Stiri

U-BT Cluj, start în grupele FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.10.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca debutează azi în grupele FIBA Europe Cup cu un duel pe teren propriu în fața turcilor de la Istanbul BBSK, meci care va fi găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian”, începând cu ora 19:00. Confruntarea singurei echipe românești rămase în Europa va fi transmisă de DigiSport 3. 

Campioana pornește în Grupa E din FIBA Europe Cup cu un bilanț de 2 victorii din 2 meciuri în campionat, respectiv 2 înfrângeri din 2 meciuri în Europa, mai exact în preliminariile Basketball Champions League. Ultimul meci al alb-negrilor a fost în fieful nou-promovatei Timba Timișoara, acolo unde gazdele le-au pus mari probleme clujenilor, aceștia din urmă reușind să câștige abia pe final, la 3 puncte diferență. Liderul la zi din LNBM va avea astfel parte de un duel extrem de dificil în debutul grupei E în fața turcilor de la Istanbul BBSK, echipă cotată cu prima șansă la calificarea de pe primul loc dintr-o grupă din care mai fac parte și Lukoil Academic Sofia, respectiv Istanbul BBSK. 

Istanbul BBSK, antrenată de turcul Ertugrul Erdogan, are în componență nume sonore precum sârbul Stefan Bircevic, slovenul Jaka Klobucar, lituanianul Deividas Dulkys, americanii Eric Buckner și Michael Thompson, respectiv turcul Hakan Demirel. Formația turcă, ocupantă a locului 10 în sezonul precedent al puternicul campionat din Țara Semilunei, a ajuns în grupele FIBA Europe Cup, după două tururi preliminare disputate în fața celor de la Oliver Wurtzburg (Germania) și Khimik Yuhzne (Ucraina). În prezent, în întrecerea internă, Istanbul BBSK este pe locul 5 cu o victorie și o înfrângere, victoria venind chiar în weekend în fața echipei lui Vlad Moldoveanu, Demir IBB, meci câștigat pe teren propriu cu 82-70. 

Echipa pregătită de Mihai Silvășan dispută azi un meci extrem de important în fața unei echipe puternice alături de care se va lupta cu siguranță până la sfârșit pentru calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup. Rezultatul meciului de azi va putea fi unul extrem de important în economia grupei. Reamintim faptul că, în faza a doua a grupelor se califică mai departe primele două echipe din fiecare grupă. 

În celălalt joc din Grupa E, bulgarii de la Lukoil Academic Sofia primesc vizita georgienilor de la Dinamo Tbilisi. 

*Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!