Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj s-a reunit ieri în Sala Polivalentă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.08.2017

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, s-a reunit joi, 10 august, în Sala Polivalentă, pentru a începe pregătirile în privința noului sezon competițional, 2017-2018. 

La prima ședință de pregătire din această vară, antrenorii Mihai Silvășan, Dorin Pintea și Branko Cuic s-au întâlnit cu 14 dintre jucătorii pe care se vor baza în noua stagiune. Pe de o parte, componenții lotului național Kuti Nandor, Giordan Watson, Rolland Torok și Alexandru Olah, care nu s-au echipat de antrenament, însă au participat la ședința inaugurală, iar pe de altă parte jucătorii Ousmane Barro, Zeljko Sakic, Lasan Kromah, Andrei Calnicenco, Vaidas Kariniauskas, Andrei Mureșan, David Vida, Camil Berculescu, Anders Teir, dar și Aleksandar Rasic, aflat în recuperare după accidentarea din play-off-ul precedent. Singurul absent a fost americanul Henry Domercant, care se va alătura la rândul său lotului în aceste zile. 

Am vrut să facem echipa în așa fel încât să fim mai puternici decât anul trecut, însă nu va fi o muncă ușoară. Jumătate din echipă este schimbată, vom lucra mult în această perioadă la chimia echipei, trebuie să îi facem pe jucători să înțeleagă că scopul comun este câștigarea trofeelor puse în joc, nu este un premiu individual sau altceva de genul acesta. Cu cât înțelegem mai repede acest lucru, cu atât este mai bine pentru toată lumea. Avem o mică «problemă», de care însă nu mă pot plânge, pentru că sunt mândru: avem patru jucători la lotul național care vor veni după 7 septembrie sau, sperăm noi, după fazele eliminatorii ale FIBA EuroBasket. Acest lucru ne reduce foarte mult numărul de zile de pregătire împreună înainte de primul meci oficial din 24 septembrie. Eu sunt foarte fericit cu echipa pe care o avem! După cum s-a văzut, de la reunire lipsește Domercant, care și-a operat fetița și va ajunge la Cluj vineri după-masă. Sperăm să muncim cât mai bine și să creăm iarăși atmosfera care a fost sezonul trecut. Va fi greu să ne apărăm titlul, întotdeauna este mai greu să îl aperi decât să îl câștigi. Le-am spus și băieților la ședință că unul dintre obiectivele noastre în acest sezon este să câștigăm toate trofeele, toți ochii sunt pe noi, suntem echipa pe care toți vor să o învingă, celelalte echipe nu vor avea foarte mult de pierdut în meciurile nu noi, ci doar de câștigat. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru, trebuie să fim foarte buni chiar și în cele mai proaste zile ale noastre”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul principal al Clujului, conform site-ului u-bt.ro. 

Clujenii încep astfel pregătirea sezonului competițional 2017-2018 cu o serie de antrenamente pe plan local, între 10 și 20 august, moment în care vor pleca la Cheile Grădiștei pentru un stagiu centralizat de pregătire la munte. 

După două săptămâni de antrenamente intense în stațiunea montană, echipa pregătită de Mihai Silvășan va avea o serie de partide amicale, după cum urmează:

- La Cheile Grădiștei: vs. BCM U Pitești (30 august) / vs. CSU Sibiu (1 septembrie)

- La Târgu Mureș (7-8 septembrie): BC Mureș, BCM U Pitești și Falco Szombathely (Ungaria) sau BC Timba Timișoara

- La Kormend, Ungaria (15-16 septembrie): Egis Körmend (Ungaria), Olimpija Ljubljana (Slovenia) și BC Khimik Youzhne (Ucraina)

- La Cluj-Napoca: vs. BC Mureș (18 septembrie)

U-Banca Transilvania va începe oficial sezonul 2017-2018 cu dubla manșă din turul secund preliminar al Basketball Champions League, acolo unde se va duela cu câștigătoarea dintre Bosna Sarajevo (Bosnia) sau Ludwigsburg (Germania). Meciurile sunt programate pe sistemul tur-retur în 24 și 26 septembrie. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!