspeților, care și-au adjudecat pe rând toate cele 4 sferturi ale confruntării cu parțiale de 18-16, 22-7, 24-19, respectiv 21-17. Astfel, cu o victorie concludentă la 26 de puncte diferență la Sarajevo, Ludwigsburg și-a asigurat calificarea în turul secund preliminar, acolo unde va disputa o dublă manșă de foc în fața echipei pregătite de Mihai Silvășan. 

Meciul retur dintre MHP Riesen Ludwigsburg și Bosna Sarajevo se va juca joi, 21 septembrie, în Germania. În condițiile în care doar printr-o minune Ludwigsburg mai poate ceda calificarea, prima manșă din turul secund se va disputa în Germania, duminică, 24 septembrie, în timp ce returul este programat marți, 26 septembrie, în Polivalenta din Cluj-Napoca. 

În cazul în care echipa antrenată de Mihai Silvășan va trece de turul secund preliminar se va duela în turul decisiv pentru calificarea în sezonul regulat cu belgienii de la Basic-Fit Brussels, atunci când meciul tur ar fi la Cluj în 29 septembrie, respectiv returul în Belgia pe 2 octombrie. 

Un eventual succes și în dubla manșă cu cei de la Brussels le-ar asigura campionilor en-titre prezența în faza grupelor din Basketball Champions League, acolo unde ar disputa partide împotriva unor echipe extrem de puternice din Europa: Gaziantep (Turcia), Elan Chalon (Franța), Iberostar Tenerife (Spania), Neptunas Klaipeda (Lituania), Ventspils (Letonia), PAOK Salonic (Grecia), respectiv câștigătoarea preliminariilor dintre BC Llulea, Antwerp Giants, Nizhny Novgorod sau Rosa Radom. 

Dacă U-BT Cluj va fi eliminată din preliminariile Basketball Champions League, indiferent în care tur, atunci va continua aventura europeană în FIBA Europe Cup. 

*Foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!